Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hazudik is, lop is, mi mégis szeretjük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Felelőtlen idióták vagyunk. Ezt most olvastam Mészáros Lölö egyik lapjában, név szerint a Világgazdaságban. Nem azt állítom persze, hogy Orbán Viktor legbelsőbb köre írta a cikket a két dolgos kezével, azt sem állítom, hogy tud írni. Igaz, azt sem, hogy szokása olvasgatni valamelyik lapját, de még csak azt sem, hogy képes lenne felsorolni, mely portálok kerültek a birtokába. Nem is az a dolga az ilyen nagy embereknek, van arra minimálbérért igavonó, aki megcsinálja az aprómunkát.

A cikk arról szól, hogy bizony a magyar emberek, főleg a nyugdíjkorhatár előtt állók nem gondolnak a jövőre és nem gondoskodnak önmagukról. Hanem – és most idézni fogok – figyelem:

A magyarok szerint nyugdíjas éveikben a jövedelmük 55 százalékát az állam fogja biztosítani – ennél magasabb arányban csak a spanyolok számítanak az állami segítségre. Az állam megváltó szerepe köszön vissza ott is, hogy hazánk polgárai a lengyelekkel és a – munkához meglehetősen furcsán hozzáálló, 35 százalékban még 70 éves kor felett is dolgozni akaró – japánokkal együtt a legkevésbé dolgoznak ki előzetesen tervet arra nézve, miből fognak élni nyugdíjas éveik alatt.

A stílus, apám, a stílus! Azok a gondosan megválogatott jelzők. Állami segítség, az állam megváltó szerepe. Az. Mondom, mi van.

A sánta kutya nem vár állami segítségre. Sem megváltó, sem más pozícióban. Az emberek a megkeresett bérük 10 százalékát befizetik az államnak. Minimum 40 éven át. Ez azt jelenti, hogy egy garantált bérminimumot kereső ember (ez most 161 000 forint bruttóban), ha egész életében csak a garantált bérminimumot kapná, akkor is befizetne több, mint 8 millió forintot a saját nyugdíjalapjába. És még mennyi mindent befizet! Érdemes ránézni. 1a1bIsmétlem! Ez a garantált bérminimum. Tehát ennél jóval alacsonyabb bér is van (például a minimálbér és akkor a közmunkások béréről még egy szót sem szóltam) és ebből kellene még félretenni öreg napjainkra, miközben minden hónapban a nettó 107 065 forint örömére befizetünk az államnak (a munkáltató és a munkavállaló közösen. Amennyiben önfoglalkoztatásról van szó, akkor a vállalkozó fizeti mindkét részt) 91 770 forintot ilyen-olyan jogcímeken. Egyszóval NEM könyöradomány sem a nyugdíj, sem az oktatás, sem az egészségügyi ellátás, ugyanis fizetünk mindezért. Sokat. És a nyugdíjunkért is fizetünk.

Bár végtelenül nagyra tartom a kormánypropagandát, de ezért van még itt valami, amit feltétlenül szeretnék megmutatni. Tegyük fel, hogy valaki 2009-ben is annyit keresett, amennyit ma (mint ahogy rengeteg közalkalmazott annyit is keresett, mert befagyasztották a bérüket). Tehát a büdöslibsilibásáruló Bajnai-kormány idején az volt, hogy az ember munkabére 161 000 forint volt bruttóban. Nézzük, ez akkor hogy festett:2a

Hoppá! A nemzetmentő, magyar családokért az eget is lehozó, honvédő, adócsökkentő kormány alatt KEVESEBB A NETTÓ, mint 8 évvel ezelőtt. Nem több, hanem kevesebb. A HR Portálon lehet számolgatni.

És még valami kiderül ebből a táblázatból. A magán nyugdíj-vagyont a kormány ELLOPTA. Azt ugyanis mi BEFIZETTÜK. És NEM KERÜLT A SZEMÉLYES SZÁMLÁNKRA. Pont.

Na, innen kellene megmagyarázni azt, hogy miről beszélünk? Miféle felelőtlenség, miből származhatna az öngondoskodás, mire fizetjük be ezt a hatalmas összeget havonta, azt mire költi a kormány, hol a lenyúlt nyugdíjvagyon és MIFÉLE ÁLLAMI SEGÍTSÉG, MILYEN MEGVÁLTÓ SZEREP?

Már csak egyetlen aprócska kérdésem maradt: hány embert és meddig lehet hülyének nézni?adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.