Az ember, aki hozzá sem nyúl a szemöldökéhez

MTI-fotó: Soós Lajos MTI-fotó: Soós Lajos

Éppen tegnap volt alkalmam a rádióban meghallgatni egy élő interjút Tarlós Istvánnal. Ez annyiban nem teljesen veszélytelen mutatvány, hogy kizárólag autóban, vezetés közben szoktam rádiót hallgatni. A budapesti főpolgármestert pedig célszerűbb hidegvizes borogatással a tarkón, pohár borral a kézben hallgatni, nem pedig olyankor, amikor közlekedik az ember lánya. Vagy fia.

Ahogy közlekedni óhajtott az a nem kevés ember is, akik most megint megszívták a kazalnyi pénzért összebuherált hármas metróval. Ugyanis a rendszer szinte a teljes vonalon leállt. Megint.

Őszintén szólva nem igazán izgat a fővárosi közlekedés, mert nem ott élek. Sok budapesti számára talán meglepő lesz, amit mondok, de a vidéki embereknek is megvan a maguk baja és az többnyire nem kapcsolódik sem a metróhoz, sem Tarlós István áldásos, vagy áldatlan tevékenységéhez.

Amiért most mégis véleményem van erről az ügyről, az éppen a tegnapi rádióinterjúval függ össze. Nem Tarlós keresetlen stílusa bosszantott fel, ilyesmi nem szokott lázba hozni. Ha tapló, hát tapló, csak végezze jól a dolgát. De már abból, ami eljut hozzám a főváros működésével kapcsolatban, nem tűnik úgy, mintha jól végezné a munkáját. Ezen nem sokat segít az sem, ha mindenkit, aki kritizálni merészeli az ő ténykedését, negyvenes IQ-val rendelkező büdös bunkónak titulál. Tegnap ugyanis ezt hallottam a fülemmel. Nem egyszer és nem kétszer.

Néhány kilométernyi út során megtudtam Tarlóstól, hogy mindenki szemenszedett idióta, aki kritizálni meri az ő faragatlan személyét. A polgárok tanulatlan barmok, a római-parti mobil gát ellen tiltakozók kimondottan gyengeelméjűek, a Magyar Szocialista Párt fővárosi közgyűlési frakcióvezetője – Horváth Csaba – pedig egy értelmi fogyatékos, kihúzott szemöldökű buzi.

Továbbá a hármas metró nagyon is jól működik, aki mást állít, az egy barom. Sőt, amikor füstölt a metró, akkor Tarlós szerint az történt, hogy valaki direkt bedobott a szerelvény alá egy égő papírdarabot, majd kihívta a tűzoltókat, hogy vele kiszúrjon.

Értem én, ha valaki paranoiás és az érvek helyett a másik szellemi képességét, vagy éppen külalakját képes csak felhozni, de azért ideje lenne a főpolgármesternek elgondolkodni azon, hogy az ország fővárosáról beszélünk, több millió ember életéről, biztonságáról, közlekedéséről van szó, nem pedig az ő folyamatosan sértett, kicsinyes lelkéről.

Gondolom, a hármas metrót nem Horváth Csaba csökkentértékű intelligencia-hányadosa és nem is a szemöldöke gátolta a haladásban, hanem az, hogy a rengeteg pénzből felújított szerelvényekkel folyamatosan gond van. Ilyenkor egy város vezetőjének nem az lenne a dolga – megint csak az én szerény, vidéki agyam szerint – hogy prosztó nyilatkozatokat tegyen a politikus-társairól és azokról a polgárokról, akiket neki szolgálnia kellene, hanem hogy megoldja a problémákat. És ideje lenne vállalni a felelősséget, mert nem biztos, hogy a végtelenségig elegendő lesz az az egy mondat, amit Tarlós tegnap a rádióban igen sokszor elmondott. Ez a mondat pedig arról szólt, hogy ő nem foglalkozik senki véleményével, őt nem érdeklik a kritikák.

Talán ideje lenne Tarlós Istvánnak személyesen elsétálnia egy ilyen lerohadt szerelvény utasai közé, akiktől egységesen bocsánatot is kérhetne, ha már ott van. És ez teljesen független bárki szemöldökétől.adomany-1