És akkor a Fidesz befejezi a néphülyítést. Ja, nem

MTI Fotó MTI Fotó

Már megint megvéd minket a kormány, hála legyen az égnek! Az MTI hírét olvasva szinte megörültem, hogy befejezik végre a környezetszennyezéssel egybekötött szellemi kútmérgezést. De szerencsére nem erről van szó. A dolog most sem az, aminek látszik.

„Fidesz: kampányidőszakon kívül ne lehessen politikai plakátot kihelyezni!

A Fidesz azt javasolja, hogy választási kampányidőszakon kívül ne helyezhessenek ki plakátot se a pártok, se a kormány – közölte Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A politikus szerint a Jobbik plakátkampánya mögött nyilvánvalóan a párt és Simicska Lajos együttműködése áll.Úgy tűnik, Simicska Lajos nemcsak az Indexnél, hanem a Jobbiknál is lehívta a vételi jogot – mondta. Szerinte az, aki megszavazza a burkolt pártfinanszírozás megakadályozásáról és az átlátható kampányfinanszírozás biztosításáról szóló – kétharmados támogatást igénylő – javaslatot, az a korrupció ellen foglal állást”.

Ha eltekintek attól a kétségtelen ténytől, hogy meglehetősen nagy görénység a Fidesz részéről a tulajdon szülőatyját ócsárolni két pofára, főleg úgy, hogy ez a szülőatya ki is stafírozta rendesen a pártot – igen, Simicska Lajosról beszélek – még akkor is ott van az az apróság, amiről nem szól a közlemény.

Konkrétan az, hogy például a CÖF sem nem párt, sem nem kormány. Ezzel szemben nem kevés közpénzt tolunk bele (az egy dolog, hogy nem önként) az ő nagyszerű működésükbe. A CÖF pedig vidáman kihelyezthet plakátokat, ha jól értem. És nyilván nem csak ez a teljesen civil szervezet áll rendelkezésére a kormánynak, hanem több ilyen is van a puttonyban.

A Fidesznek éppen annyira hiányzik a burkolt pártfinanszírozás elleni valódi küzdelem, mint az átlátható kampányfinanszírozás. Pont annyira, mint üveges tótnak a hanyattesés.

Azt gondolhaná az ember, hogy külön a Jobbik nagyobb örömére találták ki ezt a simlis javaslatot, de szerintem több haszna is van ennek. Mert ki szokott még plakátolni? Igen, a Kétfarkú. Na, ők sem palkátolhatnak, mert ugye pártok nem plakátolhatnak. A végtelenül civil CÖF viszont igen és senkinek ne legyenek kétségei, lesz rá forrás dögivel. Ahogy eddig is volt.

Miközben a magam részéről egyáltalán nem bánnám, ha nem jönnének szembe úton-útfélen az idióta plakátok (senkié sem), mert egyrészt rondák, másrészt iszonyú pénzbe kerülnek és azt a pénzt sokkal hasznosabb dolgokra is lehetne fordítani, harmadrészt feleslegesen irtunk azért fákat, hogy ezek a förtelmek ott éktelenkedjenek mindenhol.

De nem ez fog történni, hanem az, hogy a korlátlan hatalommal és korlátlan pénzügyi eszközökkel rendelkező sunyi kormány továbbra is tele fogja szórni a rusnya plakátjaival az ég alját is, de senki más nem teheti ezt meg. Mert az átláthatóság és a burkolt pártfinanszírozás. Aha, az. Én meg mindjárt elhiszem, csak előbb futok egy kört, hátha elhagyom valahol a maradék agyamat is.adomany-1