Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Balog miniszter majd karácsonykor megint meghív néhány nyomorultat valami luxusétterembe, hogy zabáljanak egy kis lazacot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olyan régen káromkodtam, hogy szinte már büszke vagyok magamra. Igyekszem én most is, de nincs mese, nagyon egyértelműnek kell lennem, mert máshogyan meg nem érti a sok agykéreg nélküli síkagyú, hogy mi a fasz folyik itt a hazudozáson és a hülyítésen túl.

Óbégat a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, Mendrey Lászlóval az élen. Alkotmánybírósághoz fordulnak. Van belőle nagy-nagy háborgás? Francokat. Tudja valaki, miről van szó? Naná, hogy nem. Kit érdekel az oktatás, ezek amúgy is tüntettek már és nem lett belőle semmi, meg ott volt a Pukli is és ő sem állt a nem-tudom-hová és csalódtunk is benne kegyetlenül és egyébként is sokkal izgisebb dolgok vannak. Hogy például akkor most Gyurcsány kavarja, vagy nem kavarja. Vagy hogy jó az nekünk, hogy a Momentum betrappolt az Origóba sunyibácsit nézegetni és viszont, vagy nem jó. És ráadásul támadnak is veszettül. Soros, meg az unijó és Simicska és az oroszok, de Amerika is és még azt sem tudjuk, hogy lesz tizenharmadik hónap az évben, vagy semnem.

Igaz is, ki a bánatot érdekel a holnap, amikor a tegnapelőtt nagyságrendekkel érdekesebb és ráadásul állandóan változik. Semmi baj. ITT a PDSZ segélykiáltása, de én lefordítom Krumpli néni nyelvére, hogy megértsük. Elvégre Mendrey László egy úriember, csak úgy tud fogalmazni, én meg egy büdös tahó vagyok, én úgy tudok. De ezt legalább az is érti, akinek szól. Naszóval.

Drága fideszes és ellenzéki embertársaim ebben a minden irányból sanyargatott országban! Az van, hogy mostanra 1308 iskola került az egyház kezébe. Az van továbbá, hogy Orbán Viktor eljöveteléig az egyházi fenntartású iskolákban nem volt elvárás a hitélet, most meg elvárás. De mindenkinek ám. Nem csak a pedagógusnak és gyereknek, hanem a szülőnek is ott kell virítani a misén (vagy ami van annál az egyháznál), különben gáz van.

Ameddig az állami fenntartású iskoláknak kötelező a körzetileg hozzájuk tartozó diákokat beiskolázni, addig az egyházi iskoláknak nem kötelező. Ők kiválogathatják, melyik gyereket veszik fel és melyiket nem. Az egyházi iskolákban nincs kötelező tankönyvválasztás, sem módszertan. Válogathatnak a legnívósabb oktatói eszközök között, ameddig az állami iskolákra rátette a hatalmas valagát a kormány és még levegőt sem vehetnek engedély nélkül.

És most figyeljen minden Krumpli néni! Az is figyeljen, aki nem Krumpli néni, de van, vagy lesz gyereke, unokája!

A gyerekek kb. 20 százaléka egyházi iskolába jár, a többi állami iskolába.

Az állami iskolák tavaly gyerekenként 61 300 forint állami támogatást kaptak. Az egyházi iskolák pedig gyerekenként 160 000 forintot. Ugyanattól a kurva államtól, ugyanabból az általunk befizetett adóból!

Idén változik az összeg. Szeptembertől az állami iskolák fejkvótája 58 300 forint lesz, az egyházi iskoláké pedig 200 000 forint.

Az a gyerek, amelyik egyházi iskolába jár, 200 000 forintot ér az államnak, az a gyerek, amelyik állami iskolába jár, 58 300 forintot ér.

Tetszünk érteni? Ez mind a mi adónkból megy. Azok a szülők fizetik az egyházi iskolák hájas jólétét, amely szülők minimálbérért, vagy közmunkás fizetésért gürcölnek, ezért csak a – nem egy esetben – dohos, felszereléshiánnyal küzdő, fűtetlen falusi iskolába tudják járatni a kölyküket, mert nem tudják megfizetni a bérletet a városba, ahol a sokkal nívósabb és felszereltebb egyházi iskola működik.

És ide szúrjuk be: természetesen Iványi Gábor egyházának nem jár semmi (a száján kívül), mert Szentéletű Orbán Viktor úgy döntött, hogy pusztulnia kell. Márpedig Iványi egyháza sok iskolát, óvodát tart fenn. A kormány a jogerős ítélet ellenére sem hajlandó visszaadni az egyházi státuszt. Csak éppen Iványi egyháza a szegényeket, rászorulókat istápolja – ahogy a Krisnások is – ameddig a kereszténynél keresztényebb egyházak és szekták a mi bőrünkre és a mi gyerekeink bőrére kötnek alkut a kormánnyal.

Az már szinte mindegy is, hogy az egyházak ezen felül még az adónk egy százalékáért is kuncsoroghatnak.

Mindez azt jelenti – figyelj nagyon, Krumpli néni! – hogy szeptembertől egy csomó iskolában megint nem lesz pénz krétára, fűtésre, felújításra, tanszerekre. Még annyi sem, mint amennyi az idén volt. Az egyház viszont jól kaszál a mi kontónkra, szabadon választott tankönyvekből úgy tanítanak, ahogy akarnak, jut pénz megfelelő szakpedagógusokra, felszerelésre, mindenre. Ezért aztán válogathatnak a diákok között, bevezethetik (már túl is vagyunk rajta) az elitképzést, a tehetős szülők egyébként is előnyben lévő gyerekei már nem háromszoros, hanem tizenháromszoros előnnyel indulnak az életben.

Mondom még tagoltabban: a pártpropagandáért cserében (sok pap sok templomban sokat beszélhet a Fidesz-kormány nagyszerűségéről és kurvára nem véletlen, hogy a legtöbb rajongó aluliskolázott, ellenben mélyen hívő ember) mindenki más rovására önti a kormány a pénzt az egyház zsebébe. Az egyház pedig meghálálja. Aki ezt nem látja, az vagy vak, vagy hülye. Az egyház a propagandán és választási korteskedésen túlmenően megfelelő körülményeket biztosít a gazdag szülők gyermekeinek, a többi gyerek – a legtöbb gyerek – meg ott dögöljön meg, ahol van. Jobbágynak jók lesznek.

Csak azt nem értem, hogy ez miért nincs annyira fontos ügy, mint a CEU? Az is fontos, nem vitatom. De a jövőnk ott van, azokban az iskolákban, azokban a gyerekekben. És azoktól a gyerekektől a kormány önhatalmúlag, nagy kussban és minden ellenállás nélkül elrabolta a világnézeti szabadság, az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód utolsó morzsáját is. Pofátlanul, röhögve semmiznek ki egy egész generációt, a mi pénzünkből építik a saját hátországukat és engedik be az egyházat oda, ahol kurvára semmi keresnivalója nincs.

Áhítatos, álszent pofával veszik el a gyerekeink és az ország jövőjét és mi tűrjük. Nem baj, Balog miniszter majd karácsonykor megint meghív néhány nyomorultat valami luxusétterembe, hogy zabáljanak egy kis lazacot. És tudod mit? Még azt is mi fogjuk fizetni.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.