Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


A fideszes szavazat, a szügyig kokárda, az ökölbe szorult agy, a békemenet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mivel úgy alakult az élet, hogy a BL-döntőn, Cardiffban a VIP-páholyban pöffeszkedni fontosabb volt, mint Csíksomlyón kampányolni nemzetileg össszetartozni az ott összesereglett magyarok tömegeivel (egyébként is Áder János államelnök tökéletesen kifejezte mindazt, amiért oda küldték), a legnemzetibb kormány örökzöld miniszterelnöke Facebook-oldalán üzent a nemzeti összetartozás napja alkalmából minden magyaroknak:

 

Én biztosan nem szeretném és hátha nem is fogom elrontani az egymásra lépő talpainkból szárba szökkenő giganemzeti gigaösszetartozás napját (bárcsak el lehetne rontani), de azért nem bírom nem szóvá tenni, hogy az összes hócipőm tele van ezzel a június 4-ével. Nem tegnap óta, nagyon régóta.

A Juhász Gyulától kölcsönvett verssort nem is kell a tágabb kontextusába helyezni (Magyar szegénység: véget ér e tél,/Lesz még itt szőlő és lesz lágy kenyér,/Az igazság lesz úr e föld felett/És az se fáj, hogy én már nem leszek!) ahhoz, hogy a cinizmus átsüssön a mondanivalón. A szőlőben és lágy kenyérben dúskáló Orbán-dinasztia első embere odabüfögött a parasztoknak: igaz, hogy lassan egy évtizede én osztom a lapokat, ti tűrjetek, majd egyszer lesz nektek is, csak győzzétek kivárni.

Emellett még szó nélkül is képes lettem volna elmenni, ha a Fidesz nem ragaszkodott volna ahhoz, hogy az általuk 2010-ben kitalált eme piros, vagy fekete keretes ünnep-, illetve gyásznapon is beleürítsenek a pofámba.

A Fidesz-KDNP ügyeletes barnaszája azért szólalt meg ma, a Fidesz-KDNP által 2010-ben gründolt nemzeti összetartozás napján, azért csődített össze egy sajtótájékoztatót, hogy elmondja, kik nem tartoznak a nemzethez:

A magyarság szégyenfalán van a helyük mindazoknak, akik 2010-ben nem álltak ki a magyar nemzet határokon átívelő egysége mellett, nem szavazták meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt, és ezen a szégyenfalon ott van Gyurcsány Ferenc, Botka László és Vona Gábor is. 2010 óta az ellenzék újra és újra bizonyította, hogy nem lehet rájuk számítani, ha nemzeti ügyekről van szó, sőt odáig mentek, hogy baloldali és újabban már jobbikos politikusok is gyalázták a külhoni magyarságot.

Azt már mások előttem nagyon helyesen megjegyezték, hogy Hollik kollégának meglehetősen szelektíven működik az emlékezete, ezért nemzeti összetartozást mímelő fröcsögésében nem feltétlenül sikerült az igazság minden részletét kibontania. Gyurcsány akkor még szocialista képviselőként valóban nemmel szavazott, ám Botka és Vona nem volt ott a szavazáson. Ennél fontosabb, hogy a Fidesz- és a KDNP-frakció némely tagjai ugyancsak nem voltak jelen (például Simicskó István, Aradszki András, vagy Völner Pál), így Hollik érvelése alapján a fideszes szégyenfalon természetesen nekik is helyük van.

Azt már csak halkan teszem hozzá az állampárt szelektív memóriájára visszavezethető kommunikációs bravúrhoz, hogy Orbán Viktor és a Fidesz például 1990. június 4-én kivonult a parlamenti ülésteremből a trianoni megemlékezés egyperces néma gyászszünete alatt.

Ha ez nem volna elég, akkor megjegyezném, hogy 2000-től kezdődően megközelítőleg két éven át vezető fideszes politikusok szájából többször elhangzott: a letelepedés nélküli kettős állampolgárság ötletére határozottan nemet mondanak. Hogy konkrétumokkal szolgáljak: az Orbán-kormány 2001-es státustörvény-magyarázatában (lent) benne foglaltatik a szomszédos államok területi integritásának elismerése, vagyis a területi revízió és a kettős állampolgárság határozott elutasítása.

fidesz

És hogy egy közelebbi példát is hozzak: alig múlt el öt nap azóta, hogy a Fidesz még a napirendre vételét sem támogatta (a fideszes lakájmédia agyonhallgatta a hírt) annak a jobbikos határozati javaslatnak, amely 2020-at Trianon Emlékévvé nyilvánítaná. Nem azért, mert nekem ez kurvára hiányozna, hanem hogy következetes legyen az ócska szemfényvesztés.

Ezekhez képest, de ezektől teljesen függetlenül is, határon túli magyar (vagy büdösromán, kinek hogy tetszik) minőségemben a méla undor fog el valahányszor (úgy értem, állandó jelleggel) a Fidesz-KDNP ocsmány kampánycélokra használja ezt a trianoni kesergést és úgy általában a történelmi okokból határon kívülre szorultakat. A gagyinemzeti-keresztény ifjú titán Hollik szócső számára ez az izzadságszagú, hazug nemzeti összetartozás annyira volt jó, hogy üsse a Fidesz politikai ellenfeleit. Hogy ma megint eldöntse az uralkodó pártszövetség nevében, hogy ki a szégyenfalra való, hazaáruló, megvetendő nem magyar.

Ha van valami, amit soha nem fogok megbocsátani ennek a bagázsnak, ez a rohadt köpönyegforgató, árokásó hablaty és képmutatás. Az, hogy a nemzeti összetartozásban csak annak van helye, aki a Fideszre szavaz, hogy a magyarság mértékegysége a fideszes szavazat, a szügyig kokárda, az ökölbe szorult agy, a békemenet, az édeserdély-szagú könnyes-bús siránkozás. A múltba révedő, a jelenről a figyelmet újra meg újra elterelni kívánó, sebeket indokolatlanul feltépdesni hivatott, a fejlődést, haladást szájbarúgó, a múlt baromságait folyamatosan újratermelő dagályos, káros nacionalizmus. Évről évre, nemzeti ünnepről nemzeti ünnepre így tartozunk össze. És még ez az átkozott nap sem múlhat el egy kiadós gyurcsányozás és gennyes kampányolás nélkül.

Gyűlölöm ezt a soha nem létezett nemzeti összetartozást, amire hivatkozva ki lehet zsigerelni, át lehet verni és egymás ellen lehet fordítani a határokon innen és túl élőket, akik valamiféle kéjes örömmel esnek egymás torkának. Anélkül, hogy észrevennék, hogy az ilyen senkiházi Hollikok is kellettek a trianoni vereséghez és ahhoz, hogy ma még mindig egy megváltoztathatatlan történelmi esemény fölött csépelje magyar a magyart. Miközben semmi másról nincs szó, mint egy bűnbanda mindenáron hatalomban maradásáról.

A magyarság határokon és kerítéseken átívelő egységének senki nem ártott annyit, mint a Fidesz, amelyik egyformán tesz a határon innen és túl élőkre, és amelyik az állandó ellenségkereső, Magyarországot Európában elszigetelő, szuverén, etnikailag homogén nemzetállamokról szóló retorikájával aláássa a kisebbségben élő magyarok boldogulási esélyeit. Megbocsáthatatlan bűn ez, és ha Trianon pusztítását nem sikerült kiheverni 100 év alatt, ehhez is kevés lesz egy emberöltő. A szőlőt és a lágy kenyeret már nem is említem.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.