A Fidesz bevezeti a 13. havi nyugdíjat?

Fidesz/Facebook Fidesz/Facebook

Van abban valami nagyon perverz, ha valaki – mondjuk én – az Országos Sajtóiroda közleményeit olvasgatja borús tavaszi napokon. Be kell vallanom, többnyire hihetetlenül vicces közlemények szoktak kijönni – távolról sem csak a kormánypárt és a honfoglalásakárhány szokott egészen elképesztő nyelvezetet használni, mert a kormánypártok is -, mindig jókat vigyorgok. Kivéve, amikor dühöngök. A pillanatnyi kedvencem egyértelműen a fideszes fogalmazásíró kicsi keze nyomát viseli magán. Íme:

„A szocialisták hiteltelenek, ők vették el a 13. havi nyugdíjat – Reagálás Korózs Lajos (MSZP) nyilatkozatára

A szocialisták teljesen hiteltelenek, Korózs Lajos, Botka László és a többi szocialista voltak azok, akik megszavazták egy havi nyugdíj elvételét. A szocialisták mindig csak átverték és kihasználták a nyugdíjasokat. Fűt-fát ígértek nekik, aztán több mint duplájára emelték az élelmiszerek áfáját és az áram árát, háromszorosára emelték a gáz árát, azután vizitdíjat, kórházi napidíjat és nyugdíjadót akartak bevezetni.
A nyugdíjasok ma számíthatnak a kormányra. A Fidesz kormányzása óta a nyugdíjak vásárlóértéke nő, minden évben garantált az inflációkövető nyugdíjemelés. Emellett rezsicsökkentést hajtottunk végre és csökkentettük a legfontosabb élelmiszerek áfáját, amivel újabb tízezreket spórolhatnak meg a nyugdíjasok.
Ha az MSZP-t valóban érdekli a nyugdíjasok sorsa, akkor támogassa a 2018-as költségvetést, amely jövőre is biztosítja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését, a 3%-os nyugdíjemelést, az élelmiszerek áfacsökkentésének folytatását. Sőt, a jó gazdasági növekedésnek köszönhetően nyugdíjprémium kifizetésével is számol.

Fidesz-frakció Sajtóosztály”

Ilyenkor mindig az jut eszembe, amikor két hároméves igyekszik meggyőzni egymást arról, hogy melyikük a nagyobb arc. Bebebe, az enyém nagyobb és különben is, én messzebbre tudok köpni!

A baj csak az, hogy a háromévest anyu-apu-óvónéni és az élet előbb, vagy utóbb leszoktatja a nagyotmondásról és az indokolatlan hencegésről, fideszéket meg nem szoktatja le senki. Elméletben felnőtt emberek és – ez a fontosabb – gyakorlatban mi fizetjük őket és rohadtul sokba kerülnek.

De nézzük a tényeket – miközben még mindig nem vagyok, soha nem voltam és most úgy néz ki, hogy nem is leszek MSZP rajongó -, azt elég nehezen viselem, ha hülyének néznek.

Rendben, a nyomoroncok elvették a 13. havi nyugdíjat, mert úgy alakult, hogy csak 12 hónap volt abban az évben. De bevezették a jelenlegi indexálást, aminek révén a nyugdíjak meg tudják tartani a vásárlóértéküket és bevezették a nyugdíjprémiumot. Ennek az indexálásnak révén örvendezhet Bözsi néni, hogy a drága miniszterelnök úr már megint emelte a nyugdíját. Holott kötelező, a rohadék előző kormány vezette be. Sőt, most ennek köszönhetően kezdte el lengetni a kormánypropaganda, hogy annyira nagyon jól megy nekünk, hogy valószínűleg nyugdíjprémiumot is kapnak az idősek az év végén.

Az idősek nem feltétlenül hülyék. Igaz, a fiatalok sem feltétlenül okosak.

Jövőre választás. Kell a nyugdíjasok voksa. Ezért a kormány a tavalyi év végén a jogosan járó nyugdíjemelés felét adta meg januártól (szándékosan alábecsülték az inflációt), januárban ezt visszamenőleg meg fogják kapni a nyugdíjasok, plusz az aktuális emelést, plusz a prémiumot is. Nem Orbán kegyelméből, hanem mert jár. De Orbán kegyelméből ügyeskedtek úgy, hogy ez a választás előtt pár hónappal kerüljön kifizetésre, egy szabad szemmel is látható összeg, amire emlékezni fog az idős ember, amikor be kell húzni az ikszet.

Ezért megy a propaganda, ezt kell megjegyezni: a rohadék szocik elvették! Nekem egy nyomorult kérdésem van a Fideszhez és az ő rajongóihoz: És? A Fidesz visszaadta?

Nézzük az ÁFA emelést.

ÁFA kulcsok 2009-ben:  2009. július 1-től 20% ÁFA kulcs 25%-ra emelkedett. 2009. július 1-től 20% ÁFA kulcs 18%-ra csökkent (egyes termékköröknél) megmaradt az 5 % ÁFA és a 0 % ÁFA.

Aztán jött a csodálatos Fidesz és egyből megfelezte az ÁFA-t! Ja, nem! A 25%-ot felemelte 27%-ra. Mi a fenéről beszélünk?

 Gáz van! Meg szép színes ábra is. Ide csinálom.gazar-2004-2014Én ezen nem nagyon látom, ki mit emelt minek a háromszorosára, de biztosan úgy volt.

Nekem akkor most az lenne a kérdésem a Fideszhez:

  • mikor fizetik a 13. havi nyugdíjat?
  • mikor csökkentik a felére az élelmiszerek (az összes alapélelmiszer) áfáját?
  • mikor engedik le a harmadára a gázárat és mihez képest?

Más bajom jelenleg nincs. Illetve van, de majd legközelebb.adomany-1