Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz a küszöbünkre szart, most pedig becsöngetett papírért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedd van, a kormánypropaganda kissé megzavarodott. Általában a hét első napja a sikerjelentéseknek van fenntartva – megint mindenki lépett egyet előre, a kormány húszezer forinttal emeli a nyugdíjakat (mármint összesen ennyivel, arányosan elosztva a nyugdíjasok között), a pápa kezet csókolt Orbán Viktornak és hasonló örömhírek -, ma Soros-nap van elvileg. Gondolom azért így ütemezik, hogy a hívek nehogy ráunjanak, vagy ha több napon keresztül azt hallják, hogy mennyire rohadtul jó nekik, akkor elfelejtenek rettegni, vagy gyűlölni Sorost, a migránsokat, a liberálisokat, a demokratákat, baloldaliakat.

Ma tehát azt kell kötelezően tolni a valóságtól független médiának, hogy ki mindenkit fizet le a milliárdos csak azért, hogy a kormány ellen uszítsanak. Ez szépen meg is indult, az Origó főcikkben számol be arról, hogy a Momentumot Soros pénzeli és irányítja, ráadásul azt is megtudhatjuk függetlenéktől, hogy az Európai Uniót is Soros irányítja.

Azonban homok kerülhetett a gépezetbe, mert a Policy Agenda tegnap hozta nyilvánosságra a létminimum alatt élők arányát a magyar társadalmon belül. Ilyen statisztikát a KSH már nem készít, mert minden évben ronda dolgok derültek ki. Nehéz úgy bemagyarázni az embereknek, hogy egyre jobban élnek és csupa boldogság és kacagás az egész ország, ha közben azt is tudni lehet, hogy ebben a felhőtlenül derűs össznépi boldogságban a lakosság közel fele létminimum alatt él. Nem arról van szó, hogy ezeknek az embereknek nem telik évente kétszer nyaralásra, vagy nem tudják háromévente lecserélni az autójukat egy újabb modellre. Arról van szó, hogy ezeknek az embereknek megfelelő minőségű (számos esetben megfelelő mennyiségű) élelmiszerre sem telik és a buszjegyet sem tudják megfizetni a legközelebbi városig.

A mostani vizsgálat eredménye szerint a magyar családok 36 százaléka él létminimum alatt. Miután a szegénység kockázata a gyermekeket nevelő családokban magasabb, ezért joggal feltételezhetjük, hogy a lakosságra vetített adat magasabb, mint 36 százalék. Tehát megint, vagy még mindig ott tartunk, hogy az ország közel fele szegénységben él. Mert létminimum alatt élni annyit jelent, hogy a mélynyomortól a szegénységig terjedő skálán mozog ennyi ember.

Mielőtt még a rohadék ballib, valamint sorosbérenc média felkapná a hírt és elnyomná a pártpropaganda mai szép tervét a közbeszédet illetően, gyorsan kitolták a reflektorfénybe Varga Mihály könyvelőt, aki el is lelkendezte, hogy a KSH jelentése szerint 4,1 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) az első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva. Éljen! Akkor most nézzük, ki és mekkorát hazudik bele a pofánkba.

A grafikonok forrása a gvi.hu.

gdp

A zöld vonal Magyarország. A GDP a fülkeforradalom drámai pillanatában 66,67 százalékon állt. Ne feledjük hozzáfűzni, hogy ez 2010-ben, a gazdasági válság csúcspontján volt. Ezt sikerült a Fidesz-kormánynak leverekednie 2016-ra 65,62 százalékra. Na, ehhez képest emelkedett most, ennek örül Varga Mihály teli torokból.

Ezen felül érdemes még megfigyelni a zöld vonal alakulását a visegrádi országokon belül. Hogy egy kevéssé szakmai, de meglehetősen plasztikus kifejezéssel éljek: a béka segge alá kerültünk.

Varga Mihály kötelező melldöngetése nagyjából olyan, mintha én átballagnék a szomszédba, leszedném a szomszéd fájáról az összes cseresznyét, közben az ágak felét is letördelném, majd másnap vinnék egy tál gyümölcsöt és hálás köszönetet várnék érte.

Itt egy másik, igen sokat mondó statisztika a magyar száguldva dübörgésről:versenyk

Ez is mekkorát ugrott a fülkeforradalom óta, köszönhetően a nagyszerű és feltétlenül unortodox izének.

Tudom, a hülyének nézett magyar kisembernek jó ez. Ha nem jó, arról csak Soros György tehet, senki más. Esetleg még Gyurcsány, Bajnai, Vona, Botka, az Index és a 444.hu. Meg a piréz gyíkemberek.

Ha össze akarnám foglalni a történetet, a közismert, de mégis nagyon ide illő példánál maradnék. A Fidesz a küszöbünkre szart, most pedig becsöngetett papírért.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.