Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ennyi, Balog. Érti, Balog?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nincs is annál szebb, mint amikor valaki kikéri magának, hogy a fizetéséért a munkáját el kell végeznie. Mennyire vicces lenne, ha egy fodrász azért hőzöngene, mert hajat kell vágni, holott ő utál más fején turkálni. Vagy a pincér elküldené a sunyiba a vendéget, mert zavarja őt az elmélkedésben.

Nagyjából ezt csinálják országunk vezető politikusai, mert fogalmuk sincs róla, hogy mi a dolguk, mi a kötelességük és kinek tartoznak elszámolással. Nem először jut ez eszembe, most éppen Balog Zoltán sokféle-miniszter alakítása kapcsán szökkent szárba bennem az indulat. Erre rásegített Rogán Antal minapi, hasonló akciója.

Az van ugyanis, hogy gőzerővel tolja a kormánypártnak nevezett Zrt. a választási kampányt. Ezért a főmuftik településről-településre hakniznak és szórakoztatják az aggkorú szurkolótábort. Ez viszont azzal jár, hogy kénytelenek kidugni az orrukat Kövér László őrző-védő ülepe mögül. Innentől már csak a szolgálati sofőr ügyességén és a nyuggertalálkozó helyszínéül szolgáló épület kijáratainak számán múlik, hogy sikerül-e elég ügyesen meglépni az újságírók elől.

Balog Zoltánnak most éppen nem sikerült, az indexes stáb gyorsabb volt, mint ő. És ezen Balog Zoltán nagyonminiszter halálosan megsértődött, mert őt üldözik és micsoda dolog ez? Az Indexnek nyilatkozik (amikor kedve van, de most nem volt), a Hír Tv-nek meg például nem nyilatkozik, mert megsértették az ő főnökét. Mármint Simicska Lajos sértette meg, amikor legecizte. Ezért Balog duzzog. Pont.

Balog úr, drága felebarátom! Az ön főnöke nem Orbán Viktor (a felettese legfeljebb), hanem például én, a szomszédom és még Krumpli néni, valamint a kéményen dolgozó kisember és a Balaton parton izzadó lángossütő.

Simicska Lajosra nem most kellett volna megsértődni, amikor legecizte a gecit, hanem húsz évvel ezelőttől kezdődően egészen mostanáig, amikor lerabolta az országot, amikor kiépítette azt a médiabirodalmat, aminek segítségével a szaporítóanyag jelenleg is hatalmon maradhat. Akkor kellett volna haragudni Simicskára, amikor megalapozta Orbán Győző (és az Orbán-klán) gazdagodását az első bánya megvásárlásával. Akkor kellett volna először felhördülni, amikor a közvagyonból kapott párt székházat eladta a Fidesz és a pénzt Simicska hatékony segítségével magánosították (Ezüsthajó, Országimázs Központ, Josip Tot és Kaya Ibrahim – mondanak ezek valamit, Balog úr?). Ha kimaradt volna, segítek egy picit.

Tehát Simicskára ezért haragudhatna joggal Balog Zoltán, aztán azért, mert ugyanúgy letarolt egész piacokat és tett tönkre becsületes magyar vállalkozásokat, hogy most a Mészáros-Vajna-Garancsi-Tiborcz és hasonló sajátlábon álló strómanok teszik.

Az is okot adhat a nem-szeretésre, hogy Simicska vezérletével és közreműködésével eltüntettek az adóhatóságon belül egy csomó anyagot. Hosszú bájtok éjszakája néven talán hallott már róla Balog úr.

Ezer és egy jogos indok és ok van tehát haragudni Simicskára, de speciel azért nem érdemes duzzogni, mert életében egyszer igazat mondott.

Az pedig, hogy Balog, Rogán, Orbán, Lázár, vagy akárki kire haragszik és kire nem, magánügy. Ha a sajtó kérdez – függetlenül mindentől és bármitől – Balog, Rogán, Orbán, Lázár és többiek válaszolnak. Mert a sajtó az ország népét képviseli, az újságírók a polgárok kérdéseit teszik fel. Jobboldali, baloldali, keresztény, ateista, liberális, konzervatív és mindenféle polgár kérdéseit.

Balog nem Orbánt szolgálja, hanem az ország lakóit. Balogot nem Orbán fizeti, hanem az ország lakói. Ahogy Orbánt is az ország lakói fizetik. Ezért Balognak nincs választása, ha az ország lakói az újságírókon keresztül kérdeznek tőle valamit. Balog nem sértődik meg, nem fut el, nem bujkál, nem sumákol, hanem válaszol és megköszöni szépen, hogy a sajtó és a választópolgárok időt szántak az ő érdektelen, semmitmondó és tökéletesen jelentéktelen személyére.

Ennyi, Balog. Érti, Balog?adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.