Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Vakhit, gyűlölet, agresszió és feneketlen ostobaság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem vagyok én, pontosabban nem én vagyok Rogán Antal első számú szakértője, meg semmilyen rendű, rangú szakértője nem vagyok, de szerencsére az alábbiakhoz erre nincs is szükség.

Beszéljünk egy kicsit arról, hogy milyen az, amikor a Fidesz kisebb-nagyobb ágyúi lakossági fórum címen nemzetileg konzultálnak a szurkolóikkal, és mi történik akkor, amikor a szónok hazugságokkal teletűzdelt monológját kritikus hangok szakítják félbe. Az egyenforgatókönyv részeként, a Fidesz országos haknijának keretében kivetítőn ontják a Soros-parát bele az arcokba és bélyegeznek meg a Soros-hálózat (ez egy habonyilag kreált, tényekkel alá nem támasztott, ködös riogatásra alkalmas terminus technicus) részeként olyanokat, akiknek bizonyíthatóan semmi közük Soros Györgyhöz.

A diagnózist tartalmazó ko(ó)rdokumentum elkészítéséhez nem kell végignézni az egész videót, elég a 38-39. perctől bekapcsolódni. Juhász Péter, az Együtt elnöke a rákosmenti polgároknak tartott népbutító előadáson a terem végéből közvetítette az eseményt, egy adott ponton félbeszakítva az elmebajban elmerült propagandaminisztert. Rogán ugyanis vélhetően megszólította Juhászt (ezt nem halljuk a videón), aki egyébként azt szerette volna tudni, hogy vajon jól hallotta-e, amit a miniszter mondott, miszerint Magyarország kormánya valóban nem hajlandó betartani a strasbourgi bíróság két bangladesi menekült ügyében hozott ítéletét.

Bár a kérdésére semmiféle választ nem kapott, és eltekintve attól az úriembertől, aki az

Anti, miért lopsz állandóan? Miért teszed tönkre a hazánkat? Szándékosan tönkreteszed a hazánkat. Miért lopsz? 

kérdést intézte Rogánhoz (amit a porondmester nagyvonalúan elengedett a füle mellett), ez a néhány perc pontosan megmutatja, mennyire beteg ez a társadalom. Ha nem is kapta el a fertőző betegséget mindenki, a rendszer egyes szöveteinek állapota aggasztó és semmi jót nem sejtet. A Fidesz már csak a sajátjainak muzsikál, mindenki másról lemondott – szoktuk mondani -, és ez az életkép tökéletesen bizonyítja az állítást. Akkor is, ha ez nagyjából fordítva is igaz: a többséget nem érdekli, már csak sajátjaik méltatják válaszra a nemzei konzultációt.

Tegnap este, amikor teljesen megsemmisülve közöltem a nálam természetesen bölcsebb kollégával, hogy igencsak megviselt ez a videó, akkor visszakérdezett: Mit gondoltál, Rogánra egyetemi tanárok kíváncsiak? Nem, nem gondoltam ezt, bár biztos vagyok benne, hogy a nagy számok törvénye alapján (vagy a tökmindegy mi alapján) egy-két felsőfokon iskolázott egyén is jelen lehetett a teremben, ahol az átlagéletkor ránézésre biztosan nem lehetett 60 év alatt.

Mielőtt bárki megsértődne azon, hogy szerintem az iskolázottság maga az ember, nem gondolom ezt. Azt viszont borzasztónak találom, kik azok az emberek, akik viszont kíváncsiak Rogánra. A nyomasztó képsorokon minden ott van, amiről szívesen lemondtam volna. Egy, szinte az önkívületi állapot alsó határát súroló hölgy, azt visította Juhász arcába, hogy

te lopsz, miből élsz, te rohadék? Miből élsz? Szégyelld magad!

Egy idős férfi hátrafordulva, öklöt rázva intézte szintén Juhász felé szavait:

Nem szégyelled magad? Csürhe!

Ahogy ezek az idős emberek (ez nem minősítés, ténymegállapítás) elkezdték fotózni a betolakodó, idegen elemet, a haza ellenségét – akinek nem volt erre alkalmas felszerelése, az pedig simán a mocskos, rohadt, szemét jelzőkkel kínálta meg -, mellbevágóan mutatja, hova vezetett az a fajta kommunikáció, amit kiemelten a Rogán-féle propagandaminisztériumnak köszönhetünk. Habonyárpád munkanélküli szipákolás közben támadt remek ötleteivel nyakon öntve.

És akkor még mindig voltak, akik rendőrt akartak hívni, hiszen mégiscsak a belterjes kis szeánszukat zavarták meg olyanok, akikről ők pontosan tudják, hogy ellenségek. És még mindig ott volt a középső ujját Juhász felé mutogató, bárgyú, sötét, buta vigyorba csomagolt hölgy, aki láthatóan büszke volt magára, amiért ilyen hősiesen szembeszállt a másik oldallal.

Groteszk, és valahol mélyen tragikus pillanatfelvétel: ahogy a bűnöző-gyanús, milliárdos közpénzekkel összefüggésbe hozható, hivatalos jövedelmével egyáltalán nem arányosan luxuséletet élő, rongyrázó, a nyilvánosság elől átmenetileg eldugott fideszes potentáttal a színpadon, a Fidesz szavazója Juhász Pétert gyanúsítja lopással.

Ahogy átszellemült orcával hallgatták, hogy milliárdosok bábként mozgatják az ellenzéket és tudomásul vették, hogy a miniszter úr a neki nem tetsző bekiabálás idejére eltűnik a rivaldafényből, aztán visszajön és közli, hogy ő elsősorban a választók kérdéseire szeretne válaszolni, majd belehazudja az arcukba, hogy Juhász Péter a feleségét és a családját gyalázta, de nem hajlandó érdemben válaszolni a neki szegezett kínos kérdés(ek)re, mindent elmond erről a belterjes, torz és kétségbeejtő világról, amit a Fidesz maga köré felhúzott.

És igen, egy lakossági fórumon, a házigazda Dunai Mónika nevű képviselőasszony segedelmével, csak előre, írásban feltett kérdésekre volt hajlandó válaszolni a kínos és tisztázatlan, de következmények nélkül maradt ügyekben nyakig fetrengő Rogán. Az ellenvéleményeknek, bírálatoknak nincs helyük egy fideszes rendezvényen. És bár a biztonsági szolgálat gondosan vigyázott a rendre (ezúttal senkit nem rángattak meg és ki), a keserű szájízen kívül nem sok mindent lehet elmondani erről az egészről.

A Fidesz hét évnyi, dübörgő sikerek után oda jutott, hogy ugyan még nem tiltotta ki a lakosságot a saját szervezésű lakossági fórumairól, de egyértelműen nem tekinti választóknak és teljes értékű polgároknak csak azokat, akik hithű rajongók. És ebben a legszebb az, hogy a résztvevők, akiket annyira sem méltattak, hogy élő szóban kérdezhessenek, a legnagyobb egyetértésben és valami nagyon mélyről jövő, zsigeri indulatok által vezérelve mocskolták azt (Juhászt, meg a lopást szóba hozó úriembert), aki kérdezni merészelt.

Egyetlen dolog van, ami a Fidesznek bombabiztosan bejött: ezekben a megkeseredett, félrevezetett emberekben konzerválni és szinten tartani azt az irracionális gyűlöletet, ami az év minden napján egyébként is áthatja az életüket. Jövőre ezek az emberek fognak szavazni azok helyett is, akik szerint  nincs kire és nincs miért szavazni. Gyerekek, fiatalok sorsáról szavaznak olyanok, akik azonnal öklöt ráznak, ahogy valami olyasmivel szembesülnek, amit nem rágtak előzőleg a szájukba. Akik valami érthetetlen, de legalább végtelenül szomorú szolgalelkűség által vezérelve, vérben forgó szemekkel esnek neki bárkinek, aki nem ugyanazokra az ostoba csatakiáltásokra gerjed, mint ők.

Ez lett a Fidesz Magyarországa 2017-re. Vakhit, gyűlölet, agresszió és feneketlen ostobaság. És ez is.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.