Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


L. Hazug János esete a Gyurcsány családdal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Alapvetés: a bíróság szerint hazudott Lázár János, amikor az Európai Bizottságnak írt levelében azt állította, hogy az Altus Zrt. összefüggésbe hozható az olajmaffiával – ezt mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Dobrev Klára, az Altus Zrt. vezérigazgatója. Lázár Jánost a bíróság arra kötelezte, hogy kérjen bocsánatot és eltiltották a további hazudozásoktól. Tudom, viccesen hangzik, pedig nem vicces ez, hanem borzasztó. Egyébként akit érdekel, tanulságos sajtótájékoztató volt ez : a(z újságírókkal szembeni) stílus maga az ember, meg ilyen baromságok.

Semmihez nem kapcsolódó részlet a megszokás kedvéért kormányinfónak csúfolt, mintegy kétórás nemhazudozásból:

Blogstar: A volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc körbehaknizza a magyar sajtót Orbán Viktor pénzügyeit lebegtetve, mondván hogy ő látott személyesen dokumentumokat (…) de engem nem is a miniszterelnök úr által felvetett orvosi kérdés érdekel ebben az ügyben, hanem az, hogy jelent-e ez bármilyen nemzetbiztonsági kockázatot?

Lázár: Én azt hiszem, hogy nem. Ugye, abban a helyzetben vagyunk, hogy mint a világon mindenhol, Magyarországon is, ha valaki miniszterelnöki tisztséget gyakorol bármennyi ideig is, annak a későbbi szavait komolyabban veszik, legalábbis egy ideig, mint egy olyan embernek, egy olyan politikusnak a szavát, aki soha nem volt miniszterelnök. (És valahol felsírt egy Soros György – szerk.)

A miniszterelnöki tisztséggel, úgy gondolom, információ, tudás, fölkészültség – bármilyen párthoz tartozik az ember – elengedhetetlenül társul, tehát nem vitathatjuk azt el, hogy akik 1990 óta Magyarországon miniszterelnökök lettek, azok információhoz jutottak, tudáshoz jutottak, föl kellett készülniük, és valószínű, lehetnek olyan információk birtokában is, amit adott esetben még egy kormány, vagy egy többségi párt képviselői sem ismerhetnek. Ezt 100%-ig mondhatom, hogy így van.

De ha valaki ezzel játszik, mint ahogy ezt teszi most a volt miniszterelnök, hogy mivel ő miniszterelnök volt, nyilván többet tudhat, mint más, ez ugyanakkor komolytalanná is teszi. Mert ha valamit tud, azt tárja a nyilvánosság elé, hozza elő a bizonyítékait, egyébként pedig saját magát teszi komolytalanná. Megcáfolja azt a tézist, amivel a válaszomat indítottam.

Én azt hiszem, hogy Gyurcsány Ferenc már régen nem komolyan vehető tényezője a magyar közéletnek és a politikának, és egy személyiség leépülését pedig – hogy mondjam – én nem drukkolva nézem, hanem inkább a sajtótájékoztatót tartó feleség helyében inkább ezzel a leépülő személyiséggel foglalkoznék, mert szerintem ez sokkal fontosabb a család szempontjából. Úgy gondolom, ott mentenivaló van. Úgy látom az elmúlt hetek eseményeit. Az én hazugságaim adott esetben nem jelentenek akkora veszélyt, mint ami ott körvonalazódni látszik. 

Újságíró (nem jöttem rá, melyik sajtóorgánumtól – szerk.): Tartott ma egy sajtótájékoztatót Dobrev Klára arról, hogy jogerős bírósági ítélet született arról, hogy az Altusról hazudott, amikor azt írta, hogy összefüggésbe hozható az olajmaffiával. Hogyan kommentálná ezt, mi történt pontosan?

Lázár: Nem voltam ott a tárgyaláson, mert a kormányinfóra készültem, és a bírósági döntést tételesen nem ismerem. (…) Az ügynek az a lényege, hogy az Európai Bizottság egy nagy összegű tenderen kívüli eljárásban nagy összegű támogatást biztosított az Altus csoportnak, és nekünk az volt az álláspontunk – én továbbra is fönntartom -, hogy ez tulajdonképpen beavatkozás a magyar pártpolitikai viszonyokba, hiszen a Gyurcsány Ferenc vezette mozgalomnak a pénze föltehetőleg az Altustól is származhat és ez torzítja a pártfinanszírozást. A bíróság szerint ez nem felel meg a valóságnak és én hazugságot követtem el. Hogy ezt a hazugság vádját pont a Gyurcsány család olvassa rám, ennek azért van egy kis bukéja. Hazugság összefüggésben inkább javaslom a saját tevékenységük végiggondolását, mint az enyém kritikává tételét. Nekem volt egy álláspontom és ezt a kormány képviseletében fenntartottam. Természetesen hogyha a bíróság másképp gondolja, akkor a bírósági ítéletet végre kell hajtani.

Az első, rövid és kulturált, de sajnos méltatlanul elcsépelt reakcióm nekem erre – és ez független attól, hogy Mészáros Lőrinc ma éppen az atombizniszbe szállt be és egy város főterének egyharmadát is megkaparintotta – az, hogy ilyen ország márpedig nincs is. Egyáltalán se. Másrészt pontosítanám, hogy a két újságírói kérdés nem ebben a sorrendben hangzott el a kormányinfón, de a véleményemen ez mit sem változtat, csak a jegyzőkönyv és a precizitás kedvéért fontos.

Ez az ember a kormány második számú, súlyú, az ország sorsáról döntő Top 10 egyik legmarkánsabb alakja. Nyilván az ország sorsáról egyvalaki dönt, ám az egyszemélyes tébolyt megtámasztó nehézfiúk brigádjának Lázár kulcs- és alapembere. Ha eltekintünk az indokolatlan, barokk halandzsától, az ország pofájába okádott mondanivaló veleje ennyit tesz:

  • Született egy bírósági ítélet, amely kimondja azt, amit az ország gondolkodó fele annyiszor tapasztal meg, ahányszor Lázár kinyitja a száját. Hogy az ember hazudott.
  • Az ember, aki történetesen a kormány második legbefolyásosabb figurája mellékesen benyögi, hogy ha a bíróság ezt gondolja, akkor nincs mit tenni, egyébként magyarázkodásában csak csak éppen azt hallgatja el, amire hivatkozva ítéletet mondtak fölötte. Hogy tudniillik az olajmaffiával akarta lejáratni Dobrev Klára cégét.
  • Emberi selejt-jellegét és aljasságát bizonyítandó, ocsmány módon belekeveri a szónoklatába Dobrev Klára férjét, akit történetesen Gyurcsány Ferencnek hívnak, és akinek de facto/de jure semmi köze nincs ehhez a perhez.
  • L. Hazug János elveszít egy pert a volt miniszterelnök feleségének cégével szemben és hazugságáról úgy terel, hogy a volt miniszterelnök általa diagnosztizált elmeállapotára hivatkozik, aminek szintén semmi köze nincs ahhoz, hogy ő egy hazug seggfej.
  • Mindezt megkoronázandó, saját hazugságait jelentéktelennek nyilvánítja, hát hiszen Gyurcsány leépülése a haza igazi problémája. Kedves feleségének pedig ahelyett, hogy sajtótájékoztatókat tartana, ezzel kellene foglalkoznia.

Tudom, hogy unalmas már, de kénytelen vagyok megismételni: nem hiszem, hogy valaha ilyen mélyen dagonyázott ez az ország az erkölcsi romlás irgalmatlanul bűzös szennygödrében. És ez csak attól súlyosabb, hogy nekem nagyon is megvan a soha véka alá nem rejtett véleményem Gyurcsány Ferencről, és blöffnek bizonyult húzása óta ez az érzés csak erősödött bennem.

De hogy a miniszterelnökséget vezető mindenes miniszter ilyen morális mélységekbe küzdötte le magát, az még akkor is ad okot némi megrökönyödésre, ha lassan az egész társadalom immunissá vált erre a gátlástalan tahóságra. Lázár, te büdösbunkó! Amikor legközelebb kikéred magadnak, hogy farkasflóriánt a cigánysága miatt báncsák, vagy moralizálni kezdesz azon, hogy mit illik és mit nem szabad, hogy kinek milyen tisztelet jár milyen alapon, akkor gondold meg kétszer, öcsém! Dobrev Klárát már csak azért is görénység Gyurcsánnyal összemosni, mert senki nem Lévai Anikót szokta bírálni azért, mert a férje történetesen Orbán Viktor, és nem is Lázár János feleségét oktatjuk ki azért, mert a férje egy notórius hazudozó.

A Gyurcsány család igazmondási indexének annyi köze van a főminiszter hazudozási együtthatójához, mint Mészáros Lőrincnek az üzletemberséghez. Nulla. Ez nem a Gyurcsány család vádjának bukéja, ez egyáltalán nem vád, ez egy jogerős bírósági ítélet. Miszerint Lázár János az, aminek eddig is gondoltuk. Egy elvtelen hazudozó. Aki nem a feleségének hazudja férfiasan, hogy két csíkisört ivott, miközben egyáltalán nem iszik, hanem milliárdok fölött diszponál és egy egész ország sorsáról dönthet. Ennek az országnak minden nyomorúsága pontosan ebből az erkölcsi zsinórmértékből fakad. Ennek tudatában érdemes ezután (ahogy eddig is, akinek nem inge, ne vegye magára) Lázár Jánosnak bármit is elhinni és a szavaira mérget venni.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.