Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Kopasz munkásőrség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Fidesz nagy mestere a dolgok összekuszálásának, a jogilag szinte kibogozhatatlan helyzetek előállításának. Ez az egyik erőssége és büntetlenségének záloga. Orbánisztában nehéz megmondani, hogy mi micsoda, mert semmi sem az, aminek látszik. Ennek egyik példája őfelsége csőcseléke, amely „békeidőben” focidrukkerek és biztonsági őrök bőrébe bújik. Nehéz megmondani, hogy mi ez, mert még neve sincs, pedig igencsak jól szervezett és kiképzett alakulat. Talán a Békeidős Biztonsági Őr elnevezés megfelelő lenne, aminek rövidítése legyen BÉBIŐR. Mivel a miniszterelnök bevallotta népének, hogy viszket a tenyere, a propagandaminiszter pedig kifecsegte azt a belső információt, hogy ősszel provokációkat fognak szervezni, előreláthatóan nőni fog a BÉBIŐR jelentősége.

A BÉBIŐR sok hasonlóságot mutat az egykori Munkásőrséggel, bár a különbségek is számottevőek. A Munkásőrség világos struktúrájú, áttekinthető szervezet volt, egyértelmű céllal. Létrehozásáról az MSZMP Ideiglenes Intéző Bizottsága döntött. A Népköztársaság Elnöki Tanácsának 1957. évi 13. számú törvényerejű rendelete szerint a Munkásőrség „a népi demokratikus államrend fokozottabb megvédése, a dolgozó nép nyugalmának és a termelés zavartalanságának biztosítása, továbbá az ellenforradalmi elemek restaurációs kísérleteinek hatékonyabb elhárítása érdekében – a dolgozók kívánságára” alakult meg. Párthadseregként működött, közvetlenül az MSZMP-nek alárendelve, a rendőrséggel karöltve. Feladata elsősorban a pártházak, a fontos objektumok, ipari üzemek őrzése, a párt és az állami rendezvények zavartalanságának biztosítása volt. Fenntartása elég sokba került, mert a „legénység” ugyan nem kapott javadalmazást, de azért voltak fő állású tisztek, volt egyenruhájuk, sok eszközük és objektumuk, a lőgyakorlatokon fogyott némi lőszer és abrak.

A BÉBIŐR funkciója is hasonló, ezt is „az államrend fokozott megvédésére” hozták létre, de nem ölti karját a rendőrségbe, hanem inkább tehermentesíti. Olyannyira tehermentesíti, hogy bizonyos helyszíneken, mint például a Városligetben a rendőröknek nem is marad más dolguk, mint hogy karba tett kézzel szemlélődjenek. Az ujjtörögetést vagy fejbeverést elintézik a bébiőrök. Általában olyan esetekben vetik be őket, amikor a rendőrség  alkalmazása kínos lenne, mert még azt hinné a nép, hogy rendőrállamban él.

A BÉBIŐR is a dolgozók kívánságát teljesíti. Csak most nem dolgozóknak hívják őket, hanem magyaroknak vagy magyarembereknek. A kívánságaikat pedig nem az újságban megjelent „munkáslevelezőktől” lehet megtudni, hanem bérkommentelőktől.

A BÉBIŐR-nek is feladata a pártház őrzése, de bőven van egyéb feladata is: ellenzéki rendezvények megzavarásának biztosítása, kormányellenes tüntetők békés megfélemlítése és úgynevezett rajongásmenetek szervezése, amelyeken izzó szeretetükről biztosítják a kormányt.

Létrejöttében is van hasonlóság, mennyiben ezt is a párt határozta el. De ettől kezdve a hasonlóságok véget is érnek, a BÉBIŐR gyökeresen különbözik a Munkásőrségtől.

A legnagyobb különbség az átláthatóság. A BÉBIŐR-t nem a Magyar Közlönyben megjelent törvényerejű rendelettel hozták létre, hanem pártirodák homályos mélyén, írásos nyomot nem hagyva. Így aztán nem szerepel semmilyen nyilvántartásban. A toborzás szempontjai ugyan hasonlóan egyértelműek, mint a Munkásőrség esetében, de nem nyilvánosak, sőt, titkosak. Csak a végeredményből lehet őket kikövetkeztetni, de ezt egyetlen köztörvényes ügyekkel foglalkozó bíróság sem fogadná el bizonyítékként.

Más a szervezeti felépítés is, mert a hadműveleti központ a legmélyebb illegalitásban működik. Csak sejteni lehet, ki a főparancsnok, és nem lehet tudni, merre találhatók a hol civil szervezetnek, hol hetilapnak, hol napilapnak, hol szurkolói csoportnak álcázott harcálláspontok. A BÉBIŐR csak ezzel a módszerrel tudja fenntartani a spontaneitás látszatát, mintha a különböző irányokból és fegyverzettel egyszerre érkező csapatok nem parancsra, hanem a korszellem hívására mozdulnának.

A BÉBIŐR-nek nincs központilag jóváhagyott költségvetése, sőt semmilyen költségvetése nincs, így nem ellenőrizheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sem. És mivel semmilyen nyilvántartásban nem szerepel, nem ellenőrizheti gazdálkodását az Állami Számvevőszék, működését az ügyészség. Költségvetése ugyan sokkal kisebb lehet, mint a Munkásőrség fenntartásához adott összeg, de azért sósavra, buszra, a Lengyelországból és Romániából importált segédcsapatok napidíjára, dekorációs anyagra mégis kell valamennyi. A működéséhez szükséges pénz az égből hullik vagy adózott privát manna, vagy adómentes állami kitüntetés formájában. Ezt a takarékosságot az teszi lehetővé, hogy sok az önkéntes, és a hivatásos állományt is különböző magáncégeknél tartják bujtatott sportállásokban, főleg biztonsági őrként és szurkolói koordinátorként.

A Munkásőrség soha nem kapott éles lőszert. Reméljük a BÉBIŐR sem fog.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.