Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És akkor a Fidesz befejezi a néphülyítést. Ja, nem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Már megint megvéd minket a kormány, hála legyen az égnek! Az MTI hírét olvasva szinte megörültem, hogy befejezik végre a környezetszennyezéssel egybekötött szellemi kútmérgezést. De szerencsére nem erről van szó. A dolog most sem az, aminek látszik.

„Fidesz: kampányidőszakon kívül ne lehessen politikai plakátot kihelyezni!

A Fidesz azt javasolja, hogy választási kampányidőszakon kívül ne helyezhessenek ki plakátot se a pártok, se a kormány – közölte Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A politikus szerint a Jobbik plakátkampánya mögött nyilvánvalóan a párt és Simicska Lajos együttműködése áll.Úgy tűnik, Simicska Lajos nemcsak az Indexnél, hanem a Jobbiknál is lehívta a vételi jogot – mondta. Szerinte az, aki megszavazza a burkolt pártfinanszírozás megakadályozásáról és az átlátható kampányfinanszírozás biztosításáról szóló – kétharmados támogatást igénylő – javaslatot, az a korrupció ellen foglal állást”.

Ha eltekintek attól a kétségtelen ténytől, hogy meglehetősen nagy görénység a Fidesz részéről a tulajdon szülőatyját ócsárolni két pofára, főleg úgy, hogy ez a szülőatya ki is stafírozta rendesen a pártot – igen, Simicska Lajosról beszélek – még akkor is ott van az az apróság, amiről nem szól a közlemény.

Konkrétan az, hogy például a CÖF sem nem párt, sem nem kormány. Ezzel szemben nem kevés közpénzt tolunk bele (az egy dolog, hogy nem önként) az ő nagyszerű működésükbe. A CÖF pedig vidáman kihelyezthet plakátokat, ha jól értem. És nyilván nem csak ez a teljesen civil szervezet áll rendelkezésére a kormánynak, hanem több ilyen is van a puttonyban.

A Fidesznek éppen annyira hiányzik a burkolt pártfinanszírozás elleni valódi küzdelem, mint az átlátható kampányfinanszírozás. Pont annyira, mint üveges tótnak a hanyattesés.

Azt gondolhaná az ember, hogy külön a Jobbik nagyobb örömére találták ki ezt a simlis javaslatot, de szerintem több haszna is van ennek. Mert ki szokott még plakátolni? Igen, a Kétfarkú. Na, ők sem palkátolhatnak, mert ugye pártok nem plakátolhatnak. A végtelenül civil CÖF viszont igen és senkinek ne legyenek kétségei, lesz rá forrás dögivel. Ahogy eddig is volt.

Miközben a magam részéről egyáltalán nem bánnám, ha nem jönnének szembe úton-útfélen az idióta plakátok (senkié sem), mert egyrészt rondák, másrészt iszonyú pénzbe kerülnek és azt a pénzt sokkal hasznosabb dolgokra is lehetne fordítani, harmadrészt feleslegesen irtunk azért fákat, hogy ezek a förtelmek ott éktelenkedjenek mindenhol.

De nem ez fog történni, hanem az, hogy a korlátlan hatalommal és korlátlan pénzügyi eszközökkel rendelkező sunyi kormány továbbra is tele fogja szórni a rusnya plakátjaival az ég alját is, de senki más nem teheti ezt meg. Mert az átláthatóság és a burkolt pártfinanszírozás. Aha, az. Én meg mindjárt elhiszem, csak előbb futok egy kört, hátha elhagyom valahol a maradék agyamat is.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.