Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem sül le a nagyon tisztelt kormány – külön Varga Mihály – nagyon tisztelt képéről a bőr?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarország az EU legalacsonyabb társasági adójának és személyi jövedelemadójának bevezetésével az adócsökkentési verseny európai győztese

Ezt Szijjártó Péter mondta az ő szájával, mégpedig az ENSZ innovációs tanácskozásán. Ez az a kivételes helyzet, amikor nem füllentett őkelme, mert tényleg ez a helyzet.

Gondoljunk csak bele, hogy Andy Vajna – miközben rekordot döntött a szerencsejáték-piac bevétele – olyan kevés adót volt kedves befizetni a közös kasszába, amilyenre utoljára 16 évvel ezelőtt volt példa.

2011-ben (az utolsó évben, amikor még nem a paróka- és filmkészítő, valamint Szima Gábor nevén futott a játékgép-biznisz, hanem számtalan magyar vállalkozó üzemeltette őket, munkát és megélhetést nyújtva még számtalanabb magyar családnak), akkor a játékgépek üzemeltetői 33,1 milliárd forint játékadót fizettek be a költségvetésbe. Csak a játékgépek után, ebben nincs benne a totó, lottó, kenó és egyebek. A Magyar Nemzet információja szerint 2016-ban a kaszinók ténylegesen befizetett összes adója alig haladta meg a 3 milliárd forintot.

Magyarul: miközben a bevétel nagyjából megháromszorozódott, a befizetett adó a tizedére esett vissza. Hát, ha ez nem éri meg a magyar adófizetőknek, akkor egyáltalán semmi! Hát hiszen csak jó az nekünk, hogy Andy Vajna és kedves felesége nyugalomban, békességben éldegél! Vigye a macska azt a néhány tízmilliárd forintot, ami így nem kerül be a költségvetésbe. Talán még el sem érte a százmilliárdot. Ne legyünk már pitiánerek, ez igazán nem összeg. Az meg ki a bánatot érdekel, hogy hány család megélhetését áldoztuk Vajnáék jólétéért? Senkit.

2014-ben (hú, de régen volt!) az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésben firtatta, hogy miért volt szükséges Andrew G. Vajna filmipari kormánybiztos és kaszinótulajdonos cégeit évi hét milliárd forintos adókedvezményben részesíteni. A kérdéses hétmilliárd forint a koncessziós díjat takarja, amit a magyar kormány nagyvonalúan elenged az adóból. Mármint a két kaszinótulajdonosnak, a keményen hülyének nézett kisember továbbra is a fizetése csaknem felét áldozza Rogán Antal zökkenőmentes helikopterezései és Nárcisz kutya komfortos lakáskörülményeinek oltárán.

Válasz is érkezett a kérdésre, mégpedig maga Varga Mihály válaszolt írásban. Ilyeneket: „Több szempontból is ösztönző szerepe van, így nagyobb tiszta játékbevétel elérésére, egyúttal magasabb összegű játékadó befizetésére is ösztönzi az üzemeltetőket (…) jelentős mértékben járulhatnak majd hozzá а központi költségvetés bevételi oldalának erősítéséhez, így az olyan kiemelkedően fontos társadalmi célkitűzés, mint a szociális gyermekétkeztetés finanszírozáséhoz is.” Itt a bizonyíték.

Akkor én innen kérdezem Varga Mihályt (ha már adta az arcát ehhez. Is), hogy most hogyan látja ezt a kérdést? A tönkretett 300 vállalkozás (ennyi vállalkozó rendelkezett ugyanis játékgép üzemeltetési engedéllyel), az ő alkalmazottaik és azok családjai jól vannak? Figyelemmel kíséri esetleg a sorsukat Varga miniszter úr? Nem okoz álmatlan éjszakákat a tudat, hogy több ezer ember megélhetését játszotta át a kormány két család kezébe?

Értem én, hogy a szociális gyermekétkeztetést megoldotta a kormány. Azoknak az adófizetőknek a befizetéseiből, akik a jövedelmük felét áldozzák – távolról sem önként – a költségvetés oltárán. Nem arról van szó, mert örömmel fizetnek a közmunkások, a kényszervállalkozók, a minimálbéresek is azért, hogy Vajnáné fülében szebben csillogjon a brill nőnap alkalmából, de azért mégis. Nem sül le a nagyon tisztelt kormány – külön Varga Mihály – nagyon tisztelt képéről a bőr?adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.