Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy aztán Lenin szavait mormolgatva, Soros György nyomában romba döntse az országot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vasárnap van, süt a nap és eléggé gáz lehet a kormányt szolgálni kinyújtott nyelvvel. Mondjuk télen sem lehet egy kandiscukor, de ilyenkor főleg nem. Szerencsétlen Hidvéghi Balázs ahelyett, hogy a strandon nyaldosná a fagyit, kénytelen hülyeségeket beszélni. Ráadásul meggyőződésem, hogy azért az értelmesebbje tisztában van azzal, hogy mekkora rombolást végez a szellemileg amúgy sem túlságosan kigyúrt hívek körében, de egyszerűen nem érdekli. A jó kis fizetés, a biztos előmenetel, a kőkemény egyéni érdekek felülírnak mindent.

Hollik, Kósa, Halász gondolom szabin vannak, most Hidvéghi volt kénytelen tartani az egységfrontot vasárnap délidőben. Először is ellelkendezte ő, hogy már több, mint 130 településen voltak uszítani és ezt harmincezer ember hallgatta meg. Az mondjuk településenként nem egy egetverő tömeg, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy na és akkor mi van? Az ilyen szeánszokra az megy el, aki eleve is rajong az adott pártért. A Fidesz rendezvényeire fideszesek mennek, a DK rendezvényeire meg DK-sok. Arra nagyjából nulla az esély, hogy egy nem fideszes (nem dékás, nem emeszpés, vagy nem akármicsoda) elballagjon egy olyan párt haknijára, amely pártot eleve nem kedveli, netán utálja, mint macska a Szaharát. Minek is menne? Vitázni nem lehet (nincs kivel), a hívek meg agyon is vernék percek alatt. Ez ám nem csak a fideszesekre igaz.

Egyszóval Hidvéghinek üzenem, hogy azért találkoznak kizárólag mindenben egyetértő emberekkel, mert azok mennek oda. Mindegyik más párt is azért találkozik velük egyetértő emberekkel, mert az ő rendezvényeikre meg azok mennek. Nem mondom én, hogy nem lenne jó éppen azokat megszólítani, akik máshogyan gondolják, mert jó lenne. Csak ez nem így működik, ahhoz a politikai kultúránknak kellene megváltoznia. De az nem mostanában lesz, mivel soha nem éltünk demokráciában, ezért ezeket a dolgokat tanulnunk kell.

Mondjuk könnyebben menne a dolog, ha a kormány nem éppen ennek ellenkezőjén izzadna. Mármint hogy a normális párbeszéd helyett uszítson és annyit hazudjon, amennyi a csövön kifér. Értem én, hogy számukra ez jelenti a hatalom megtartásának módját és azt is értem, hogy hűdejó, már 1,6 millió ember küldte vissza a nemzeti inzultációs kérdőívet. Csak hát ha nem onnan nézzük, ahonnan Hidvéghi Balázs, hanem onnan, ahonnan normálisan nézni kellene, akkor meg az van, hogy 6,4 millió ember meg nem küldte vissza. Ez pedig már jelent valamit.

És – szemben a kormányzati hazugságáriákkal, amiket rendre előadnak megélhetési honvédőék, most éppen Hidvéghi – ez nem azt jelenti, hogy aki nem küldte vissza, az be akar tizenszázezer migránst telepíteni az országba, hogy aztán Lenin szavait mormolgatva, Soros György nyomában romba döntse az országot, hanem azt jelenti, hogy az emberek többsége – már akinek egyáltalán eljut az agyáig a politika, mint olyan – tudja, hogy nem a milliárdokért kinyomtatott kérdőívek jelentenek megoldást, hanem az uniós országok együttműködése és azt is tudják, hogy nagyságrendileg súlyosabb, Magyarországot sokkal inkább érintő problémákat kell megoldani. Olyasmiket, amikről a Fidesz még véletlenül sem ejt szót, mert éppen ők generálják ezeket a problémákat.

Túltolják ezt a rozsdás biciklit (is), a nagyon hívő szektatagokon kívül már mindenkinek az agyára mennek a migránsaikkal és a sorosaikkal. De nem baj, tolják csak. Hátha végre nem a mi fejünkkel ütik át a falat, hanem a sajátjukkal.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.