Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Esély az életre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mindenki átélte már, hogy egy étteremben a pincér nem a rendelésben leadott ételeket hozta ki. Igen bosszantó tud lenni, egy luxus étteremben aztán meg pláne. Egy tokiói pop up étterem, a The restaurant of order mistakes, vagyis Az összekevert rendelések étterme  azonban pont erre „specializálódott”. Minden ide betévedő vendég tisztában van azzal, hogy nagy eséllyel nem azt fogja megkapni, amit valóban rendelt, ez azonban nem tántorítja el őket, sőt. Ugyanis az étterem Alzheimer kórral és demenciával küzdőket vesz fel felszolgálói pozíciókba.

Az étterem egyelőre csak két napig üzemelt, mert kíváncsiak voltak az emberek reakcióira, de szeptemberben újra megnyitja kapuit. A projekt célja az volt, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy egy kis megértéssel és odafigyeléssel ezek az emberek is hasznos tagjai lehetnek társadalmunknak. Az őket megbélyegző stigmának meg kell szűnnie.

Azt hiszem ahelyett, hogy tovább szaporítanám a szót, beszéljenek helyettem az arcok és mosolyok.

Fotó : news.yahoo.co

Fotó : news.yahoo.co

Fotó : news.yahoo.co

Fotó : news.yahoo.co

Fotó : news.yahoo.co

Fotó : news.yahoo.co

Fotó : news.yahoo.co

Fotó : news.yahoo.co

Fotó : news.yahoo.co

Fotó : news.yahoo.co

 

Így is lehet!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.