Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kétszáz ötven misit elteszek, aztán ugatok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Két mélymagyar beül a tévéstúdióba és leckét ad mindenkinek. Főleg a hígmagyaroknak, mert az ő erkölcsi tartásuk példaértékű a kormánypárti körökben. Igen, Bayer Zsoltról és Németh Szilárdról van szó, ők a zászlóvivői a kormánypártok szellemiségének.

Mindjárt kezdésnek az ózdi jobbikos polgármesterről csacsognak mosolyogva, aki a két feddhetetlen erkölcsiségű mélymagyar szerint minimum korrupt, amennyiben úgy kezel egy közbeszerzést, mintha az a saját beruházása, vagy inkább saját üzleti vállalkozása lenne. Túlárazás merül fel, korrupció, hivatali visszaélés, visszaosztott 10 százalék. És a határtalan felháborodás, hogy hiszen ilyen elő nem fordulhat, felháborító, érthetetlen és vérlázító.

Ami – amennyiben igaz a vád és a jobbikos polgármester korrupt – teljesen igaz. Fel kell tárni az ügyet, ki kell vizsgálni, amennyiben valóban bűncselekmény történt, akkor feljelentést tenni, bíróság elé vinni a szereplőket.

A beszélgetés tizedik percében már csak röhögni tudok. És nem csak azért, mert annyira jó a humora a szereplőknek, hanem mert ezen csak röhögni lehet és meggyőződésem, hogy röhögni kell. Mert azt mégsem lehet rezzenéstelen arccal nézni, ahogy a Fidesz lúdtalpas vasökle, a rezsibirkózó, aki a kormánypártban szopta fel magát a valakiségig Simicska Lajos milliárdos vállalkozóról böfög. Arról a Simicskáról, aki negyed századig építette a Fideszt, aki nélkül Orbán Viktor zugügyvéd lenne valahol. Talán éppen ott, ahol Németh Szilárd biztonsági őrként pompáskodna.

Nem vagyok ugyan túlságosan nagy véleménnyel a képernyőn villogó két alakról (tudom, sokkal okosabbak ők, mindenki sokkal okosabb, Kósa Lajos is sokkal okosabb – a televízióban szokták bizonygatni nagyon bölcs politológusok, újságírók és elemzők -, csak ezt a szerepet kell alakítaniuk), de azt még róluk sem hiszem el, hogy tükörben borotválkoznak. Szerintem vakon, csukott szemmel, mert nem létezik, hogy képesek lennének szembenézni önmagukkal.

A tizenötödik percben sikerül elérni a magmát. Bár nekem nem szokásom (lusta vagyok hozzá), most mégis leiratozom a beszélgetés egy kis részletét:

BZs: – Nemrég jelentette be a… hogy visszavonul majd a politikától, az LMP-s, három nevű, mindig elfelejtem a nevét… képviselőjük, benn ül a parlamentben…

NSz: – Igen?

BZs: – Aki egyébként gazdálkodó.

NSz: – Ja, igen. Nagyhangú ember, igen.

BZs: – A nagyhangú ember, aki ott… hogy hívják? Neked se jut eszedbe.

NSz: – Nem lényeges.

BZs: – Mindegy. Majd eszembe jut… már Cavintont kell szednem. Csak azért hoztam őt szóba, mert a földtörvény kapcsán ugye ő is ugyanazt a hisztit leverte és le is veri azóta, hogy micsoda szörnyűség…

NSz: – Veszi fel a tízmilliókat! Tehát bocsánat, családi gazdálkodó…

BZs: – Most írtam meg! Csak a kis családi cégei, meg a fele…kedves felesége családi cégein keresztül (közben Németh Szilárd röhögcsél, ami önmagában is ijesztő látvány) az elmúlt években több, mint 250 millió forintot vett föl.

NSz: – Az nem kevés.

BZs: – Kettőszáz ötven millió forintot, kettőszáz ötvenet, miközben jár a pofája, hogy ez micsoda szemét rendszer és csak a nagyoknak kedvez. Ja, hát kétszáz ötven misit elteszek, aztán ugatok, hát ez a legjobb.

NSz: – Hát…ööö… ez jól látható.

No. Sallai R. Benedekről makogott ez a két kőbunkó. Bayer Újságíró Zsolt, aki olyan felkészült, mint szokott, de amúgy sem terheli a néhány agysejtjét mindenféle nevek megjegyzésével. És Németh Szilárd rezsibirkózó, aki hogy is tudná megjegyezni annak a nevét, akivel egy parlamentben ücsörög. Sallai R. Benedek nevét nem tudja ez a két pöcegödörbúvár mélymagyar, de azt igen, hogy ez százmilliókat vesz fel! Százmilliókat! És pofázik!

Eszemfaszom megáll! Ez a beszélgetés a kormány leglényegét mutatja meg, ez a két ember pedig hűen reprezentálja azt, amit jelenleg kormánypárti politikának nevezünk. Két felkészületlen, fogalmatlan pávián beül egy stúdióba és szemrebbenés nélkül hazudnak bele a kamerába. Azt kommunikálják a hozzájuk hasonlóan fogalmatlan, de jóval tudatlanabb és tájékozatlanabb, minden kürtszóra harci merevedésbe zuhanó híveknek, hogy a kormány, a magyar emberek, a mindenki pénzéből a nagypofájú LMP-s képviselő kap egy csomó támogatást (kegyből, vagy kicsit törvénytelenül is, a hallgatás fejében), amit tulajdonképpen meg sem érdemel. És pofázik. És ugat. A százmilliók ellenére.

Miközben az van, hogy Sallai R. Benedek természetvédelmi mérnök, biogazdálkodó. A saját gazdaságát irányította már azelőtt is, hogy a parlamentbe került. Miután benne él, látja, ismeri a vidék problémáit. Az emlegetett pénz nem kormányzati adomány, hanem uniós forrás, az agráriumban jól ismert támogatás. Ehhez a kormánynak, külön Németh Szilárdnak és Bayer Zsoltnak a világon semmi közük nincsen.

A két díszparaszttal szemben Sallai pontosan tudja, mik a gazdálkodók problémái és szót emel a visszásságok, a fideszes politikusfeleségek, rokonok és mészároslőrincek csillapíthatatlan földéhsége ellen. Ugyanis Sallai – szemben L. Simon fitneszedző feleségével, Orbán Viktor feleségével és hosszasan lehetne sorolni – nem a mások letaposásával kíván érvényesülni, hanem munkával. Gazdálkodással. És politikusként azzal, hogy beszél a bajokról.

Ez a néhány perc a videón tökéletesen jellemzi a mai magyar kormány és a kormány végbelében élősködő szolgák működésének mechanizmusát. Csúsztatás, hazugság, célozgatás, görénység. Én nem tudom, kiket céloz ezzel a Fidesz, kik lehetnek a szavazói. Azt tudom, hogy értelmiségiek nem, bérből és fizetésből élők nem, gazdálkodók nem. Tehát általánosságban vett adófizetők nem. Egyszóval az adófizetők pénzéből rabolják ki és szívatják az adófizetőket. Ügyes.

Végül itt a videó, ha valaki meg szeretné csodálni:

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.