Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Olvasónktól: Nyílt levél Németh Szilárdnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedves Szilárd!

Ne haragudj, hogy így ismeretlenül tegezve megszólítalak, de egyrészről egykorú férfiemberek vagyunk, másrészről annyit szerepelsz mostanság a médiában, hogy szinte ismerősként szólok hozzád. Arról a bejegyzésedről szeretnék konzultálni veled (jesszusom leírtam ezt a szót: konzultálni! Na de ez nem Nemzeti, úgyhogy valószínűleg szerinted kutya fülét sem ér), amit hajnal fél 3-kor, álmatlanul írtál.

Nem tudok belekötni a kezdésbe, mert hogy a macskabagoly nálad a kertben mit forgat a fejében azt nem tudhatom, de elfogadom tőled, hogy „ő IS a  családalapátásra és az utódnemzésre gondol”, mint ahogyan ezek szerint te is! Hát, voltam már én is hasonló cipőben! Egy vicc jut eszembe: Félszemű, huhog és dugni akar! Mi az? ?

A folytatásban azt írod: „a lét és önfenntartás ösztöne a legerősebb!” Ebben nagyon igazad van!

Az állatvilágban ez a késztetés (nem ösztön, mert nincs a faj egyedeire egyöntetűen jellemző azonos rituáléhoz, mozgássorhoz kötve) olyan erős, hogy ha a körülmények nem megfelelőek (pl. aszály) akkor nem táplálják a kicsinyeiket (kik el is pusztulnak), ezzel javítva saját életben maradási esélyeiket. Vagy épp fordítva, ha sok a táplálék, nagyobb a szaporulat, viszont ezzel együtt a ragadozók szaporulata is megnő, hisz van mire alapozni a jövőjüket. Így áll be a természet egyensúlya.

Annyi utód születik, marad életben, amennyit a környezet képes eltartani. A természeti javakból mindenki arányosan egyformán részesül. Tiszta kommunizmus! Namost, mint azt tudod, nálunk embereknél ez nem így van. Mármint a részesedés része, hiszen vannak, akiknek több jut, vannak (nagyon, nagyon sokan) akinek kevesebb. Az utódok kérdésében ezekkel az utóbbiakkal van „gond”, hiszen felelős szülőként nem mernek, tudnak, akarnak több gyereket vállalni. Azért, mert még a rezsicsökkentett (ha-ha-ha) környezet sem ad okot az optimizmusra, hogy a következő 20-25 évben tisztességesen fel is tudják nevelni a csemetéiket, és saját magukat is önfenntartani.

Sejtem én, hogy a Fidesz alelnöki székéből ezzel a problémakörrel nehezen tudsz azonosulni, de hidd el, a gond a körülményekkel van és nem a gonosz magyar emberekkel, akik dafke nem csinálnak gyereket. Aztán folytatod, hogy nem érted Bangónét Borbély Ildikót, aki az MSZP, meg Gyurcsány, meg minden. Tudod, amikor egy nő a fogantatás után gyereket akar szülni, nincs az a jog, szerződés, bármi, ami ebben megakadályozza. Fordítva is igaz, ha nem akar szülni, akkor tiszta eszközökkel semmivel sem kényszeríthető az ellenkezőjére. Ő dönt! Előtte-utána a felelősség közös, de az a 9 hónap csakis a nőé.

Értem én, hogy te erőből beszélsz, hiszen ezt szoktad meg és szeretsz kikényszeríteni dolgokat, jelen esetben a szülést, de mint írtam, ez a döntés a nő privilégiuma. Még a pártod és jómagad által notóriusan démonizált Soros György se tud ebbe beleszólni, nemhogy a Fidesz, avagy te! Miközben te ilyeneket mondtál:

„2030-ra 30.000-rel növelhetjük a magyarok számát, ha a mostani családonként 1,4-es gyermekátlagról a jövőben elmozdulunk a szülőpáronkénti 2,1-es átlagra, mert azé a világ aki teleszüli!”

Ezekre a mondatokra utal a képviselőasszony, amikor azt mondja: „Elegem van, hogy állandóan a méhünkben kotorásszanak a fideszes politikusok.” azaz, ne abba szóljanak bele, hogy szülnöm kell, hanem inkább tegyék a dolgukat és a feltételeit teremtsék meg! Érted?!

PS: a macskabagoly azért érzi jól magát a kertedben, mert ahogy írtad is, ott vadászik. Valószínűleg a környezetedben sok a rágcsáló (pl. patkány) ami a fő tápláléka. Na, ezen egy cseppet sem csodálkozom!

(Nem) Maradok Tisztelettel: V. Z.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.