November 27,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ki osztott lapot ebben az egyenletben Orbánnak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,200,839 forint, még hiányzik 1,799,161 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Itt van ez a néhány napos, a melegben megerjedt, ezért erjedő bűzt árasztó sztori arról, hogy Magyarországon zérus tolerancia van az antiszemitizmussal szemben. Következésképpen

„Orbán Viktor miniszterelnök utasította a belügyminisztert, hogy a jobbikos Zagyva György Gyula gyalázatos antiszemita fenyegetőzése kapcsán a törvény teljes szigorával lépjen fel” (by Havasi Bertalanka via MTI)

A kolléga által a minap kifejtett történetet nem fogom bő lére ereszteni, mindössze annyit érdemes megjegyezni: Zagyva György Gyula (a továbbiakban: Gyula) villanyszerelő és nemzetileg radikális, egykori jobbikos huligán államférfiú, hatvannégyvármegyés alappillér összekülönbözött a kevésbé ismert, de legalább szintén szélsőségesen radikális Varga B. Tamás nemzeti dalnokkal. Rögtön miután ez utóbbi a „liberális köcsög” címkét aggatta Gyulára. Aki – számomra rejtélyes és soha fel nem fogható okokból – szerepet kapott Gulyás Márton aktivistának az arányos választási rendszer bevezetése mellett érveket felsorakoztató videójában, ezzel érdemelve ki a minősítést.

Nos, a honi állapotokat, a fejekben és lelkekben mindent elpusztító, roncsoló, ragacsos gondolatokat-indulatokat-bizonyosságokat mi sem szemlélteti jobban, mint ez a csörte, amelynek egyik fénypontja volt, hogy Gyula visszaütött Vargabének:

Büdös zsidó! Hagyjuk ezt a zsidó tempót! Figyelj…, ma este ne aludj otthon, neked véged van, ezt nem úszod meg, f….opó köcsög, meg leszel b…va, elintézünk örökre! Kinyírunk téged is, a feleségedet és a kislányodat is!

Az, hogy Havasi Bertalan és az MTI és a kormánypárti nemmédia szándékosan jobbikosozza Zagyvát, holott a tévhitekkel szemben sosem volt jobbikos, az most részletkérdés. Bár annyiban nem az, hogy van nekem egy hülye kérdésem: a parlamentben, nyilvános megszólalásaiban buzizó, nyíltan zsúrpubizó, bebaszott kocsmatöltelékek szintjén kommunikáló, a jobbikos Vona Gáborral a legocsmányabb útszéli személyeskedést magának megengedő, a Jobbik lejáratásáért egész lánctalpas gépezetét bevető miniszterelnök milyen alapon utasítgatja a belügyminisztert?

Két radikális barom – akik szerint a liberális és a zsidó egyaránt szitokszó – egymás torkának esik, az egyik feljelenti a másikat, a szalon-antiszemita téeszelnök-miniszterelnök meg utasítja az olajszőkített belügyminisztert a bérsajtó nyilvánossága révén?

Ki osztott lapot ebben az egyenletben Orbánnak?

Milyen alapon utasítgatja ő a rendészeti szerveket, hogy a törvény teljes szigorával lépjenek fel? Ez nem magától értetődő, ehhez külön utasításra van szükség?

Milyen banánköztársaság az, ahol a miniszterelnökre és a belügyminiszterre tartoznak szélsőséges barmok minden kritikán aluli csörtéi?

És ha Zagyvának nem lett volna köze a Jobbikhoz, és ha Vargabé nem kimosakodott, jobbikos szimpatizánsból fideszes rajongóvá előlépett, újabban az Echo Tv-ben is haknizó véresszájú seggfej lenne, Orbán Viktor akkor is személyesen intézkedik és utasít?

Csak zárójelben jegyzem meg: ez az a Vargabé, aki két éve – amikor a kormány a (Mária Terézia által alapított) Szent-István rendet Polgár Juditnak ítélte oda – ezt írta:

„Egy magyargyűlölő, illegitim Habsburg-kurva idegenbarát, magyargyilkosról elnevezett díja nem köthet ki méltóbb helyen, mint egy cionista zsidó mellén.”

Ez az a Vargabé, aki egy 2011-es dunaszerdahelyi koncerten ezt hörögte bele a mikrofonba:

Ha nem tetszik, amit játszom, kedves cionista férgek, akkor menjetek haza! Ja, hogy nincs hazátok? Akkor menjetek, ahová én gondolom!

Nade: hol volt Orbán Viktor, amikor a sameszai civilek csontjait törték a Ligetben?

Vagy amikor egy sötét múltú és jelenű oroszbarát csecsen egy nem Orbán-szavazó magyar állampolgárt fenyegetett nem mindennapi módon?

Hol volt Orbán Viktor zéró toleranciája, amikor civilek véréről és taknyáról lázálmodott az udvari tollnok és ivócimbora?

Hol van Orbán szélsőségek elleni kemény fellépésének (politikai pecsenye sütögetésére kiválóan alkalmas) szemfényvesztése, midőn egy egész propaganda-gépezetet működtet és finanszíroz a közösből azért, hogy ordas eszmék mentén kiirtsák a társadalom fanatizálható rétegeiből a toleranciát?

Mikor fog szétnézni Orbán a saját háza táján és hajlandó szembesülni azzal, hogy a kommentelhető házi szennylapjain (és mindenhol máhol is, ahova odaszabadulnak) sugárban zsidóznak, libnáciznak, cionnáciznak, cigányoznak a kétbites alattvalói és szurkolói?

A viszkető tenyér hogyan fér meg ezzel az átlátszó, hazug színjátékkal?

Hogy fér össze az, hogy a nyíltan antiszemita, rasszista, hivatásos uszító Bayer Zsoltot azért tüntetik ki, amiért Gyulát – nagyon helyesen! – remélhetőleg elítélik?

Hogy lehet, hogy Orbán Viktor egészen addig magasról leszarta Gyula áldásos tevékenységét, ameddig nem szerepelt – számomra felfoghatatlan okokból – Gyulyás videójában?

Ha Magyarországon zéró tolerancia lenne az antiszemitizmussal és úgy általában az ordas szélsőségekkel szemben, ha nem erre a vállalhatatlan gyűlöletre idomítanák ezt az országot sikerrel nyolcadik éve, akkor a Fidesz valószínűleg nem lehetne ma kormánypárt. Akkor nem plakátokról üvöltenék bele az arcunkba, hogy ezen a héten éppen kit kell gyűlölni. Akkor a miniszterelnök nem merne arra vetemedni, hogy kézivezérlésen tartsa a hatóságokat (apropó, azt már tudjuk, hogy Rogán miért aludt együtt Pintérrel ama bizonyos kormányellenes tüntetés estéjén-éjszakáján?). Akkor a hatóságok (a rendőrségtől az ügyészségig) maguktól, automatikusan, rivaldafény nélkül tennék a dolgukat. Akkor a zéró tolerancia a migránsok, cigányok, más véleményen lévők, liberálisok, melegek, szegények kirekesztésével szemben is működne.

De nem működik, az egész egy mocskos hazugság. A Fidesznél és fizetett szócsöveinél kiválóbb táptalajt még senki nem teremtett a legsötétebb gyűlöletkultúra virágzásának ebben az országban. Ahol alapvetéssé vált, hogy zsidónak, liberálisnak, melegnek, baloldalinak, szegénynek lenni bűn, a kormány álláspontjával ellenkező vélemény pedig üldözendő elhajlás. Ebben a bűzölgő mocsárban hozza Orbán az aljas, kétszínű kampánytempót, és igazságot osztogató istenkirályként avatkozik bele két vállalhatatlan, szélsőséges közszereplő ocsmány csörtéjébe. Vicc ez az ország. Egy nagyon-nagyon rossz vicc.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!