Egyik sem különb, mint Farkas Flórián. Egy centivel sem

Archív fotó. Nincs az az isten, hogy elengedje a kezét (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) Archív fotó. Nincs az az isten, hogy elengedje a kezét (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Némileg nyugodtabban szorul ökölbe a kezem arra a remek hírre, hogy Farkas Flórián díszcigány (innen üzenem Lázár János főcinikusnak: rohadtul nem az a bajom az agyondédelgetett kedvencükkel, hogy cigány, hanem az, hogy tolvaj) besündörgött valahol a kertek alatt az Migráns egybe és tolta a pofátlan szöveget. Egyenesen bele a hülyének nézett, megvetett, meglopott kisember arcába.

Azt mesélte ez az ország szégyene, hogy baromira együttműködik ő a Fidesszel és a választások ideje alatt még ennél is jobban együtt fog működni.

Amúgy el is hiszem. Összeillenek ezek minden szempontból. Rogán az ingatlanüzleteivel és a letelepedési kötvény bizniszével, Szijjártó az apuciéktól kölcsönkapott soktíz milliókból vásárolt villáival, Lázár a gyerekei nevére íratott szőlőkkel, luxusvityillókkal, Matolcsy a közpénzből foglalkoztatott szeretőjével, Polt elsikálóművész a Matolcsy keze alá tolt feleséggel és lánygyerekkel, Pintér az ezer évre titkosított olajügyeivel, a Mészáros família a százmilliárdos gazdagodásával és a minden gyerek nevén futó mindenféle vállalkozásaival, Orbán apuci és Orbán tesók az állami megbízásokból zsírosodó családi kasszával, Vajna a tönkretett vállalkozók nyomorából kihajtott kaszinó-milliárdokkal és az Amerikába cuccolt, felbrillezett asszonykájával, Orbán Ráhel a saját lábával, a saját férje lábával és az ő közös ügyködéseikkel, Habony Árpád az ismeretlen milliárdos, nevenincs tanácsadó és propagandafélisten.

De lehet folytatni a barackmagból üzletet remélő L. Simon Lászlóval, az erkölcsösség máza mögé bújó, a gyűlölettől kettőig sem látó, szerepzavaros Kövér Lászlóval (és az ő Szilárd öccsével, aki szintén az állami pénzek körül sündörög, de eddig még minden vállalkozása bedőlt), a lyukas gatyából kilógó seggű Orbán Viktorral. Egyik sem különb, mint Farkas Flórián. Egy centivel sem.

Sőt, nyugodtan kinevezhetnék Farkast köztársasági elnöknek is. Elég hazug és elég képmutató hozzá. Ott vannak a nagy elődök, Schmitt Pál, aki lopott doktorival büszkélkedett és akit Orbán a mai napig nagy tisztelettel körbenyal minden alkalommal, hogy lássuk: márpedig ő megvédi azokat, akik hűségesen szolgálják. Vagy a nagyon nagy beszédet elszavaló Áder János, aki azóta is szarik az országra, ellenben óvja a természetet tiszta erőből.

És tényleg megvédi. Farkas Flóriánt is, aki hazudott már magának diplomát, aztán lejjebb adta és már csak érettségit hazudott, miközben kiderült, hogy a börtönben fejezte be a nyolc általánost, 20 éves korában. 1998-ban sikkasztás és más bűncselekmények miatt vád alatt álló Farkas Flóriánt az eljárási kegyelem mentette meg a bírósági tárgyalástól. A kegyelmet Horn Gyula járta ki számára Göncz Árpádnál. Hát, érdemes volt, az hétszentség. Meghálálta.

Szóval jó helyen van ő Orbán ölében. Egy szinten vannak. Mindannyian. De nem csak ők, hanem azok is, akik alájuk muzsikálnak a saját anyagi haszonszerzésük reményében. Azok az emberek, akik éppen azzal vannak elfoglalva, hogy bejegyeztessék az új pártjukat, ahogy az előző választás előtt is tették sokan. Felnyalják a pártoknak járó támogatást, amivel aztán soha nem kell elszámolni, a 2014-es bizniszpártok is jól vannak a mai napig. Jelenleg 193 bejegyzett párt van Magyarországon és – figyelj, polgártárs, mert megint téged lopnak meg! – 351 párt áll bejegyzés alatt.

A Fidesznek elemi érdeke, hogy sok kis párt induljon, így a szavazatok megoszlanak és a töredék szavazatokat viszi a győztes. Így tud győzni és így tud kisebbségből is kétharmadot kovácsolni. Az induló pártok pedig – ha legalább 28 jelöltet tudnak indítani és miért is ne tudnának – 150 millió forint támogatást kapnak. Amelyik mind a 106 körzetben tud jelöltet állítani, az meg 597 milliót kap. Plusz jelöltenként egymilliót. A mi pénzünkből. A semmire.

Majd jön megint a Magyarországi Cigánypárt, a Seres Mária Szövetségesei, az Új Dimenzió Párt, a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség, az Új Magyarország Párt, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt, az Együtt 2014, a Zöldek Pártja és a hasonló, komoly munkát végző pártok. Az itt felsoroltakról hallott valaki valami érdemlegeset a választás óta? Mert ők rajta voltak a választási listán.

Majd szépen újra aktiválódnak, plusz még néhány száz új párt is lesz, mi pedig fizetünk, mint a katonatiszt. Nem is csoda. Ameddig ilyen kormánya van ennek az országnak, ameddig minden létező szempontból alkalmatlan és méltatlan figurák sütögetik a pecsenyéjüket a mi rovásunkra, addig Farkas Flórián jó helyen van Orbán mellett.

Éppen méltó partnerei egymásnak.adomany-1