Május 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fene az áldott jó szívedet, te korrupt dakota

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 196,183 forint, még hiányzik 2,803,817 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben tegnap az országot felzabáló, Felcsút-központú, kertvégi, kihasználatlan luxusarénában és a hipertehetséges sertésszerelőben testet öltő korrupció ellen tüntető polgárok százai keresték fel a település híres szülöttének otthonát (is), az illetékes természetesen nem tartózkodott a közelben. Fontos dolga volt neki Szlovéniában. A nyomában lihegő Németh Zsolttal tandemben.

Hát mit mondjak, nem verték nagy dobra a kiruccanást, az MTI szűkszavú beharangozó közleményéből mindössze annyit tudtunk meg (Bertalan mindenes tájékoztatásának köszönhetően), hogy a felcsúti híresség és látványosság a Szlovén Demokrata Párt (SDS) kongresszusán vesz részt szombaton Mariborban. És hogy „a Fidesz elnökét a szintén az Európai Néppártban helyet foglaló SDS elnöke, Janez Jansa korábbi szlovén miniszterelnök hívta meg és kérte fel egy beszéd megtartására”.

Az majdnem mellékesen tartozik ide – erről az MTI elfelejtett beszámolni -, hogy Habony Munkanélküli Árpád és más, kormányközeli médiatulajdonosok éppen nemrégiben vásárolták be magukat az SDS párttévéjeként funkcionáló Nova 24 TV-t birtokló cégbe. Az Átlátszó nyomán tudható, hogy a cégben történt 800 ezer eurós tőkeemelést a Modern Media Group, a Ridikül Magazin és a Ripost dobta össze. A legmenőbb ebben, hogy a szlovén cégben fejenként 15%-os tulajdonrésszel nyomuló három entitás szépen kicselezte azt a szlovén törvényt, amely 20 százalék feletti részesedés megszerzése esetén minisztériumi engedélyhez köti az ügyletet.

Ez a kirucc ráadásul azért is külön szép, mert az SDS-ben példaképnek tekintik Orbán Viktort, Janez Jansáról pedig jó ideje tudható, hogy ugyanúgy befolyásolni akarja a médiát, mint Orbán Viktor. A Fidesz Magyarországa mintaként szolgál számukra, Orbánra olyan autoriter vezetőként tekintenek, aki nem kegyelmez a „kommunista” ellenzéknek, a migránsoknak és más potenciális ellenfeleknek. Következésképpen – igaz, hogy a felcsúti rezidenciájához konzultálni érkeztek az ország szétrablása ellen tiltakozó polgárok – a példakép inkább baráti közegben tartott eligazítást hasonszőrűeknek. Ez lett belőle, hallgassuk meg áhitattal (vagy mivel) a vasárnapi ebéd után:

 

Nem irigylem a szlovénok eme, hamis bálványok és korrupt példaképek előtt térdre boruló választottaitól Orbánt, hallgassák csak áhítattal, irigyeljék a szabad, független média sárba döngölése érdekében kifejtett fáradságos munkáját, igyák a szavait, fordítsák a saját javukra a kettősbeszélő, önjelölt demokrata és szabadságharcos autokrata, stratégiai megfontolásból és a hatalommánia okán kötelező Európa-ellenességét.

Ezeket a szlovén, Habony-szerű simlis gazemberekkel üzletelő állítólagos demokratákat semmiért nem irigylem, ellenben minden európai értékeket valló polgárt őszintén szánok. Még akkor is, ha a sajnálat nem alkalmas arra, hogy előrébb mozdítsa a világot. Szánom mindazokat, akik nem látják, hogy ez az ember még egy ártatlannak tűnő szombati napon is, a kényszeres mozdulatain (igazgatná a nyakkendőjét, pedig nincs is rajta nyakkendő) jóval túlmutató, ránézésre jelentéktelennek ható megszólalásával is mekkora károkat okoz ennek a kontinensnek. Hogy el ne fújja a szél a szót, emésztgessük:

„Európában ma gyakran esik szó az európai értékekről, de gyakran úgy esik szó ezekről, mintha Brüsszelben őriznék ezeket egy páncélteremben. Mintha az európai értékek egy széfben lennének, amelynek kulcsát csak néhány kiváltságos ember hordhatja a mellényzsebében. Az igazság azonban az, hogy valóban vannak széfek, amelyekben az európai értékeket őrzik. Ezek a széfek azonban nem Brüsszelben, hanem az európai polgárok szívében vannak. Szlovénok, magyarok, lengyelek, németek, franciák, szlovákok, az európai népek polgárainak szívében.

Sokan vannak, akik azt hiszik, hogy Európa Brüsszelben van, és onnan mondhatják meg a tagállamoknak, hogy kinek mit kell tennie. Ennek a gondolkodásmódnak meglett az eredménye. Ez a gondolkodásmód az ok, amiért 2008-ban kitört a pénzügyi válság. Ez a gondolkodásmód tette gyengévé a pénzügyi válsággal szembeni védekezésre a tagállamokat.

És láthattuk azt is, ez a gondolkodás hova vezetett 2015-ben, amikor ránk szabadította a migrációt. Ennek a gondolkodásnak az lett a vége, hogy ma a munkaerő szabad áramlását az illegális migránsok szabad vándorlása váltotta fel.

Mindezek után nem is adhatnék önöknek más tanácsot, mint amit magunknak adtunk az első, kommunista rendszer utáni első szabad magyar választáson 1990-ben, mikor azt tanácsoltuk  magunknak, magyaroknak is, hogy »hallgass a szívedre!« Azt tanácsolom önöknek, hogy hallgassanak a szívükre! Mert ha van szív, ha van lelkesedés, és ha van hit, akkor van minden, és akkor lesz győzelem is”. 

Nem kevesen vannak, akik újabb fantasztikus kiállásként értelmezik a fenti sorokat és egyszerűen elvarázsolva állnak/ülnek/fekszenek a miniszterelnök úr lenyűgöző munkabírása előtt. Hát valóban. Az arc egyre torzabb, a mozdulatok ismerősek és előre kiszámíthatóak, a retorika pedig szintén nem a mindent elsöprő meglepetés erejével vág mellbe. Mesteri trollkodás, gumicsizmában, zsebredugott kézzel, szotyolázva, az éppen elsüllyeszteni kívánt Európa ványadt hajóján.

A baráti ország baráti pártjának (amellyel újabban a szipákoló simlis által üzletileg is tökig össze vannak fonódva) eme kongresszusa kiváló alkalomnak bizonyult Orbán számára – közvetlenül a Lukasenka diktátor elvtárssal való összeborulás előtt, közvetlenül a kínai hakni után -, hogy a moszkvai megrendelésre folytatott, Uniót bomlasztó ténykedése útján lépjen egyet előre. Egy ilyen populista, nagyot- és bármitmondásoktól fullba nyomott rendezvényen, ahol azok vannak jelen, azoknak muzsikálunk, akik szeretve-imádva felnéznek ránk, érdemes hazabeszélni. Sőt, főleg azt érdemes.

Ideje volt az érzelmi manipuláció terepére lépni és szentimentális gagyiba átmenni. A korrupt dakota a szívről filozófált. Meg a hitről. Mert ezekről köztudott, hogy jövőt és perspektívát nyújtanak bárhol-bárkinek a világon. Mert alapvető élelemiszereket hitért, lelkesedésért dobnak az ember után a boltban, mert a hit és a lelkesedés pótolja az egészségügyi ellátást, a munkaerőhiányt, és kiszabadít abból a nyomorból és kilátástalanságból, amelynek másik oldalán a Fidesz cseppet sem konzervatív, még kevésbé keresztény, vagy demokrata potentátjai – többek között az európai értékeket valló adofizetők pénzéből – nyakló nélkül zsírosodnak.

Könnyfakasztó körmondatokba csomagolja a mérget és ahányszor kinyitja a száját, Brüsszelt és az európai közösséget mocskolja. A sokadik figyelmeztetés kellene legyen ez a büfögése is. Azoknak az európaiaknak, akiknek hét évükbe telt, ameddig az első vérszegény sallert kiosztották neki. Orbán eszméi napról napra aláássák Európát, bárhova megy, a Putyin szája ízének megfelelő rögeszméit hinti el. És ezek a rögeszmék, bomlasztó teóriák sok helyen termékeny táptalajra hullanak. A saját polgárai ellen háborúzó, a saját polgárai egy részéről végérvényesen lemondott, a korrupciót kormányzati politikává fejlesztett Orbán a barátait Európa ellen uszítja.

Nem újdonság, de egyre veszélyesebb és egyre visszafordíthatatlanabb. Szlovéniában Orbán haverjai ugyanazt csinálják, amit ő Simicska kottájából már megcselekedett. Nem kellene megvárni, hogy ez legyen a norma. A törvényesített lopás hazug propagandával való elfedése erkölcsi mérce lehet ott is, ahol eddig nem volt. A szakértelem, tudás, hozzáértés, fejlődés, teljesítmény helyét átveszi a vakhit, az olcsó lelkesedés és az elképzelt háborúkban aratott virtuálisan fényes győzelmek minden realitást nélkülöző mantrázása.

Ne b@ssza már meg, hogy az Európai Unió legkorruptabb autokratája, aki széfenként lopta szét a saját országát (törvényesen!), akinek egész holdudvarát a milliárdokban kifejezhető materiális célok mozgatják, akinek polgárai tömött sorokban élnek a szabad munkaerő áramlásának lehetőségével, mert felzabálta a jövőjüket, a szívről tartson előadást világ szégyenére! adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.