Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán meg kér egy kávét jövő tavasszal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát először is el akartam lelkendezni, de végül is minek. Hogy Rogán Antal bűnöző. Mármint lehet annak nevezni. Jogerősen. Ez persze így csak annyit jelent, hogy legközelebb nem kell az egységsugarú trolloknak a szájukba rágnom, hogy ez nem költői túlzás, vagy balliberális elhajlás, hanem a helikopterezés-letelepedésikötvényezés-feltalálás-bűnözőkkel üzletelés és egyéb disznóságok spiráljába került bűnözőnek papírja van róla, hogy lehet annak becézni, ami. Akkor is, ha ez Polt Pétert a legkevésbé sem hatotta meg eddig sem, és ezután sem fogja, és önmagában semmit nem tesz hozzá ahhoz, hogy jobb hely legyen ez az ország.

Viszont ez az ország úgy egyébként sem nagyon tarthat számot arra, hogy belátható időn belül jobb hely legyen, és most kivételesen ez nem a Fideszről, nem Rogán Bűnöző Antalról és még csak nem is azokról jutott eszembe, akik egy bűnözőkből álló, strómanokkal körbesáncolt pártot juttattak már kétszer, és készülnek zsinórban harmadszor is hatalomra juttatni.

Hanem arról a számomra már megint teljesen értelmezhetetlen vergődésről, ami a másik oldalon zajlik Gyurcsány Ferenc és Botka László, a DK és az MSZP, de leginkább Gyurcsány Túlmozgásos Ferenc részvételével. Az összefogjunk, ne fogjunk, összefogunk, nem fogunk szappanopera már számos epizóddal megörvendeztetett minket a közelmúltban (az előző részek tartalmát ITT lehet elolvasni). Most ott tart a történet, hogy Gyurcsány Ferenc levelét megírta Botka Lászlónak, de állítólag elküldte Molnár Gyulának, Hiller Istvánnak és Tóth Bertalannak is. Zárójel: Botka már hónapokkal ezelőtt világossá tette, hogy semmiféle olyan együttműködést nem tud elképzelni, amelynek része Gyurcsány Ferenc. Aki tehertételt jelent és ott a helye, ahol egyébként Orbán Viktornak is. A süllyesztőben.

Az egyszemélyes DK viszont nem adta fel, telefonon is hívta Botkát, lakossági fórumain (amelyeknek összetétele kísértetiesen hasonlít a Fidesz gyűlöletszeánszainak hallgatóságáéhoz) beszólogatott-üzengetett Botkának, most pedig pünkösdi levelét úgy hozta nyilvánosságra, hogy a címzettek állítólag még meg sem kapták, nem hogy reagálni tudtak volna rá. Itt a dagályos, indokolatlanul terjedelmes levél, amit tényleg: minek kellett elküldeni, ha amúgyis a Facebookon landolt?

 

Mivel senkinek nincs annyi ideje és türelme se, röviden összefoglalom Ferit: a kormányt csak együttműködéssel lehet leváltani, ehhez tárgyalni kell. Elsősorban a külön listákról, de a közös egyéni jelöltekről is. Olyan nem lehet, hogy Botka meghatározza, hogy egy másik párt listáján ki nem szerepelhet, mert ez orbáni tempó.

Ez a demokratikus világban nem megy. Nem viselkedhetünk ellenzékben sem az orbáni normák szerint

– írja Gyurcsány. Később azt is hozzátette, hogy a szavazók nem csak Orbán kormányát, hanem egész világát akarják leváltani. Vagyis a DK örömmel támogatná Botka miniszterelnök-jelöltéségét, ha meg lennének győződve, hogy jó kezekbe adják az ország sorsát, de ez még sajnos nem történt meg. Úgyhogy Gyurcsány több bölcsességet, nagyvonalúságot vár Botkától, akinek tehát tárgyalnia kellene vele.

Valaki emlékszik esetleg arra, hogy az Orbán Viktor köztörvényes bűnözősége köré felépített egyszemélyes show-műsor után (amivel, bevallom, engem is kurvára megvezetett) bocsánatot kért volna Ferencünk? Hogy az egyébként is vele azonosított bukottnak titulált, darabjait összeszedni képtelen baloldalnak/ellenzéki oldalnak újabb kibaszott szívességet tett azzal, hogy bizonyítékok hiányában akkorát blöffölt, mint ide Lacháza? Én nem emlékszem, csak valami penetránsan nevetséges, élő adásban lenyomott barchóbázásra, meg teátrális újabb és újabb blöffökre: Ferenc mindent megtesz, ha kell, a vagyona felét föláldozza azért, hogy kiderítse, valóban köztörvényes bűnöző-e Orbán Viktor? Semmi nincs a kezében, de beáll a rivaldafénybe és kelti a feszültséget. Miért? Azért, hogy egy hétig Gyurcsányról szóljanak a hírek és a megfáradt gyurcsányozók alá új, s új lovat adjunk.

Nekem – és valószínűleg nem vagyok egyedül ezzel az érzésemmel – a hócipőm tele van ezekkel a blöfökkel és ezzel a soha végetérni nem akaró extrovertált szereplési mániával. Véleményem szerint – bár eszembe nem jutott még azért utálni Gyurcsányt, mert engem folyamatosan, de legalább minden alap nélkül legyurcsányistáznak, miközben közöm nincs hozzá – nagyon itt lenne az ideje annak, hogy a következmények nélkül maradó átveréseket akkor is szóvá tegyük, amikor pont nem a Fideszről van szó.

Érteni vélem, hogy miután továbbra sem Gyurcsány népszerűsége közelíti Orbán érthetetlen népszerűségét, valahogyan kényszerhelyzetbe kell hozni Botkát (akár megpróbálni összemosni is Orbánnal a sorok között) de nem zavarja a tisztelt híveket, hogy Mindenható Ferenc évekig az ellenkezőjét állította annak, amit most meggyőződéssel prédikál? Hogy tudniillik már nem kell erőltetni a közös listát? Olyan nyilván most sem lehet, hogy bármely listán ő ne legyen rajta? Én páratlan baromságnak tartom Botka vérdemagóg kampányát, miszerint fizessenek a gazdagok, de legalább ennyire háborog a gyomrom attól is, hogy egy küldetéstudatos Gyurcsány Ferenc nyílt levelezgetések formájában egyezkedjen leendő politikai stratégiák okvetlen fontosságáról.

Ha bárki komolyan gondolja, hogy Orbánt le akarja váltani, miért kell ezeket a csörtéket a nagy nyilvánosság előtt tolni, ezáltal újabb és újabb muníciót szolgáltatni a fideszes propagandának arra, hogy a balfasz ellenzéket ekézze? Anélkül, hogy ebben az adok-kapokban állást foglalnék, fontosnak tartom ezredszer leírni: a maga 6-7 százalékos pártjával Gyurcsány azt csinál, amit akar. Ameddig vannak emberek, akik a DK-ra szavaznak, addig Gyurcsány legitim politikai szereplő. Az más kérdés, hogy az ő helyében én mélyen elgondolkodtam volna azon, hogy amikor Rogán Bűnöző Antalnál ellenszenvesebb politikus nemigen találtatik széles e hazában, akkor lehet, hogy velem van valami probléma, és én is hozzájárulok ahhoz, hogy a Fidesz egy újabb mandátumra készülődik.

Kibaszott nagy közhely, de az utóbbi idők mutatványai alapján csak erősödött bennem a bizonyosság: Gyurcsány nem véletlenül visz többet, mint amennyit hoz. Azt hiszem, abból, hogy valaki nem hajlandó Gyurcsánnyal szövetkezni, egyáltalán nem következik, hogy orbánista tempót követ. Csak annyit jelent, hogy nem hajlandó Gyurcsánnyal szövetkezni. Márpedig ha Gyurcsány leszarja, hogy a neve óhatatlanul ráégett a balliberálisnak csúfolt oldalra, és hiába nem reprezentálja a baloldalt, mégis vele azonosítják, ő a vonatkoztatási pontja, és ilyen körülmények között is felelőtlenül előállt a nagy leleplezésével, ami nettó kamunak bizonyult, akkor nem hiszem, hogy ő a megmondhatója annak, ki hogyan viszonyuljon hozzá, és miért álljon szóba vele mikor. Már nyolc évünk ráment ezekre a blöffökre.

És nem csak az van, hogy Gyurcsány azt hiszi, mindazok a kis pártok, akik nem akarnak összefogni az MSZP-vel, azok vele összfognának, hanem hogy megkerülhetetlenségének tudatában ellevelezget, jófejkedik a nyilvánosság előtt, Orbán meg kér egy kávét jövő tavasszal.

P.S. És hogy erre a nyálas magyarázkodásra még miért volt szükség? Tudja a franc.

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.