Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Így csúsztat, manipulál, hazudik a 90 milliárdos köz(pénz)média

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Európának kötelessége befogadni a bevándorlókat – ma ismét megerősítette ezt a nézetét Soros György. A magyar milliárdos alig egy hét alatt már másodjára hangoztatta nagy nyilvánosság előtt, hogy a migrációs válság jót tesz a kontinensnek. Brüsszeli látogatásai óta az Unióban is felerősödtek a migránspárti hangok, a magyar kormány viszont kiáll eddigi álláspontja mellett, éppen ezért komoly vitára számít Brüsszellel. Lázár János a kormányzati tájékoztatón azt mondta, a migránsok ellátásának kötelessége kizárólag azokat terheli, akik meghívták őket Európába

– így hangzott el a Migráns1 közpénzcsatorna 2017. június 8-án 19:30-kor kezdődő híradója Sorost ekéző híradó-blokkjának felkonfja. Aztán jött a felvétel, amelyen a patásördög beszél, és ezt mondja angolul:

Europe has an obligation to take care of refugees.

A kijelentés helyes és szabatos magyar fordításban ennyit tesz:

Európának kötelessége gondoskodni a menekültekről.

 

Vagy ha így jobban tetszik:

Európa köteles gondoskodni a menekültekről.

A közpénznyelő, objektív tájékoztatásért felelős kanális híradójában 13:30 után ez a felirat jelenik meg a hiteles, korrekt fordítás jegyében:

Soros György : EURÓPÁNAK KÖTELESSÉGE BEFOGADNI A BEVÁNDORLÓKAT

Nézzük csak:

 

A találatért Charles Szabó nevű olvasónkat illeti köszönet, aki tehát és következésképpen – saját állítása szerint és szerintünk is – az összes eddig ismert disznóságon túl, újabb ordas hazugságon kapta az M1 Televízió híradóját. Őt idézzük:

Most vagy az M1 fordítói pancserek – ami kevésbé valószínű –, vagy szándékos csúsztatás, félrefordítás, manipuláció és hazugság történt. Félreértés ne essék, én nem Soros Györgyöt védem, számomra is elég antipatikus figura, de ebben az esetben neki van igaza és perelhetne, hogy félremagyarázták a szavait, ami egy undorító manipuláció. Mert a menekültek szót nem szabad migránsnak fordítani, sem a gondoskodást befogadásnak.

Amikor éppen nem a menekülkérdéssel gusztustalankodott egyszerűen minősíthetetlen módon, mint például idei évértékelő hörgésében:

Az igazi menekülteket persze be fogjuk fogadni; németet, hollandot, franciát, olaszt, rémült politikusokat és újságírókat, hazájukat elhagyni kényszerülő keresztényeket, akik az otthon elvesztett Európájukat majd nálunk akarják megtalálni.

Akkor Orbán Viktor is ugyanazt mondta, amit Soros is mondott mielőtt a M1 egy egész ország folyamatos megvezetése céljából félrefordította a szavait:

a menekülteket Magyarország mindig is befogadta, a mi szívünkben van irgalom, mi a polgári, nemzeti és keresztény táborhoz tartozunk, tudjuk, hogy mit jelent a felebarátunk iránti kötelezettség. Tehát aki menekül, mert nincs más választása, minthogy mentse az életét, és ezért sátort bont, és nekivág a nagyvilágnak, ezeket az embereket Magyarország mindig is megfelelő eljárási rendben, korrekt formában és barátsággal fogadta. (Orbán Viktor, 2015. december 18.)

Természetesen ez nem hír, hiszen erre épül az egész hazug fideszes propaganda lassan egy éve, mióta Sorosban megtalálták a fő ellenséget. Ezerszer elmondták leírták, tényként tálalták: Soros György évente 1 millió migránst akar beengedni Európába, Soros György támogatja az illegális migrációt, Soros György Európába csábítja a migránsokat, Soros György javaslatára az Európai Unió bevándorlókat akar telepíteni Európába, valamint ennek megszámlálhatatlan variánsa. A hír az, hogy a jellegét elveszített közmédia már úgy is reflexből félrefordít és hazudik, hogy ő maga tolja bele a pofánkba a cáfolatot: a patás ördög egyáltalán nem azt mondja, amit a szájába adtak.

Ennek örömére és a miheztartás végett idéznénk azt a pár napos hírt, amely szerint az Országgyűlés által korábban megszavazott 69,86 milliárd forint közszolgálati költségvetési támogatáson felül 7 milliárd forint pluszpénzt hullott a közmédia ölébe 2016-ban.

A minden fillért megérő propagandagépezet – amelynek része az M1 kiemelt agymosó csatorna is –  egyébként ennél is több pénzből gazdálkodhatott többek között azért, mert reklámbevételük az eredetileg 2016-ra előirányzott 6,67 milliárd forint helyett 9,32 milliárd forint lett.

Ezért mindannyian büszkék lehetünk arra, hogy az MTVA így 2016-ban 77 milliárd helyett végül összesen 87,55 milliárd forintból gazdálkodott hazudott éjt nappallá téve a kormány szája íze szerint. Ezt a nemes hagyományt pedig – miként a fenti ábra is jól mutatja – 2017-ben ugyanakkora lendülettel, remélhetőleg még több pénzből folytatja. Ami pedig ennek a gépezetnek a fenntartását finanszírozó drága adófizetőt illeti (a kivételeknek járó tisztelet mellett): ha Mészáros Lőrinctől nem sajnálja, saját elhülyítésére miért sajnálná a pénzt?

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.