Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Addig csak Ágnes asszonyok lesznek, korrupt csirkefogók és hazug tolvajok lesznek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Felesleges is megtanulni bármelyik miniszter, államtitkár, államtitkár helyettes, vagy akár szóvivő nevét. Elég annyit memorizálni, hogy Ágnes asszony és kész. Mert mindegyiknek az a dolga, hogy mossa, mossa azt a rohadt lepedőt.

Most éppen az egészségügy lepedőjét mossa a két szorgos.

„A lakosság egészségi állapotáért a legkevésbé az egészségügyi ellátórendszer felelős, az egyén egészségi állapotát 43 százalékban az életmód, a jövedelem és a végzettség befolyásolja – közölte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár egy pénteki budapesti konferencián, ahol Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár is felszólalt.”

És ez mennyire így van! Nem az egészségügy hibája, ha elhízik valaki, mert tésztát eszik krumplival és megfordítva, mert nem fogyaszt elég zöldséget, gyümölcsöt, mert nem friss salátával eszi a sovány húst, halat, mert nem eszik elég tejterméket. Erről valóban nem az egészségügy tehet, hanem – jobb esetben az igénytelenség és azért jobb ez az eset, mert lenne más választása az illetőnek – rosszabb esetben viszont az, hogy a krumpli, tészta, olcsó margarin, étolaj, só, silány minőségű – lehetőleg kínai téglaporral feljavított – pirospaprika még megfizethető számára.

Arról sem az egészségügy tehet, ha a kedves beteg nem váltja ki a receptet, hanem inkább cipőt vesz a gyerekének, vagy fát, hogy ne fagyjon meg a család, esetleg befizeti a rezsiszámlákat.

Ahhoz sincs köze az egészségügynek, ha a kedves beteg minden jótanács ellenére stresszel, nem pihen eleget, nem alszik rendesen. Minderről nem az egészségügy tehet – szemben azzal, amiről meg igen, mert a túlhajszolt és/vagy fásult orvos félrediagnosztizál, vagy olyan sokáig kell várni egy vizsgálatra, hogy régen késő, mire kiderül a baj -, hanem kicsoda? Nézzük a videót, kiderül belőle.

Tehát a lakosság egészségi állapotáért leginkább a szegénység a felelős. A szegénységért ki a felelős? Elárulom. A lakosság. A szavazópolgárok. Mi, mindannyian.

Aki lusta dolgozni és várja a sült galambot, miközben semmit sem tesz önmagáért, a családjáért, nem tanul, nem fejleszti magát, nem tart lépést az igényekkel – miközben meglenne rá a lehetősége -, az azért.

Aki pedig látja, de eltűri – szinte mindegy, hogy miért tűri el – azt, hogy embertársainak ne is legyen lehetősége tanulni, fejlődni, előbbre lépni, az bűnös. Ugyanis van egy pont, ameddig az ember maga felel a sorsáért, de van olyan pont is, amikor már, vagy még nem, mert tehetetlen. Mert például abba születik bele, a tudatlanságba, a nyomorba és önerőből nem képes kivergődni (van, aki képes rá, de nagyon kevesen), annak bizony segíteni kell. Mégpedig nem a karitatív szervezetek segíthetnek (ők csupán életben tarthatják, etethetik, meleg ruhát adhatnak rá), hanem a normálisan gondolkodó kormány segíthet.

A kormányt mi választjuk. De gyakorlatilag mindegy, hogy kire szavazunk, ameddig az aktuális kormány azt tesz, amit csak akar. Ameddig eltűrjük, hogy munkahelyteremtés helyett ellopják a pénzt, a maradékból stadionokat építsenek, ameddig szótlanul tűrjük, hogy az oktatás helyett üveghidak és flancos paloták épüljenek, ameddig a társadalmi felzárkóztatás helyett propagandára és választási kampányokra költheti a pénzt a hatalom, addig mindegy, ki ül a trónon.

Ameddig fel nem fogjuk, hogy a hatalom a miénk, hogy a közpénz a mi pénzünk és aki azt ellopja, az mindenkit meglop, addig itt semminek nem lesz felelőse. Addig csak Ágnes asszonyok lesznek, korrupt csirkefogók és hazug tolvajok lesznek. És persze ilyen Cziberék és Ónodi-Szűcsök lesznek, akik elmagyarázzák nekünk, hogy kellene helyesen élnünk.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.