Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ennyit javult az ország pusztán csak attól, hogy mi itt nem kavartunk három teljes napig

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy reméltem, hogy a három nap alatt, ameddig nem rombolom a magyar közéletet, javulásnak indulnak a dolgok. És így is lett. Már szemernyi kétségem sincs. A Szalonna és személyesen én is tehetünk arról, hogy ez egy korrupt szar hely. Csupán három rövid napig nem szóltunk be és tessék!

Megírta a 444.hu hogy Habony Árpád lényegében véletlenül, vagyis nem véletlenül, hanem stopposként került Demján Sándor magángépére, aki – mármint Demján – egy ügyvéd-különítménnyel kártyázni ment Makaóra, ahol összefutott a Raszputyinnak öltözött Habonnyal, akit annyira megsajnált, amiért villamossal akart hazavergődni, hogy felvett a repülőjére és huss.

Ez tökéletesen hihető történet – a lap legalábbis elég egyértelműen komolyan gondolja – hogy gyakorlatilag könnybe lábadt a szemem ilyen feneketlen nemzeti összetartás láttán. Azt csak csöndesen remélem, hogy ha már a külföldi támogatókat fel kell majd tüntetni mindenkinek mindenhol, akkor a belföldit is fel kell. A visszautasíthatatlan ajánlatokat is. De térjünk vissza erre a két feddhetetlen üzletemberre, akik Makaóra járnak zsugázni.

Pontosabban csak az egyikük, Demján Sándor jár oda. Meg is érdemli, kell a pihenés. Meg is engedheti magának, nem is igazán érdekel senkit, hogy hova jár és az mennyibe kerül. Azonban a nemzet névtelen gipszfaragó-vitrinőrével kissé más a helyzet. Azért más, mert Habony annyira vállalhatatlan figura, hogy bár évtizedek óta Orbán Viktor árnyékában tenyészik, a miniszterek elnöke soha nem nevezte ki még vitrinfényesítésért felelős helyettes államtitkárnak sem, nemhogy tanácsadónak. Semminek sem nevezte ki soha, viszont lényegében letagadta még azt is, hogy ismeri.

Márpedig össze vannak nőve ők ketten, Habony ott van mindenhol, intézkedik, hozza-viszi a jó tanácsokat Arthur J. Finkelstein és a Fidesz-kormány között, valamint a festményeket is viszi lakáscsinosítási célból. De ez is csak azért történhetett meg, mert annyira megnyerő személyiség őkelme, hogy a Szépművészeti Múzeum minden különösebb töprengés nélkül odaadott neki tíz értékes festményt, hogy azzal csinosíthassa a volt anyósa a lakását. Mert nem csupán megnyerő egyéniség, hanem önzetlen is. Nem önmagának vitte a 300 milliót érő festményeket kölcsönbe, sőt, nem is ő vitte, hanem a volt anyós. Kaminski Fanni – ex-Habonyné – szerető édesanyja, akinek szintén kifinomult ízlése van és aki Jáksó Lászlóval közösen jegyzi azt a remek, de méltatlanul nagyot bukó Marslakók című közpénztemető sorozatot.

Tehát Jáksó és Halkó Gabriella (ő a volt anyós, Kaminski Fanni mamája) cége kapta kölcsön a festményeket, nem is Habony. Vagyis de, részben. Ugyanis a cégben – Brand Lab Kft – tag volt Habony Árpád húga, Habony Mária. A képekkel kapcsolatos eset kipattant, néhányan hörögtek de végső soron ez sem érdekelt senkit. Nem is kell egyébként, mert vannak ilyen hagyományosan kifinomult ízlésű családok. Ezekre az a jellemző, hogy nem csupán az ízlésük finom nekik, hanem a tehetség is öröklődik. Még akkor is, ha nincs vérségi kötelék.

Mert ugye Habony volt anyósát Andy Vajna is felfedezte, ő lett a TV2 gazdasági igazgatója, Habony volt feleségét pedig maga a vezér, Orbán Viktor karolta fel, mert nála senki sem lehet alkalmasabb a miniszterek elnökének Facebook-profilját szerkeszteni.

Mindeközben a munkanélküli és lényegében letagadott Habony Árpád, aki gyakorlatilag baráti kölcsönökből éldegélt, megtollasodott. Mára már ő is tehetős ember, intézi az ügyeket, közvetít Finkelstein és Orbán között, segít a letelepedési kötvényeket eladni pénzes migránsoknak, időnként Ibizára jár szipogni, máskor pedig Makaóra repülőgépet stoppolni.

Jó lehet ilyen tehetséges embernek lenni, vagy legalább a közelébe kerülni, mert a tehetség ezekben a körökben cseppfertőzéssel terjed. Ahogy a szerencse is. Mert mekkora mázli kell már ahhoz, hogy pont Makaón legyen valaki és Demján Sándor is pont Makaóra menjen zsugázni egy raklapnyi ügyvéddel és pont ott stoppoljon az ember a reptér szélén és Demján pont meglássa és fel is vegye a fedélzetre? Na, ugye!

Az meg már csak folytatása a mázlisorozatnak, hogy Budapesten leszállva – amikor ez a drága ember szembesült a sajtó érdeklődésével – tudott hívni egy helikoptert. Vagy stoppolta azt is, fene tudja. Mégis kényelmesebb, mint valami ócska taxival szlalomozni a kánikulában.

Egyszóval ennyit javult az ország pusztán csak attól, hogy mi itt nem kavartunk három teljes napig. Bele se merek gondolni, micsoda erkölcsi evolúció történt volna, ha mondjuk két hétig kussolunk. Lehet, hogy már Rogántól Mészáros Lölöig mindenki becsületrendet kapott volna. Aha.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.