Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz igavonói megint jelesre vizsgáztak korrupt gyökérségből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Erőből, cinizmusból, vérgeciségből – fene tudja, minek hívják ezt – átnyomták a rohadt plakáttörvényüket, az úgynevezett lex csicskát a parlamenten. Nem akkor és nem úgy, ahogy eredetileg elképzelték, ellenben büdös-aljas húzások árán. De sikerült? Ja. A vergődés egyedüli lényege a hazugságokon túl: megakadályozni, hogy a Jobbik Simicska plakáthelyein hirdesse, egy korrupt maffia irányítja az országot.

Ahhoz képest, hogy az időközben elhunyt, akkor már bőven haldokló Rubovszky György KDNP-s honatya múlt héten még tolókocsiban, oxigénpalackkal is ott volt a Fidesz számára életbevágó, ám a gyötrődés ellenére megfeneklett kétharmados szavazáson (értsd: a halálos ágyáról is berángatták szavazni) tegnap az atyaisten már azt üzente Brüsszelből: neki a legokosabb Kósa a főnöke, kizárólag neki tartozik engedelmességgel, ha Kósa füttyentene esetleg, akkor hazajön szavazni, egyébként nem az ő ügye ez, nem kormányindítvány, tehát. Vessen mindenki magára, hülyeségekkel őfényessége nem foglalkozik.

És tényleg: ma már nem kellett sem Orbán, sem a kétharmad. Az elhunyt Rubovszky (nyugodjék békében, remélem, hogy a lakájmédia tömegesen elítéli, hogy a szent Fidesz-KDNP haldokló képviselőjét tök fölöslegesen csicskáztatta) meg végképp nem kellett. A kétharmad újabb csúfos elbukása elől menekülve egy huszárvágással elintézték a sztorit. A településkép védelméről szóló törvény módosításába baszkodták bele a plakátolással kapcsolatos, egyébként súlyos pártfinanszírozási kérdéseket érintő módosításokat. Tök más címmel, lazán szavazták meg az immár csak feles többséget igénylő jogszabályt.

Leszarták, hogy a szabályozás esetleg baromira nem alkotmányos (a pártok gazdálkodását érintő módosításokat a gránitszilárdságú alaptákolmányuk szerint csak kétharmaddal lehet módosítani!), de nem elégedtek meg ennyivel. A demokratikusan megválasztott parlament dicsőséges fennállásának történetében talán először fordult elő, hogy olyan kétharmadot igénylő javaslatokról is szavaztak, amelyeket az MSZP csak e-mailen küldött át az ötpárti egyeztetésre, de amelyeket hivatalosan nem nyújtottak be sehova. Ha van a szívatásnak, a geciségnek, és a bármire kapható korrupt gyökérségnek magasiskolája, akkor a Fidesz igavonói ma megint jelesre vizsgáztak. Akárhogy is vinnyogja Kósa a betanult szólamokat arról, hogy az ellenzék áll a korrupció pártján. (ITT és ITT további részletek olvashatók a mai akcióról.)

Remélem, a Gulyás Gergely- meg Kósa Lajos-féle mezei parasztok Orbán sakktábláján, tisztában vannak vele, hogy újabb törvénytelen eljárással vittek át egy újabb egetverő, alkotmányellenes jogszabályt, és bár kilógó nyelvvel teljesítették egyélőistenük parancsát, ő valahogy megint megúszta a dolgot, miközben őket használta fel az aljas terv kivitelezéséhez. Orbán Viktor szavazata nincs rajta ezen a gyalázaton se, miközben a csicskái (hogy az ő szavaival éljek) szavazatai nagyon is. És ebben a legkevésbé fontos az, hogy egy többpárti egyeztetésre elküldött javaslat soha a büdös életeben nem volt és nem is lesz a törvényalkotási bizottság számára benyújtott hivatalos módosító kezdeményezés.

Most abba nem megyek bele, hogy az MSZP-nek egyáltalán mi dolga volt egyetlen pillanatra is a Fidesz térfelén a saját – borítékolhatóan kudarcra ítélt – javaslataival, amelyeket csak azért nem nyújtott be végül, mert Botka közbelépett. Még csak azt sem mondom, hogy ha nem jutott volna eszükbe kokettálni a Fidesszel, erre az ügyre sem került volna sor. Hát hiszen a magyar gógyi, a sajátos, egyedülálló lelemény, a csavaros észjárás megint megtette a hatását. Lázár is megmondta tegnap, nem? De! Ennyire nyíltan senki más nem merne a pofánkba szarni. Csak a Fidesz!

„Nem hiszem azt, hogy a jelen politikai körülmények között egy átlátható pártfinanszírozási javaslathoz a kétharmados többség megteremthető. Most nyilvánvaló, hogy a Fidesznek abban áll a felelőssége, hogy feles törvényekkel is megpróbálja az átláthatóságot biztosítani és garantálni, hiszen a köztársasági elnök azért küldte vissza a korábbi plakáttörvényt, mert úgy gondolta, hogy a kétharmados részek nélkül az egész ellentmondásos, értelmetlen és zagyvaság. Ezért most ebben megpróbálunk feles törvényekkel rendet vágni”.

És sikerült, úgyhogy az én anyám picsája. Hogy szó nincs semmiféle átláthatóságról, csak az ország simicskátlanításáról, az tökmindegy is. Ez így, ahogy van, megint azt mutatja, hogy ezeket a maffiózókat már senki és semmi nem képes megállítani. Mire az alkotmánybíróság hosszas szenvedések és töprengések után netán alkotmányellenesnek nyilvánítja azt, amiről már most is tudni lehet, hogy az utolsó betűjéig az, addig 2019-et írunk, a Fidesz pedig újabb mandátumát ünnepelheti az ország élén. Erre a sunyi aljasságra bólintott rá az egyszemélyes kormány Brüsszelben, miután nem volt nehéz belátnia, hogy mekkorát röhöghet a markába, miután a cselédei ma megcselekszik, amit parancsba kaptak.

Szóval még egyszer: a jogászkormány – szakmáját soha egyetlen napot nem gyakorolt – eltorzult feje tegnap előadta a rablómesét, hogy neki a legokosabb Kósán kívül senki nem parancsolhat, miközben tudta, hogy f@szt kell neki hazajönni, ha egy feles törvénybe is be lehet pakolni azt, amit csak kétharmaddal lehetne átvinni. Ennyike. A saját maguk által hozott törvényeket is telibehányják, mert megtehetik. Mert ebben az országban csak a nagyon egyszerű, nyomorult kisembernek kötelező betartani a törvényeket, a jogászkormány azt csinál, amit akar és amit nem szégyell. Gondolom, már részegen fetrengenek valahol és csapdossák a térdük kalácsát, hogy visszarángatták a sok barmot a nyári szabadságukról azért, hogy jól kib@sszanak velük. És tényleg.

Ez van. Most az a feladat, hogy bevegyük: a városképnek bármi köze van ahhoz, hogy ki, milyen listaáron hirdethet és hogy a közpénzzabáló CÖF-re nyilván nem vonatkozik semmi ennek a gennyedék törvénynek az előírásaiból. Szép ez, gyönyörű ez. Egy túlhatalommal rendelkező, aljas csürhe gátlástalan, egyben gyáva húzása. Amelynek gyakorlatilag egész kormányzása alkotmányellenes, illegitim geci húzásokra épül. Nincs kétharmad? Leszarjuk. Leszarunk mindent, ezek csak formaságok. A lényeg, hogy amit akarunk, azt bárkin és bármin átlépve megcsináljuk. Akárki döglik is bele. Átvitt értelemben és szó szerint egyaránt.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.