Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy ne azon múljon egy ember, vagy egy család jelene és jövője, hogy hová születik, milyen párt tagja, ki a szomszédja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,314,946 forint, még hiányzik 685,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány annyira családbarát, hogy bele kell őrülni lassan. Vagy gyorsan. Családbarátilag reklám sem lesz a gyerekműsorokban, de ennél is sokkal fontosabb, hogy most egy darabig a családbarát kifejezést is bele fogják szőni minden egyes megnyilatkozásba. Mindjárt a Soros György, a szociktehetnekmindenről, a migránsok, az uniómegtámadottminket, a kormánymegvédiazországot, botkalászlónakdrágaórájavan és a mindmeghalunk mellé.

Pont annyira kampányfogás a családbarátság, mint minden más, a rezsicsökkentéstől a keresztény értékekig. Tartalmatlan, üres lózung. De nagyon jól hangzik, a Fidesz szavazóbázisa pedig már régen túl van a családalapításon, de még a munkaerőpiaci anomáliákon is. Ezért boldogan elhiszik, hiszen nem találkoznak a valósággal.

Most jött ki a friss adat a KSH-tól. Miután kicsi a valószínűsége, hogy a propagandamédiában felbukkanjon, ide teszem.stat

Felhívnám a figyelmet a brutális halálozási mutatóra. Valamint felhívnám a figyelmet a számtalanszor megemlített, megénekelt és eltáncolt bajokra az egészségügyben, valamint az időskorúak ellátásában, és a sérült emberek kormányzati árokba rugdosására.

A család nem ott kezdődik, hogy van 2-3 gyerek és milyen remek dolog az adójóváírás. És nem is ott végződik. Ott kezdődik, hogy két fiatal szeretne együtt lakni. De nincs hol, mert a fizetésük biztosan nem elég egy önálló lakás megvásárlásához, normális minőségű, elérhető árú bérlakások pedig nincsenek. Ezért vagy maradnak a mamapanzióban és kerülgetik egymást a szülőkkel. Ez – bármennyire jó is a családtagok kapcsolata egymással – nem egészséges és senkinek nem jó. Sem a szülőknek, akik életük egy újabb szakaszához értek akkor, amikor felnőttek a gyermekeik és ennek tudatában kellene berendezniük a jövőjüket, sem a fiataloknak nem jó, akik lényegében képtelenek önálló életet kezdeni ilyen feltételekkel.

A másik opció a méregdrága albérlet. Ez egyrészt kiszolgáltatott helyzet, mert a főbérlő bármikor dönthet úgy, hogy eladja a lakást és akkor bizony menni kell, másrészt a keresetük nagy részét elviszi, tehát nem tudnak továbbra sem saját lakásra spórolni.

Tehát vagy halogatják a gyermekvállalást, ameddig a feltételeket meg nem tudják teremteni és majd 40 éves kor körül jön az első gyerek, második gyerekre az esély egyre kisebb, vagy veszik a batyut és mennek olyan országba, ahol elég pénzt keresnek ahhoz, hogy megalapozzák a jövőjüket és ahol kifejezetten bérbeadásra szánt lakások közül választhatnak, amelyeket nem fognak eladni a fejük fölül, bármeddig lakhatnak ott, akár családot is tervezhetnek a bérelt lakásban, de gond nélkül mehetnek egy másik városba is, ha ott kedvezőbb munkát találnak.

Rengeteg fiatal hagyta már el az országot és nagyon sok magyar gyermek már külföldön születik. Ennek nem az a megoldása, hogy sokszor elmondja a kormány, mennyire családbarát ő és micsoda adókedvezményben részesülnek a családok, mert sokan el sem jutnak odáig, hogy gyermeket merjenek vállalni.

Amikor már van gyermek, akkor átmenetileg könnyebbnek tűnhet az élet, de aztán azzal szembesül az ember, hogy ezek a kedvezmények és segítségek éppen akkor szűnnek meg, amikor a leginkább kellenének, mert a legtöbb a kiadás. Például a továbbtanulás idején.

Tételezzük fel, hogy a gyerekek kirepültek (vagy el, a reptérről), ott maradnak a szülők és miután az élet többnyire nem áll meg, öregszenek. És eljutnak oda, hogy a nyugdíjból valahogy még meg tudnak élni, de amennyiben már nem tudják ellátni magukat, akkor nagy a baj, mert gyakorlatilag nincs esély sem arra, hogy ellátást kapjanak, hogy megfelelő intézménybe bekerülve gondoskodjanak róluk. Ha esetleg kórházba kerülnek, akkor pedig azzal fognak szembesülni, hogy értéktelen hulladékként az éppen minek nevezett elfekvőn találják magukat és ha nincsen olyan családtag, aki gondozza őket, ott (vagy éppen a saját otthonukban) fognak méltatlan körülmények között szenvedni.

A család nem ott kezdődik, ahol a gyermek születik és nem ott végződik, ahol a gyermek eléri a nagykorúságot. A család – ahogy az emberi élet is – születéstől halálig tart. Normális egészségügy és oktatás, kiszámítható és fejlődő gazdaság és főleg a lehetőség hiányzik. A lehetőség, hogy ne azon múljon egy ember, vagy egy család jelene és jövője, hogy hová születik, milyen párt tagja, ki a szomszédja. Mert jelenleg ebben az országban nem úgy általában családbarát a kormány, hanem nevesítve az Orbán, Lázár, Mészáros, Matolcsy családok barátja. A többi le van ejtve, ők örüljenek az ingyenesnek hazudott tankönyveknek és a többé-kevésbé ehetetlen menzakajának. adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.