Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megrendelésre gyártott névtelen propagandaanyagok szemétdombja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szokásom mindenfélét olvasni, mert nem hiszek abban, hogy egészséges dolog lenne csak a nekünk szimpatikus nézeteket valló médiából tájékozódni. Ezért olvasok például Origót is, bár lehetséges, hogy inkább csak megszokásból, mert régebben érdemes volt olvasni.

Egy szokásosan szerző nélküli (nem csodálom egyébként, én sem adnám a nevemet ilyesmihez, bár én meg sem írnék ilyeneket) cikkben az új francia elnök, Emmanuel Macron került terítékre.

Így rajtol az iromány:„Bretagne-ban nézett szét az új francia elnök, a tavaly megbukott szocialista gazdasági miniszter, Emmanuel Macron. A centristának nevezett mozgalmával a választást megnyerte, és azóta is sokszor beszélt arról, hogy mennyire egyetért Angela Merkel migránspolitikájával. És általában, baloldali, liberális gondolatokat fogalmaz meg. Bretagne-i útján kiderült, hogy nem feltétlenül gondol mindent komolyan.”

Lényegében nem igazán derült ki, mit is akart elmondani a költő. Végigolvasva a cikket az volt a benyomásom, hogy egyszerűen csak ócsárolni kell egy kicsit Macront, mert a gazdi nem örül, hogy ő lett az elnök.

Először is az úr neve Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron. Másodszor nem bukott meg, mint gazdasági miniszter, hanem lemondott. Mégpedig azért, hogy indulhasson a választáson. Gazdasági, ipari és digitálisügyi miniszterként két éven keresztül szolgálta a hazáját (nem a pártját, ahogy ez nálunk szokásos) és meglehetősen sikeres üzletbarát reformokat hajtott végre. Nem pedig oligarcha és strómanbarát reformokat, ahogy ez – szintén csak – nálunk megszokott.

Annyira egyszerű a pártpropaganda gépezete, mint a faék. Tökéletesen látszik, hogy egy helyen gyártják az utasításokat, ezeket központilag kiadják és a betűfaragók legyártják a sablonszövegekből a napi trágyát. A bukott miniszter/miniszterelnök már jó régen megavasodott panel. Bajnai Gordont is következetesen ezzel címkézték fel fideszék, holott soha nem bukott meg.

De ez szemmel látható módon nem izgatja különösebben a propagandistákat. Tolják a rozsdás bicajt és miközben soha nem felejtik el megjegyezni, hogy a Fidesz és külön Orbán Viktor Magyarország legitim, a nép által megválasztott kormánypártja és miniszterelnöke, és egyébként se szóljon bele senki külföldről a mi eszelősen fejlett és hihetetlenül szuverén belügyeinkbe, ők szemrebbenés nélkül beszólnak a francia nép által legitim módon megválasztott elnöknek.

Lényegi jelentősége nincs ennek, egyszerűen vérzik a szívem az Origóért. Rossz látni, hogy mivé nyomorodott a nemrégiben még színvonalas portál. Megrendelésre gyártott névtelen propagandaanyagok szemétdombjává. A Fidesz-kormány rombolása minden területen meglátszik, a médiában is.

Jó lenne, ha majd egyszer sikerül rendbe tenni az országot – nem ha, hanem amikor – azok az újságírók, akik éppen olyan elszánt lelkesedéssel szolgálták az elmúlt rendszert, mint a mostanit, nem jutnának többé klaviatúra közelébe, hogy a következő rendszert szolgálják jó pénzért. Nem csak a politikusok mentik át a hatalmukat egyik rendszerből a másikba, hanem ezek az emberek is. Márpedig a média hatalom, véleményformáló tényező. Amelyik újságírónak az elvei attól függően változnak, hogy ki írja alá a fizetési papírjukat, azok nem újságírók. Ha sok mindenre nem is, erre remekül megfelel a közmunka. Az ároktisztításhoz nem kellenek elvek, csak egy éles kapa.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.