Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Soha nem lehet eléggé agyatlan, amnéziás baromnak nézni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó, tudom, azt kéne csinálni, hogy basszameg a kurva élet többet egy rohadt sort sem szabadna leírni arról, hogy mit hörög tetszőleges félkegyelmű állampárti hitszónok bele a vasárnapi kánikulába.

Egyszerűen azt kéne csinálni, hogy ne foglalkozzunk azzal, hogy mivel zabáltatja – a saját céljaira, a közösből kilóra felvásárolt – udvari médiájában a saját híveit a kormánypárt. Néha úgy érzem, ennek is több értelme lenne, mint reménytelenül küzdeni az elemekkel és az áthatolhatatlan sötétséggel, a penetráns hazugságokkal. De meg lehet ezt csinálni? Akkor változik valami? Akkor jó irányba változik valami? Akkor megoldottunk valamit? Akkor jobb hely lesz az ország, kevesebbet lopnak, kevesebbet hazudnak? Akkor emberszámba vesznek? Akkor… akkor mi lesz?

A Fidesz eljutott a kommunikációs debilitás, illetve az elemi logikát és jóérzést csuklóból szájbavágó kreténség ama szintjére – már ha a magma körüli kapirgálást lehet szintnek nevezni -, hogy egyszerűen levegőt venni is nehéz. Nem egészen véletlenül tévedtem ma is az állampárt oldalára, ahol az ismert fejek (Németh, Halász, Kósa, Hollik) sorában Hidvéghi Balázs, fideszes kommunikációs igazgató is feltűnt, tekintve, hogy a mai munkaszüneti napra való tekintettel rá hárult a nemes feladat, hogy a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában prédikáljon.

  • Kampányüzemmódban működnek a pártok. A Fidesz úgy ítéli meg, hogy ezt az ellenzék kezdte az év elején, részben utcai megmozdulásokkal, részben egy „hazug plakátkampánnyal” a Jobbik részéről, és a baloldalon is folytatódik a kormány támadása.
  • Simicska Lajos. Vizsgálat indult a nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó plakátcégeknél. A Jobbik már hónapok óta nem ad arra választ, hogy mennyi pénzből és milyen forrásból folytatja a hazug és a kormányt támadó plakátkampányát. Politikai korrupcióról van szó, hiszen ha egy milliárdos pénzel egy pártot és egy párt rendelkezésére bocsátja a plakáthelyeit azért, hogy egy kormányt támadjanak, akkor az illegális pártfinanszírozás lehet.
  • Soros. Bár a kormányt gyakran érik olyan vádak, hogy „állandóan sorosoznak”, nem erről van szó, hanem arról, hogy Soros György magyar származású amerikai üzletember magát tette főszereplővé, személyesen lép fel, latba vetve a befolyását és „spekulációval kiépített” anyagi hátterét azért, hogy a saját elképzelését valósítsa meg a bevándorlás kérdésében.

 

  • 1,7 millióan válaszoltak a legutóbbi nemzeti konzultációs kérdőívre = a demokrácia ünnepe.

Ez itt mind az MTI-Fidesz olvasata Hidvéghi kolléga intelligenciától, eleganciától és az igazság minden részletének kibontásától hangos agymenéséről, még mielőtt szó érné a ház elejét. Ha a Fidesz egész pályafutása alatt ezt az egy kommunikációs moslékot okádta volna bele hamvas orcánkba, akkor is eldobná az ember az agyát. De mert folyamatosan hazudnak és nyolcadik éve kommunikálnak, kampányolnak és harcolnak, így még kínosabb olvasni ezeket a sorokat.

A Fidesz lételeme, a Habony-Finkelstein Művek megbocsáthatatlan bűne, egyben csúcsra járatott stratégiája: nem lehet elég kreténnek, óvodásnak, hülyének nézni a választót. Soha nem lehet eléggé alábecsülni a képességeit, soha nem lehet eléggé agyatlan, amnéziás baromnak nézni.

Alig telt el egy nap azóta, hogy Gulyás Gergely egy interjúban véletlenül elismerte, hogy a nemzeti konzultáció valójában nem volt nemzeti konzultáció, amennyiben csak egyféleképpen megválaszolható kérdések vannak a kérdőíven, és amennyiben a kormány véleményével kellett egyetérteni, ez a másik zseni nagypofával ünnepli a demokráciát. Hogy van 1,7 millió ember (felfele kerekítve), aki képes bármikor visszabüfögni, amit megrágva a szájába adtak. Ha ez nem a demokrácia ünnepe, akkor semmi!

Kettő: ha naponta ötvenháromszor óbégatják el Simicska Lajos nevét, a tényeken akkor sem változtat. 1989 és 2014 között – a politikai korrupció jegyében – Simicska a Fidesznek harácsolt, a Fidesz tudtával és beleegyezésével. Ez nem lehetséges korrupció volt, hanem bizonyított, az állampárt legfőbb politikájának szintjén megvalósult korrupció. Tiszta szerencse, hogy Simicska kiesett a pixisből, mert hogy a faszba tudnának akkor ilyen bő nyállal simicskázni? Amikor éppen nem sorosoznak.

Három: a nyolcadik éve teljhatalommal uralkodó és hatalmával minden lehetséges módon visszaélő Fidesz megint, folyamatosan az áldozat szerepében tetszeleg. Az egész országot egymást követő hullámokban kék közpénz-plakátokkal kitapétázó állampárt az ellenzék hazug plakátjaira mutogat. Hidvéghi büdöstalpú arrogancia-hányadosnak van pofája az ellenzék év eleji utcára vonulását emlegetni és megint teljesen zárójelbe tenni azokat az embereket, akik nem a Fidesznek hisznek, és akik annak a több mint 6 millió választónak a halmazához tartoznak, akikről a Fidesz lemondott. Akik számára a Fidesznek nincs mondanivalója, ajánlata, érvrendszere, magyarázata. Annyi van, hogy amit ők maguk elkövetnek, vagy amiről eszmei pillanatban tudják, hogy el fogják követni, azzal vádolnak meg mindenki mást. Akár úgy is, hogy 6 millió embert összemosnak az általuk semmibe vett ellenzékkel. Olyan civileket köpködnek, akik közül sokan az oktatásért, a kibaszott orosz befolyás erősödése miatt, az átvert mentősök érdekei, vagy a rohadt, mindent átszövő és felzabáló állampárti korrupció okán mentek utcára. Még véletlenül sem azért, mert a Fidesz mindent szétver, amihez hozzányúl, hanem hogy ok nélkül cseszegessék az áldott jó, tévedhetetlen kormányt. Ja.

Négy: Soros György démonizálása úgy lett volna teljes, ha kretén Balázs azt is hozzátette volna, hogy de facto Soros vádolja a Fideszt azzal, hogy állandóan sorosozik. De nem. Hidvéghi elvti visszautasította, hogy a Fidesz sorosozik és ugyanazzal a lendülettel bősz sorosozásba kezdett. Csak egyszer a büdös kurva életbe mellékelné valamelyik összefosott szellemi rövidgatya Soros elképzeléseit, terveit és főleg a miérteket. Hogy miért akar Soros migránsokat látni Magyarországon. Vigyék végig az érvelést, és elfogadom. Egyszer nem volt még ilyen, és nem is lesz.

A Fidesz a legvisszataszítóbb kocsmatöltelékek pártjává fejlődött vissza. Akik bebaszva hőzöngenek, akik túlkiabálnak mindenki mást, akikkel nem lehet vitatkozni, mert ugyanazt a három pálinkaszagú gondolatot ismételgetik, és mindig úgy kezdődik minden, hogy a másik visszaütött. És Soros, meg az ellenzék, meg mindenki más. A racionalitás kiiktatva, a bebaszott, beszívott, triviális, primitív propagandával zsibbasztják a híveiket. Vasárnaponként is. Mert a napi hergelés nélkül lankadna a lelkesedésük. Még a végén eljut hozzájuk valami gondolatébresztő tartalom is, és elkezdenek rájönni, hogy nem Soros lopja az országot kifele a lábuk alól, hanem az őket 4 éves óvodásoknak néző bálványaik. És jönne a pofára esés, kiábrándulás, fogaknak csikorgatása és a Fidesz apraja-nagyja kezdhetne a böri gondolatával barátkozni. Hát hiányzik ez a Hidvéghi Balázsoknak?

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.