Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És akinek a legvadabb, legaberráltabb baromság jut eszébe, az nyer

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nap-hét-hónap-év híre, bazmeg. Abszurdisztán, 3636543. rész. Átaludtuk, nem figyeltünk oda, pedig ha ez nem világraszóló kreténség, akkor semmi. Mivel Lázár mindenhez is ért, neki már tavaly áprilisban átcikázott az agyán, hogy a hülyemagyar – akinek nem jutott kacsalábon forgó, jól szigetelt árnyékos helyen fekvő villára a jobban teljesítésből (és lehet olyan 2 millió ilyen Magyarországon) – annak nyáron a panellakásban elég nagy valószínűséggel felfő az agyvize. Ezért aztán kitalálta ő, hogy el kéne bontani ezeknek a paneleknek a felsőbb szintjeit, az ott lakókat meg el kéne pakolni valami jó kis szellős társasházakba, bár kétségtelenül nem lenne olcsó mulatság.

Az nem derült ki akkor sem, és azóta sem, hogy bár a kilencedik vagy nyolcadik emelet távolabb esik a naptól, mint a tizedik, mégis hogyan válik elviselhetőbbé az éghajlat az ott maradó lakóknak, tekintve, hogy az előre gyártott vasbeton elemek – amelyek miatt elvileg szauna van – változatlanok maradnak. Mindenesetre szerencsére nem felejtődött el az ötlet, mert már mindent megoldottak az elvtársak, van idejük faszságokon agyalni.

Múlt héten, amikor a miniszterek elnöke országos, fűt-fát ígérgetési haknija keretében a Lázárról elhíresült Hódmezővásárhelyen járt, újra előkerült a naccerű ötlet, amire még nem volt példa, de érdemes lenne belevágni. Mármint ha a lakók beleegyeznek és van hova menniük. Ezt kísérleti jelleggel Hódmezővásárhelyen próbálnák ki, az el nem bontott szintek felújításával egybekötve.

Azt most hagyjuk is, hogy ha csak a tizedik emeleten élőket kéne kiköltöztetni saját kertes házba, vagy a híd alá, vagy akárhova, az is ezermilliárdos kiadást jelentene, és hogy ezt mibű, meg hogyan, de normális ember elhiszi vajon, hogy  létezik ilyen ország? Mert én lassan fényes nappal kell betoljam a feleseket, hogy ne kapjak agyhúgykövet ennyi eszelős baromság olvastán. Ez mi a fasz? Akit érdekel, az bátran olvasson utána az elmebajnak itt, itt és itt is, én szeretném jelezni, hogy akkor már mi a kurva életért nem lökik odébb a napot, mert annak a szándéknak is lenne annyi értelme, mint ennek van.

Tehát: ha elbontják a tizedik emeletet, akkor a kilencediken lesz meleg. De ha esetleg egyből öt emeletet bontanak el, akkor meg az ötödik emelet lesz a legutolsó, és ott is pont olyan meleg lesz, mint azelőtt. Akkor is, ha kerítést húznak fölé, vagy ministadiont húznak rá. Onnan tudom, hogy laktam utolsó emeleten. Panelproli gyanánt. Négyből a negyediken. De mondok mást: tizenötből a tizenötödiken is laktam. Na, ott próbáld meg elbontani a tizediket, Lázár! Sőt, a kétszintes társasház tetőterében is kibaszott meleg bír lenni, és az sincs a tizediken. Ott nem laktam, csak mondták.

Úgyhogy arra volnék kurva kíváncsi, hogy ezeket az ötleteléseket józanon, vagy részegen tolják, de nem hiszem, hogy nem csapdossák a térdüket röfögve, hogy ezt is beveszi ez a barom nép, meglátjátok! Bár Lázár tudtommal absztinens és antialkoholista, rá kell jönnöm lassan, hogy  mindenkinek jobb volna, ha inna rendesen. Mert az a nagy helyzet, hogy ha már Lázárjános csütörtöki stand-up felelőst ennyire aggasztja a magyarok hőérzékelése, akkor lehetne valami értelmes megoldásokon is agyalni. Persze akkor hogyan lehetne lopni? A kettő együtt nem megy. Tehát akkor azt kell feltételeznem, hogy akinek kurva jól megy az építkezés (Mészáros, Garancsi, Tiborcz és a holdudvar), annak baromi jól fog menni a bontás is, nem igaz? Dehogynem.

Még véletlenül sem jutott eszébe egyetlen korrupt szarházinak sem, hogy tényleges gazdasági növekedés mellett értelmes dolgokon agyaljanak. Nem. Melyik fideszes potentát lakik még tetszőleges panelház tizedik emeletén és filozófál azon ingben, glóriában, hogy milyen istentelenül meleg van, nem kellene visszabontani ezt a rohadt emeletet? Ha jól sejtem, nulla. Sőt, ha jól sejtem, akkor nem kevés uniós támogatás állt rendelkezésre a panelházak korszerűsítésére/szigetelésére, de azt inkább az önkormányzati/állami épületekre fordították, hogy nehogy véletlenül kevesebb energia fogyjon télen, mert a végén még veszélybe sodorta volna a paksi átverés létfontosságába vetett hitet.

Szóval elbaszták a pénzt baromságra, (az MVM extraprofitját hagyjuk is, amiből a CÖF Brüsszelig menetel a rezsicsökkentés védelmében), most meg előálltak az agyhalált idéző ötlettel: bontsunk már el pár szintet, hátha csökken az átlaghőmérséklet. Nem az van most sem, hogy értelmes hőszigetelés, sátortető, esetleg napcellás megoldás, árnyékolás, fenntartható hűtő-szellőztető rendszer, végiggondolt, megvalósíthatósági stratégia, hanem bele a vakvilágba: próbáljuk meg, úgysem volt még ilyen. Toljuk bele az emberek arcába a látványterveket, hadd butuljon a magyar.

Ahelyett, hogy egy értelmes bérlakásprogramon, esetleg a zöldterület növelésén, szociológiai-urbanisztikai szempontok és az érintettek véleményének figyelembevételével dolgoznának valami hasznos megoldáson, és az élhető környezet megteremtésén, ötletelnek és akinek a legvadabb, legaberráltabb faszság jut eszébe, az nyer. Hihetetlen.

De szerintem akkor már tegyenek minden panelre egy stadiont, kössék össze üveghidakkal és ahol csomópontok alakulnak ki, oda telepítsenek egy-egy rakétakilövőt. És aztán bontsák le a földszinteket is, és mindenhova építsenek kisvasutat. Az meg majd összeköti a családokat, akik szépen átcsühögnek egymáshoz, akik meg nem illenek a keresztény családmodellbe, azokat lerakják a pincébe, és jó lesz. Ilyen elvetemült agymenéseket én is ki tudok találni, és mégcsak nem is kerül pénzébe mindazoknak, akiket átköltöztetnek, vagy akiknek a feje fölül elbontják a tetőt. De hogy nem lesz kevésbé meleg tőle, az is biztos. Meg az is, hogy sokadszorra igazolódik be, hogy ilyen ország ilyen kormánnyal nincs még egy, az tutifix.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.