Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A büdös életben nem gondoltam, hogy ennyire felkúrod az agyamat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

F@sz tudja, hogy azzal az ésszel, ami Győzikébe (lánykori nevén Gáspár Győző) szorult 43 év alatt – és nem lett több belőle évről-évre – miként lehet egyáltalán életben maradni, de tény: hatalmas életművész a csávó, és nem csak hogy életben van, de a zebramintás agyvelejével ki is találta, hogy lehetne megúszni az éppen aktuális combos adócsalási ügyet, ami miatt a NAV össze-vissza vegzálja őt és kiccsaládját.

Merthogy  a 2013-ban szintén adócsalási ügybe keveredett (nyilván nem ő tehetett róla, csak így alakult) nemzeti showman-t és köztiszteletben álló celebritást már egyszer 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, de úgy tűnik, ott nem volt vége a franc tudja pontosan miből élő Gáspár művész úr kalandjainak a becsületesség ingoványos útvesztőiben.

A NAV ezúttal sikkasztással nyakon öntött 50 millió forintos költségvetési csalással vádolja emberünket a tisztességben, a széfjéből (amiben állítólag nem is az ő pénze volt) mintegy 200 millió forintot vitt el a Tállai András kolbásztöltő elvtárs által vezetett hatóság. Amely hatóság azt gyanítja, hogy Győzike nagy értékű személyautókat hozott be külföldről, majd azokat több cégen keresztül eladta, az értékesítéshez kapcsolódó közterheket azonban elfelejtette megfizetni.

Barátunk a celebritásban ügyvédhez fordulás helyett szívszorító levelet írt mindenkinek, aki számít – egyebek mellett Orbánnak, Ádernek, Trócsányinak, Poltnak, Pintérnek -, hogy miszerint:

„Nem mint Győzike, nem mint showman, emberként szólítom meg Önt és kérem a segítségét”. 

A Blikk nevű tudományos-fantasztikus magazinnak adott, krokodil(is) könnyeket fakasztó interjúban a teljes kétségbeesés hangján mondta el, hogy

„Tiszta lélekkel és szívvel írtam ezt a levelet, mert elég volt, hogy a Gáspár családot a padlóra tették. Húsz éve vagyok a pályán, soha nem kértem segítséget, most viszont elvették a lelkünket, az életünket, az igazságunkat, itt az ideje, hogy felszólaljak!”

Ez normális országokban egy nevetségesen szánalmas, huszadrangú bulvárhír lenne. Pontosabban: normális országokban ez a történet valószínűleg elő sem fordulhatott volna. Már amennyiben normális országokban, amelyek jogállamként funkcionálnak, egy akármennyire szerény intellektuális képességekkel rendelkező önjelölt őstehetség sem gondolhatja komolyan, hogy a törvények fölött áll, hogy rá nem érvényes az, ami mindenki másra, hogy neki nem kell ugyanúgy jogkövető életet élnie, mint bárki másnak. Vagyis neki nem kell adót fizetni, mert csak. Viszont néhány jó helyre írt levél mindent megold.

Ez itt nem egy normális ország, ezért Gáspár Győző, a nemzet Győzikéje, a tehetségtelen, félanalfabéta ügyeskedő pojáca gondolhatja úgy, hogy ő nem pórnép (akinek 3 forint adóhátralék miatt kitapossák a belét), ő nem egy senki, hanem ő valaki. Ezért mi sem természetesebb, mint hogy a miniszterelnök, köztársasági elnök, vagy bármelyik hatóság, intézmény feje meghatódik a sztorijától. És az a kurva nagy helyzet, hogy Győzike – drága Bea asszonyostól – egészen nyugodtan és teljes joggal gondolhatja ezt.

Pontosabban: még Gáspár Győzike is vágja, hogy ez itt nem egy jogállam, itt Vajna András papa is aszerint fizet adót, hogy milyen kedve van éppen, itt a kormány strómanjai kamionokkal lapátolják a pénzeket offshore számlákra, itt 1,6 milliárd forint közpénzt nyomtalanul el lehet tüntetni, és a miniszterelnök úr bizalma akkor sem rendül meg az elkövetőben. Hát hiszen ez az ország így működik. Orbán Viktor minden intézmények és rendszerek fölött állva uralkodik, az akarata szerint száll ki a NAV, vagy nem száll ki a NAV. Tehát ki a frásznak írjon Győzike levelet, ha nem a fényesen zavaros tekintetűnek?

Ebben az egészben a legszürreálisabb, legabszurdabb mégiscsak az, hogy Győzike azzal a túlművelt, intelligens agyával tökéletes lenyomata ennek az urambátyámista, feudális országnak, ahol minden a népmesei csodával határos. A már bizonyítottan adócsaló atyafi levelet ír a jóságos istenkirálynak, aki segít, mert jó ember ő, és mert ez a dolgok rendje.

Hát fasza lenne Győzike, baszki, ha én is egy általam lezárt széfben tarthatnám a tiszta szívemet és a lelkemet 20 ezres pénzkötegek formájában, de nem. Ezért inkább óva intelek ettől a nevetséges pojácáskodástól, bár tökéletesen értem, hogy miben reménykedsz. Nem akarlak elkeseríteni, de majd kapsz néhány levelet, amiben biztosítanak arról, hogy itt zéró tolerancia van mindenféle korrupciógyanús üggyel kapcsolatban és az állam nyilvánvalóan független hatóságai természetesen a legnagyobb lelkiismeretesség mellett végzik a munkájukat, úgyhogy amennyiben ártatlanságodhoz kétség nem férhet, úgy senki nem fog abban kételkedni, ha lezárul az ügy.

De hallod, Győző? Amúgy a nemzeti konzultációs ívet visszaküldted? Voltál kvótanépszavazni, jóember? 2010-ben és 2014-ben te is hozzájárultál ahhoz, hogy forradalom tört ki a fülkékben? Jó helyre ikszeltél? Szereted a focit? Hallottál már az alkotmányos költségről? Szerinted az, hogy valaki ember, az jelent valamit ebben az országban? Miben reménykedsz, haver? Hogy ha Köztörvényes Flórián megfogta az isten lábát, akkor neked is menni fog? Hogy ha Göncz Árpád egy gyönge pillanatában kegyelemben részesítette ezt az enyveskezű bűnözőt, akkor te is megúszod? Vagy azt hiszed, hogy a maffia úgy működik, hogy ellenszolgáltatás hiányában simulnak el a dolgok? Van neked annyi pénzed, amennyiért ezek a nagypályás bűnözők elsimítják az ügyedet és elkerülheted a börtönt?

Tudom, szar érzés, hogy miközben minden cigányok szégyene (és ez itt nem a cigányozás helye, mielőtt Lázárnak elgurulna a gyógyszere) 1600 millió forintnak (és ki tudja még mennyinek) a seggére ver, téged pár szaros tízmillió miatt cseszegetnek. Hát ilyen az élet, Győző! Kibaszott igazságtalan. Képzeld, másokat tízezrekért meghurcol a NAV, de még 100 forintokért is, de nem hiszem, hogy sokan vannak, akik az országot irányító maffiának címzett patetikus levelektől várták volna vélt/valós mulasztásaik elsikálását.

Nem érdekes, hogy ki vagy te, és ki volt a nagymamád, akitől mennyit örököltél. Ha csaltál, légy férfi, vállald a felelősséget, fogadj ügyvédet, védd meg magad! Az ilyen hányingerkeltő szappanoperák helyett annyit talán még te is fel tudsz fogni: nélküled is elég szar hely ez az ország. A kibaszott dörgölőző, ügyeskedő, törvények fölött álló, mindent megúszó, elvtelen kis- és nagypályás bűnözők miatt. Akik pontosan az olyanok miatt taposnak a nyakunkon, mint te. Akik arra rendezték be a széfjeiket és az egész életüket, hogy megússzák. Farkas Flóriántól Orbán Viktorig.

A büdös életben nem gondoltam, hogy annyira fel fogod kúrni az agyamat, hogy képes leszek 944 szót rád pazarolni, te zebramintás adócsaló.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.