Október 1,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ezzel az energiával akár a saját szellentésüket is reszelgethetnék napestig

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,808,681 forint, még hiányzik 1,191,319 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egészen groteszk és szánalmas (bár távolról sem meglepő) fordulatot vett a CEU körül – a Fidesz rövidtávú politikai haszonszerzése reményében – kirobbantott botrány, és ebben nem feltétlenül az a baj, hogy a kormány minden jel szerint síkidiótát csinált magából, miközben úgy tesz, mintha fél kézzel megállította volna Washingtont.

Történik mindez azt követően, hogy a soha nem lehet eléggé hülyének nézni a saját választóinkat kezdetű többfelvonásos színházi előadás keretében, egy igencsak átlátszóan elterelő és hangulatkeltő hadművelet segítségével arra gyúrtak rendületlenül (azért az nem volt gyenge, amikor Kósa Lajos és Németh Szilárd intellektuális bokazokni előlépett oktatási szakértőnek), hogy a Soros-egyetemnek kikiáltott kiváló felsőoktatási intézményt valahogy egybemossák a Sorosról összegányolt konteókkal, elsősorban a nyakába varrt migrációs- és terrorfenyegetettséggel. No meg természetesen a demokratikusan megválasztott magyar kormány megdöntésére felesküdött, szintén Soros által pénzelt ügynökszervezetek álságos tevékenységével.

E ritka undorító, összehangolt kormányzati kommunikációs egészpályás letámadással mantrázták, hogy senki nem állhat a (még el sem fogadott!) törvények felett és hogy a CEU csak akkor maradhat életben – noha Orbán Viktor célként tűzte ki, hogy megsemmisíti, ellehetetleníti, kinyírja és sóval hinti be a hűlt helyét -, ha a működését államközi/kormányközi megállapodás szabályozza. Mármint a magyar kormány és az amerikai kormány közötti egyezmény.

Már felidézni is nehéz, hány hónapja tolják a rozsdás, zörgő biciklijüket és visítják fába szorult féregként, hogy a CEU patás ördögtől való: az egyetem csal, olyan előnyöket élvez, amelyek nem járnak neki, ezt mindenáron meg kell akadályozni, kizárólag az USA kormányától függ a CEU sorsa, mindazokat, akik tiltakoztak az egyetem bezárása ellen, megtévesztették, politikai hisztériakeltés zajlik, holott az áldott jó kormány csak rendet akar teremteni a felsőoktatás zavaros viszonyainak tengerében.

Annak ellenére, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériuma több ízben világossá tette, a szövetségi kormány nem illetékes tárgyalni a lex CEU-ról, változatlanul kötötték az ebet a karóhoz: a magyar kormány a megállapodásban érdekelt a CEU ügyében, és sajnálatos, hogy ehhez az amerikai szövetségi kormányzattól nem érkezik támogatás, ráadásul jelentéktelen sajtóközleményeket ők nem tekintenek hivatalos válasznak.

Ehhez képest legalábbis megmosolyogtató (lehetne, ha nem pont itt és most történne), hogy Balog Zoltán, elcseszett lelkész és semmihez nem értő erőfforrásminiszter Betsy DeVos szövetségi oktatási miniszterrel folytatott kedélyes levélváltásával kínálta meg tegnap az MTI-t. Az amerikai miniszter már június közepén igen sokadszorra jelezte a magyar kormány felé, hogy az USA-ban az oktatási kérdések szövetségi tagállami és helyi felelősségi körbe tartoznak.

Balog köszönettel fogadta az amerikai miniszter szívélyes válaszát, és azt, hogy tudomásul vette a felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos módosításokat. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a bonyolult jogi kérdést minél előbb kölcsönös megelégedésre rendezni tudják, hiszen a Magyarországon jogszerűen működő amerikai felsőoktatási intézmények erősítik a magyar-amerikai kapcsolatokat.

Biztosan én bolondultam meg, pedig ez nem minden. Palkovics László Schmidt Mária Figyelőjének arról beszélt mára virradóra, hogy

nem mindenben volt sikeres a CEU-törvény kommunikációja, de a sikerre e téren nem is volt sok esélyünk, hiszen szándékos félreértésen alapulnak a támadások.

Na, most akkor mi van? Szerintem az van, hogy sem elcseszett kommunikációról nincs szó, és sem félreértés, sem bonyolult jogi kérdés nincs itt egy szál se. Itt egy velejéig romlott kormány szánalmas taknyon csúszásáról van szó, amelyre sem mentség, sem magyarázat nincs. Csak a maximális hangerőn nyomatott, hazug ostrom utáni tenyérbemászás van, no meg a kimagyarázási kísérletek.

Fordítsuk le: a liberális-genderista kiképzőközpontként funkcionáló Soros-egyetem szabálytalanul működik, ezért a magyar kormány csak szövetségi szinten hajlandó a további sorsáról tárgyalni az USA-val. Az USA nyolcvanháromszor elmondja, hogy ez nem lehetséges, mire Balog – ájtatosan segget csinálva az elmúlt hónapokban megszólaló összes fideszes szájból – megköszöni, hogy tudomásul vették, hogy Magyarország is a térképen van. Palkovics azért rádob egy lapáttal a kötelező szemfényvesztéshez és szándékos félreértésekről, támadásról, nem éppen sikeres kommunikációról hablatyol.

Tanulság: győztünk. Magyarország erős és büszke európai ország. Cirka három hónapja kreáljuk mesterségesen a feszültséget, csak hát kiderült, hogy egy egyetemet pusztán azért kinyírni, mert Soros, azt valójában még azok sem gondolhatták komolyan, akik kitalálták. Ezt baromira nem lehetett jól kommunikálni, elvtársak! Meg lehet nyugodni: itt nem a kommunikáció volt elcseszve, hanem a szándék volt penetráns és aljas. Erről vinnyog Palkovics, aki végérvényesen eladta a szakmai tekintélyét egy korrupt bagázsnak. Aki pontosan tudja, hogy a magyar kormány/parlament/törvényhozás akkor sem írhatja felül az amerikai alkotmányt, ha Orbán Viktor meg az anyját is eladná azért, hogy Trump emberszámba vegye.

Úgy tűnik, a tendenciózus és beteges ellenséggyártás zászlóshajója megfeneklett, bár biztosan vannak még tartalékok a Rezsiszilárdba oltott Kósalajosokban. Igaz, ennyi energiával akár a saját szellentésüket is reszelgethetnék napestig, annak is pont annyi értelme lenne, mint ennek a többhónapos óbégatásnak. Annak, hogy egy nem létező problémából kreáltak egy valósnak tűnő problémát, amit majd most kifelé hajbókolva, befelé öklöt rázva jól megoldanak. Szép munka volt, kár hogy megint a mi pofánk ég.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!