Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkor most reklámot csinálok a szemétnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van az úgy, hogy valaki nem szeret melózni, nem tud írni, lopni viszont remekül. Gátlás semmi, meg amúgy is, ami a neten van, az köztulajdon. Az kétségtelen, hogy időnként nehéz kideríteni valaminek a forrását, tulajdonosát. Azonban az is kétségtelen, hogy a már kész cikket lényegesen egyszerűbb lenyúlni, mint írni egyet.

Sokáig töprengtem, hogy megírjam-e ezt a cikket. Mert ha akarom, ha nem, reklámot csinálok a szemétnek. Végül abban maradtam magammal, hogy mégis megírom, mert fel kell hívni az olvasók figyelmét arra, hogy szelektáljanak, hiszen az internet ezt nem teszi meg helyettük.

Történt pedig, hogy a munkatársam szembetalálkozott a saját cikkünkkel. Természetesen forrásmegjelölés nélkül, bizonyos Klárikára, mint a cikket író olvasóra hivatkozva. Elő szokott ez fordulni máskor is, az ember mérgelődik egy sort és többnyire ír az oldal tulajdonosának, hogy ugyan, vegye már le a lopott cuccot. Most is ezt terveztem, aztán meggondoltam magam. A portál tulajdonosa után kutatva rá kellett jönnöm, hogy ide aztán hiába írok, nagyjából annyi értelme van, mintha Kósa Lajosnak akarnám elmagyarázni a tuszik és a söröskupakok közötti különbséget, vagy Mészáros Lőrincnek tartanék előadást az alapvető erkölcsi normákról.

Kivételesen nem teszek linket, környezetvédelmi megfontolásból.

12

És egy másik:3

Ha esetleg ismerős valakinek a szöveg, az nem a véletlen művel, hanem Edgáré.

Micsoda embertelen, magából kifordult, nyomorult kurva világ ez?

Mindkét felület gazdája azonos. Ezt találtam az Impresszumban.4

Tehát ott tartunk, hogy a Szalonnáról (és nyilván máshonnan is) lopott tartalom az MC Media 2015 Kft. tulajdona lett hirtelen, sőt, azzal, hogy én most ide másoltam a lopott cikket és az Impresszum egy részét, jogsértést követtem el. Jó. De ki ez a szép nevű Kft?5

Senki. Ilyen nevű Kft. az Igazságügyi Minisztérium adatbázisában nem szerepel.

Hogy érthető legyen, miért íródott ez a cikk: nem azért, mert ellopták egy írásunkat. Ez elő szokott fordulni velünk is, másokkal is. Nem is azért, mert sajnálom azt a pénzt, ami az oldalon található számtalan reklámból összecsorog az üzemeltetőnek, miközben nem ő dolgozott meg érte. Azért íródott, mert a portálon – és sajnos nem ez az egy ilyen van – elképesztő mennyiségű baromság van.

A felelős hírfogyasztáshoz hozzátartozik, hogy válogassunk, mit lájkolunk be, mit olvasunk, mit hiszünk el. Az ilyen élősködő portáloknak rengeteg az olvasója és ez ijesztő. Gátlás és válogatás nélkül összehordanak bármit, amitől olvasottságot és így reklámbevételt remélhetnek. Az orosz propagandaoldalak egyik terjesztő felülete, az álhírek melegágya az ilyen portál. És bónuszként a csalók reklámfelülete is. Az egy hét alatt harminc kiló zsírt elégető tablettáktól kezdve a hajnövesztő csodaszerekig minden létező szart hirdetnek, tehát nem csupán szellemi, hanem fizikai mérgeket is ontanak magukból.

Ahogy nem veszünk gyógyszert gyanús alakoktól a kapualjban, ugyanúgy gyanakodjunk az ilyen portálokra, mert hasonlóan veszélyesek, mint a hamisított fájdalomcsillapító. Tessék szépen gyanakodni és a francba letiltani ezeket a szájtokat, mert ha támogatjuk őket, akkor csak szaporodnak.adomany-1

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.