Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Az agyhalottaknak úgyis mindegy

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Figyelj, drága honfitársam! Tudtad te, hogy van nekünk kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztosunk? Nem? Én se. Pedig van, mi fizetjük. Ő nem más, mint Révész Máriusz. Na, ma örömmel bejelentette, hogy megoldódik a vonóhorogra szerelhető kerékpárszállítók ügye. Nem gondoltad volna, mi? Nem baj, már nem is kell gondolni, Máriusz gondolt és megoldott.

A franc nem tudja, mióta gondolkodott ezen a fizetéséért, de sikerült. Minden fillért megért, az már biztos.

Bár a fillér barokkos túlzás, amolyan matolcsysan. Mert ha megnézzük a kerékpározásügyi kormánybiztos adatait, akkor azt látjuk, hogy itt van egy 50 éves ember – az idén töltötte be az ötvenet, mégpedig egy napon ünnepelt a mi drága miniszterelnökünkkel, utólag is éltesse őket a jó isten – aki matek-fizika szakos általános iskolai tanár. Tanított is közel hét éven keresztül, aztán feladta a tanítói karrierjét, valamint a busás pedagógusi fizetését és feláldozta magát a haza oltárán. Azóta politikából él ő.

Jelen állás szerint ott tart a dolog, hogy tekerőbiztosként bruttó 997 200 forint a fizetése. Mármint ez az alap fizu, gondolom (vagy inkább remélem), hogy némi bizottsági tagságért járó pótlék is csurran,cseppen. Ha elég ügyes valaki, több pénzt szedhet össze a bizottságokban, mint amennyi az alap illetménye. De azért az alap bér sem olyan rossz, mert persze kap mellé irodát és mindent, ami a munkához kell.

Mindenki nagy szerencséjére a remek kormánybiztos nem bízta a véletlenre a magyarság megmaradását, négy gyermekkel járult hozzá a közjóhoz. Miután az jövedelemnyilatkozatában az áll, hogy gyermekei nem rendelkeznek önálló keresettel, ellenben szerepelnek a vagyonnyilatkozatban – tehát még nem nagykorúak -, joggal feltételezem, hogy jár utánuk a családi adókedvezmény.

Négy gyermek és bruttó 997 200 forintos fizetés esetén ez a kedvezmény 132 000 forint. Na, ezért nagyon jó ez a családi adókedvezményes buli. Mert vegyünk például egy átlagbérből élő családot. Tavaly az átlagbér 245 500 forint volt. Egy ugyancsak négy gyermekes, de átlagbérből élő Révész Máriusz máris nem tudna igénybe venni a családi adókedvezményből 53 440 forintot. Mert már nincs miből levonni.

De szerencsére a kerékpárügyi kormánybiztos úrnak van miből levonni, ráadásul kormányzatilag lehet is mellet döngetni a családi adókedvezménnyel és nem kell azt hangoztatni – az agyhalottaknak úgyis mindegy – hogy azt leginkább az ilyen kormánybiztosok, államtitkárok és államtitkár helyettesek tudják kiaknázni, a mentőápolók, tűzoltók és gyári melósok nem annyira.

Szóval Révész Máriusz – amennyiben még kiskorúak a gyermekei – havi nettó 859 138 forintért elintézte nekünk a rendszámtáblát, vagy micsodát. Nyilván végtelen számú embert érintett ebben az országban a dolog.

Én meg azon agyalok itt – borogatással a fejemen -, hogy vajon hány ilyen hihetetlenül fontos poszt lehet a Fidesz körül és mennyibe kerül nekünk ez egy évben? Csak tippelek: annyiba kerül, amennyiből az ország minden polgára kaphatna egy vadiúj bicajt.

De ez persze csak kicsinyes ballibsi nyivákolás, semmi más. Meg irigység. És éljen Orbán Viktor tekintetes úr és szeressék egymást nagyon sokáig Révész Máriusz kerékpározásért felelős kormánybiztossal. Mi meg boldogan finanszírozzuk továbbra is.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.