Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz szégyellje magát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megint szörnyűségre ébredtünk. Hétfő este, helyi idő szerint este fél 11 után robbanás történt Ariana Grande manchesteri koncertjének végén, a robbanásban legalább 22-en meghaltak és 59-en megsebesültek. A támadást egy öngyilkos merénylő követte el. Ma az Iszlám Állam vállalta a merényletet.

Gyász van, fájdalom és döbbenet. Ilyenkor csak együttérzés, részvét és segíteni akarás létezhet. Normális esetben.

Nem normális esetben a tragédia meglovagolása, a saját politikai pecsenye sütögetése, politikai hullarablás van.

kozl

A baszk ETA terrorszervezet 1968 óta 829 embert gyilkolt meg, több ezer embert sebesített meg. Spanyolországban.

A német Vörös Hadsereg Frakció 32 embert gyilkolt meg. Németországban.

Az északír konfliktusnak 3600 halálos áldozata, számtalan sebesültje volt.

1980 München. Bombamerénylet az Oktoberfesten. 13 halott, 200 sebesült. Az öngyilkos merénylő német volt.

1980 Párizs. Bombamerénylet egy zsinagóga ellen. 4 halott.

1995 Robbantásos merényletek sorozata a párizsi metróban és vasútvonalakon. Az Algériai Fegyveres Iszlám Csoport (GIA) tagjait gyanúsítják.

2004 Madrid. Több pokolgép összehangolt felrobbantása a Madrid Atocha főpályaudvaron, 191 halott, 1800 sebesült. Az elkövető az al-Kaida.

2005 London. Összehangolt öngyilkos merényletek a metróban és egy autóbuszon. 56 halott, ezernél több sebesült. Az elkövetők Nagy-Britanniában született és felnőtt muzulmán szélsőségesek.

Ez csak Európa és csak néhány kiragadott eset. A terrorizmus velünk él, itt van és itt volt a menekültválság előtt is. Mindent meg kell tenni ellene, de teljesen felszámolni talán nem lehet.

A menekültválság nem feltétlenül jelent nagyobb fenyegetést, mint amiben eddig éltünk, de a lehetősége fennáll. Az Unió kezdeti tanácstalansága és elhibázott menekültpolitikája nem lehet indok arra, hogy a magyar kormány ismét az Unió ellen acsarkodjon. Főleg nem egy részvétnyilvánításnak álcázott választási propagandaszövegben.

Magyarország – szerencsénkre – nem terrorista célpont. Nem az egymást és önmagukat lábon lövögető, bárhol eltévedő TEK védte meg eddig sem az országot, hanem a terroristák szempontjából érdektelen mivoltunk. Igen, Európának össze kell fognia, közös stratégiát kell kidolgoznia. Együtt kell működniük a tagországok megfelelő szolgálatainak. A tagállamok nem azzal tesznek jót, ha nemzeti melldöngetés közepette megtorpedóznak minden védelmi törekvést, hanem azzal, ha konstruktív módon együttműködnek, közös megoldásokat dolgoznak ki a lakosság biztonsága érdekében.

Kevés szemforgatóbb és undorítóbb dolgot tudok elképzelni, mint amikor egy ország kormánya a saját hatalma megtartása érdekében ártatlan áldozatok vérző tetemére mászik fel azért, hogy a választópolgárokat meggyőzzék: csak ők képesek megvédeni az embereket a migráció okozta terrorveszélytől.

Ez hazugság, aljas, álságos dolog. Ideje lenne befejezni és a valós problémákkal foglalkozni. Magyarország jelenlegi tragédiáját nem a migráció és nem a terrorizmus okozza, hanem az uszítás, a fanatizálás, a társadalom darabokra szakadása, az elszegényedés, az oktatás és az egészségügy lerombolása. És a feneketlen, mindent átszövő korrupció.

A manchesteri áldozatok emléke előtti tisztelgés módja nem egy ilyen közlemény, amit a kormánypárt kiöklendezett magából. Ez undorító, minden jóérzésű ember számára visszataszító reakció. A Fidesz szégyellje magát.

Európai polgárokként szeretnénk kifejezni őszinte részvétünket az áldozatok hozzátartozóinak. A kormány helyett is.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.