Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Még annyira sem veszik őket emberszámba, mint Bözsi néni sertéseit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rég nem beszéltünk minden idők valószínűleg legkorruptabb, egyelőre tényszerűen a legtöbb korrupciós botrányokkal, közpénzek körüli sertepertéléssel, mutyikkal, visszaélésekkel, megmagyarázhatatlan rongyrázással összefüggésbem hozható Rogánról. Vagy ha beszéltünk is róla, soha nem lehet eleget.

A hosszú ideig a nyilvánosság elől stratégiailag száműzött, de változatlanul a szabad és saját lábain álló Rogánt –  a fideszes káderek propagandát szolgáló rotációjának elve alapján – az elmúlt napokban újra előkapták a naftalinból, vagy a csatornából, vagy ahonnan.

A nyilvánossággal való találkozás rögtön a sajtó nyilvánossága előli arcpirító meneküléssel kezdődött pontosan négy napja:

 

Aztán így folytatódott:

Meg így is:

Hát persze, hogy értjük, drága Rogán kolléga! A hála továbbra sem politikai kategória, de ezt az elvi kérdés dolog pontosan ugyanazzal az indokolatlan és pofátlan önérzeteskedéssel ér fel, amiben a kormány további, identitászavarral sújtott tagjai sem szenvednek hiányt:

 

Akinek hiányérzete támadna esetleg attól, hogy miért nem írok arról is, hogy de bezzeg az MSZP sem nyilatkozik a lakájmédiának, annak a válaszom ITT leírva található, úgyhogy nézzük, hogyan áll a dolog a Fidesz nevű kormánypárt oszlopos tagjainak elveivel és becsületével.

Rogán letelepedési kötvényekkel helikopterező Antal nem más, mint a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, az Orbán nevű miniszterelnök kabinetfőnöke, az állampárt gyűlölet- és hazugságpropagandáját legyártó, arra csilliárdnyi közpénzt következmények nélkül szétszóró boszorkányonyha vezére. Aki nem bukott bele semmibe, aminek töredékébe jobb helyeken egy nap leforgása alatt belebukna minden miniszter. Nem jobb helyeken viszont minél jobban támadják, annál nagyobb a beléje invesztált bizalom.

Rogán márpedig nem annyira hülye, mint amilyen dörzsölt, pontosan tudja, hogy milyen kínos perceket szerzett az ő főnökének (viselt dolgairól cikkek több tucatjában emlékeztünk meg az elmúlt év során), aki rezzenéstelenül torz arcot öltött ugyan, de nem érezte éppen komfortosan magát, amikor biztosította az ellenzéki pártokat a parlamentben: lehet oszlásnak indulni, Antalt csak azért támadják, mert kiválóan végzi a munkáját, úgyhogy helikopter, letelepedési mutyi, letagadott ügyvédcimbora, kenőpénzes zacskók, ingatlanpanama őfényességét a legkevésbé sem zavarja abban, hogy töretlenül megbízzon benne.

Minden, amit fent látunk, Rogán minden vergődése ebből fakad: megszolgálni ezt az életmentő bizalmat. Ha kell, ezért a kutyába lemenés sem probléma. Rogán, mint valamennyi spontán amnéziában szenvedő párttársa az ország szellemi, lelki és anyagi porig zúzásában, képes belefröcsögni a kamerába, hogy az ő főnöke Orbán Viktor, és aki Orbán Viktort legecizi, az magára vessen.

A sorosozással versenyt futó simicskázás elmebaja odáig fajult, hogy az alapvetően a Fidelitas intellektuális rövidgatyáira bízott csicskákat, milliárdokat és oligarchákat emlegető versenyfutásban testületileg kreténnek tettetik magukat, és meg nem történt meg nem történésként hallgatják el, hogy Simicska Lajos szürkeállománya nélkül a Fidesz ma sehol nem lenne, és ez egy valószínűleg sokkal élhetőbb, normálisabb ország lenne.

Rogán propagandahuszár belevinnyogja a kamerába, hogy Simicska Lajos, akinek pénzt, hatalmas plakátfelületeket, piacszerzésre, harácsolásra szabott törvényhozást, médiát, a kormánypárti sajtó állami cégeken keresztüli finanszírozását, a NAV pofátlan, gátlástalan elfoglalását, a lezsírozott közbeszerzéseket, valamint e közbeszerzéseket lefölöző céghálózatot (minderről ITT bővebben) köszönhetik, kiesett a pixisből, mert bántotta a főnök urat.

És igen, ezek után van pofája Rogánnak hülyét csinálni az Index újságíróiból, és belevigyorogni a 2015. februárjáig vérfideszes Hír TV kamerájába, és azt mondani, hogy aki az ő főnökéről úgy beszél, ahogy, annak ő nem fog nyilatkozni, mert az elvek. Rogán Antal, akárcsak kollégái az arroganciában, már számtalanszor bebizonyították, hogy számukra a saját választóik is ugyanannyira semmit nem érnek, mint azok, akikről meg azért mondtak le, mert a hülyítésük, fanatizálásuk nem járt sikerrel.

Ámazonban még ehhez képest is gyalázat – és szeretném hinni, hogy ez talán egy idő után még a megrögzött kormánypárti szavazók szemét is csípni fogja -, hogy Rogán nem azokat szolgálja, akik megválasztották, nem azokat tekinti főnökének, akiknek a pénzéből élősködik a jövedelmét n-szer meghaladó luxusban, hanem Orbánt tekinti főnökének (Balog tiszteletes a bajtárs minősítést használja, ami legalább ennyire indokolatlan). Az az ember, akinek elvi kérdés, hogy vidéki lagzikra helikopterrel érkezik és aztán mindezt letagadja, most azt állítja, hogy elvi kérdés, hogy az országot nem a nép akaratából vezeti Orbán Viktor, hanem Orbán Viktor az eleve elrendelés, és ha Orbán megsértődik Simicska nyilatkozatain, akkor a népnek kutya kötelessége tudomásul venni, hogy nem jogosult a tájékoztatásra, mert két geci a feje fölött önérzeteskedik. Amely két geci korábban vállvetve rabolta ki a saját népét.

Az, amit Rogán feltétlen lojalitásból és életben maradást szavatoló seggnyalásból kinyilatkozatott (olyan körülmények között, hogy a főnöke lassan tíz éve nem áll szóba a neki nem tetsző sajtóval, hogy lapokat, médiatermékeket tettet tönkre és vásároltat fel, hogy újságírókat fideszes kidobóemberek akadályoznak a munkájukban, hogy újságírókat kitiltanak a parlamentből, hogy a kormányinfó nevű demokratikus szemfényvesztés előre elküldött kérdésekre adott érdemi válaszokat nélkülöző hazudozás-áradat) ennyit tesz: a tisztelt nép bekaphatja!

Rogán Antal azt közölte a tisztelt néppel, hogy nekik csak ahhoz van joguk, hogy fizessék a buli költségeit, a tulajdonosi jogokat nem gyakorolhatják, adót fizetni kötelesek és ne várják el, hogy cserében a tájékozódáshoz való jogukkal élhessenek. Szó nincs ilyesmiről. Itt a tulajdonos, a főnök Orbán Viktor és az ő végtelenül örnérzetes mimózalelke.

Az alapvetés pedig az, hogy van a teljes egészében közpénzből finanszírozott fideszes pártmédia, akiknek bármikor nyilatkozunk (amelynek teljes működése a Rogántól kimenő eligazító anyagok visszaböfögése), vannak a Simicska-féle médiaorgánumok, amelyeknek a fenti okokból nem nyilatkozunk, és végül vannak a Soros-bérencként megbélyegzettek, nekik meg amazért.

Normálisabb helyeken, felnőttként kezelt és felnőttként viselkedő választók, akik jó szívvel szavaztak 2010-ben és 2014-ben a Simicska Lajos által dédelgetett Fideszre, ilyenkor rádöbbennének arra, hogy ők sem érnek többet a bálványaik számára, mint bármelyik közönséges balliberális hazaáruló. Hogy a jövőjüket a Rogánok elvei szerint ellopók még annyira sem veszik őket emberszámba, mint Bözsi néni sertéseit.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.