Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kormányzati csalogány

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Örömmel tapasztalom, hogy van, ami tökéletesen működik ebben a kollektív agyhalált számtalanszor lábon kihordó országban. Ez a valami pedig Orbán Viktor és Farkas Flórián soha el nem múló barátsága.

„A «Lungo Drom» Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség közleménye

A Jobbik ugyanolyan cigányellenes, mint a cukiság-kampánya előtt.

 A Jobbik úgy véli, hogy a cigány emberek szavazata megvásárolható, és Magyarországon csak a romák képesek feladni elveiket némi pénzszerzésért.

A valóság ezzel szemben, hogy Vona Gábor adta el pártját Simicska Lajosnak. Saját erkölcsi szintjüket teszik mércéül, amikor feltételezik, hogy 2018-ban a kormánypártok pénzért vásárolnak «cigány szavazatokat».

A Lungo Drom a lehető leghatározottabban visszautasítja az alaptalan és aljas feltételezéseket. 2011-ben a kormány európai közösségi szintre emelte a romák felzárkózásának ügyét az uniós roma felzárkózási stratégia elfogadásával. Az elért eredmények mellett a kormánypártok a mai napig minden megtesznek a társadalmi felzárkózás sikeressége érdekében. A közösen megkezdett út folytatását jelenti a Fidesz és a Lungo Drom megállapodásának megújítása. A Jobbik tehetetlenségének reakciója a nyílt cigányellenesség, mellyel kapcsolatban a baloldali pártok cinkos, mély hallgatásba burkolóznak.

A Lungo Drom a 2014-es helyhatósági választásokon több mandátumot szerzett, mint az összes ellenzéki párt együttvéve.  A hazai cigányság a látható erőfeszítéseket és az elért eredményeket értékeli. A Lungo Drom kiáll a kormány felzárkózáspolitikájának folytatása mellett.
            

Kiadó: «Lungo Drom» Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség ”(MTI-OS)

Az itt olvasható közlemény Farkas Flóriánnak, a Híd a személyes meggazdagodáshoz program feltalálójának és Orbán Viktornak, az ország önjelölt megváltójának szerelemgyereke. Nyilván nem Farkas Flórián dolgozott a közlemény megalkotásával, mivel az teljesen szabvány-szokvány fideszes panelekből van összebarkácsolva és ahogy fideszéknél az lenni szokott, nem szól semmi másról, mint valaki más ócsárlásáról.

Farkas Flórián, akinek már réges-régen a bíróság előtt kellene elszámolnia a munkahelyteremtésre szánt, de az utolsó fillérig elpazarolt-ellopott 1,6 milliárd forintról, gondtalanul éli világát a miniszterek elnökének védelmében. Ő a kormány hasznos szolgája, mert eszébe sem jutna soha felemelni a szavát a roma emberek érdekében. A saját érdekén kívül semmi más nem érdekli.

Ezért mi sem természetesebb, mint az, hogy a cigányság nevében adja a Lungo Drom néven futó fiktív szervezetet a pártpropagandához. A magyarországi romák helyett és nevében támogatja a Fideszt a következő választás megnyerésének reményében, hiszen ameddig ez így van, Farkas biztonságban érezheti magát. Ameddig a Fidesz van hatalmon, neki nem eshet semmi baja, a többi 800 000 roma ember pedig nem érdekli, ahogy eddig sem érdekelte. A kormányt sem érdeklik a romák, de szerencsére a nem-romák sem.

A közösen megkezdett út folytatását jelenti a Fidesz és a Lungo Drom megállapodásának megújítása. Na, ez legalább igaz. Van ebben az országban jónéhány becsületes, szorgalmas cigány ember, akik a romák problémáit ismerik, értik és segíteni tudnának azok enyhítésében, felszámolásában. Csakhogy a cél nem ez. A kormánynak egyáltalán nem érdeke, hogy egy érdekérvényesítésre és döntésre képes, öntudatos és tájékozott magyar cigányság beleszóljon a választás alakulásába. Pedig ennek nulla az esélye, mert az ehhez szükséges folyamat évekig, de sokkal inkább évtizedekig tart, nem néhány hónapig.

A kormánypárt egyetlen célja az, hogy besöpörje a könnyen megszerezhető szavazatokat. Ebben pedig – reményeik szerint – Farkas Flórián sokat tud segíteni. Hogy ezek előtt és ezek után mi történik a roma emberekkel, senkit nem érdekel. Farkas Flóriánt sem.

Hogy hogy jön ehhez a Jobbik és Simicska Lajos? Sehogy.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.