Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A bamba, semmiről semmit nem tudó képviselőbácsik és képviselőnénik felriadtak mély szendergésükből, mert történés van, wazze!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,141,887 forint, még hiányzik 1,858,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kezdődik, vagyis inkább folytatódik az óbégatva sopánkodási nagy magyar verseny. Ki tud hangzatosabb, a világon senkit nem érdeklő nyilatkozatokat kiadni. Most éppen a Vállalkozz Itthon Fiatal! címen futó fideszes humbug a menő, azon verik a nyálukat a parlamenti pártok. És tolják a sajtóközleményeket, hogy ők denagyonrohadtul fel vannak háborodva és abban a percben, amint ők (ide mindenki helyettesítse be bármelyik tetszőleges pártot, mert mindegyik részt vesz a licitben) hatalomra kerülnek, egybőlmindjárt más lesz minden.

Nekem az lenne a kérdésem a Jobbikhoz, az MSZP-hez és a többiekhez, hogy eddig mi a büdös francot csináltak? Ha a sajtó nem írja meg, akkor az életben nem fedezik fel az anomáliákat? A képviselők nem jutnak hozzá az információkhoz, nem érdekli őket, vagy hülyék hozzá, hogy értelmezni tudják a történetet?

Mekkora gáz már az, hogy ők, akik napról napra a parlamentben meresztgetik a seggüket extra fizetésért, félmilliós lakhatási támogatásért, ingyen laptopért, szolgálati autóért, irodáért, költségtérítésért, istenbánatosf*xáért, soha semmiről nem tudnak, csak akkor, ha olvasták a sajtóban. Amúgy békésen el-kollaborálgatnak az éppen regnáló rezsimmel, ha kibukik valami disznóság és az eljut az agyukig pár nap késéssel, akkor meg jól felháborodnak.

És tolják az Országos Sajtóirodába a hülyeségeiket, amiket szerintem rajtam kívül még tizenöten olvasnak, a kormány továbbra is azt csinál, amit akar, ebben valahogy senkinek nincs kedve meggátolni. Sajtóüzengetnek és persze ígérgetnek, mert az aztán semmibe nem kerül. Az MSZP azt üzeni, hogy amint ők kormányra kerülnek, valódi támogatást fognak biztosítani minden fiatalnak. a Jobbik meg azt üzeni, hogy amint ők kerülnek kormányra, olyan állami támogatói rendszert dolgoznak ki, amely hozzáadott érték alapján díjazza a cégeket.

Tehát most megint az van, ami mindig is lenni szokott. A bamba, semmiről semmit nem tudó képviselőbácsik és képviselőnénik felriadtak mély szendergésükből, mert történés van, wazze! Akkor nyomuljunk! Na de mit csináljunk úgy, hogy ne kelljen dolgozni, felderíteni, utánajárni, gondolkodni? Hát adjunk ki egy senki által soha nem olvasott hülye sajtóközleményt, aztán vakarhatjuk tovább a seggünket.

Pöpec. Az is rohadtul tetszik nekem, hogy ha majd ezerhétszáznyolvanöt év múlva valamelyik párt kormányra kerül, akkor ők aztán majd a mindenki pénzét éppen olyan önhatalmúlag óhajtják szétosztogatni, ahogy ezt a Fidesz is teszi.

Nagyon szar ügy, ami azokkal a fiatalokkal történt, akik beugrottak a kormány nagyszabású ígéretének és most szívnak. De azért aki hárommillió forint reményében képes volt hazaloholni, az szerintem amúgy is jött volna, mert külföldön nem érvényesült. Ennél sokkal fontosabb – és ezt most a legkisebb tisztelet nélkül kérdem a nagyon felháborodott ellenzéki pártoktól -, hogy mi a franc lesz azzal a sokmillió magyar emberrel, akik amúgy itthon szeretnének érvényesülni? Mondjuk azért, mert szeretik a kihívásokat.

Nem különféle csoportocskákat kellene támogatni, nem hatvankét (vagy nem tudom mennyi) hazaszédelgett fiatalt, nem a 23-32 év közötti kékszeműeket, nem azokat, akik fél lábon állva visszafelé is el tudják szavalni a Toldit. Sőt, senkit nem kellene támogatni, csakis azokat, akik rajtuk kívül álló okból sokkal hátrányosabb helyzetből indulnak, mint a többség.

El kellene felejteni az adófizetők pénzéből történő célzott adakozást. Normális adórendszert kellene rohadtgyorsan kidolgozni, ami mindenkire vonatkozik. Ma egy vállalkozás induló költségei, az eszement bürökratikus terhek, a hatezer engedély beszerzése, az adóhatóság bírságolásra berendezkedett apparátusa, a csillagokat lerugdosó közterhek (és hiába ugat bárki, hogy a társasági adó, meg az SZJA milyen alacsony, mert minden más meg piszkosul magas és nekem tök mindegy, hogy milyen jogcímen rabolják le a bevételemet), az adóelőleg egyszerűen lehetetlenné teszi, hogy valaki vállalkozást indítson akkor, ha nincs egy erre szánt, elbukható tartaléka. Mert egy vállalkozás indítása mindig kockázattal jár.

Az unatkozó parlamenti pártok miért nem dolgoznak ki inkább egy működőképes alternatívát a jelenlegi kizsákmányolás helyett? Tudom ajánlani például az angol rendszert. Vállalkozás indításához kitöltesz egy online-bejelentést, már van is vállalkozásod. Postán kapsz egy jelszót, amivel aktiválhatod interneten keresztül a vállalkozásodat (így ellenőrizték a lakcímedet is) és dolgozol. A minimálbérig adómentes vagy, az azt meghaladó összegből adózol 20-22 százalékot (nem tudom, most mennyit) és kész. Nem neked kell kiszámolnod, hogy a minek a hány százaléka a tökömtudjamilyen járulék. Azt majd az adóhatóság kiszámolja magának. Nem előre adózol (mint itthon az adóelőleggel), hanem utólag. Ugyanúgy neten benyújtod a néhány soros bevallásodat és szeva. Ha az adóhatóságnak valami nem kerek, figyelmeztetnek, hogy hibáztál, javítsd ki, fizess be még ennyi pénzt, vagy túlfizetted, visszaküldik.

Nem kell (kivéve az engedélyköteles tevékenységeket) papírokat mutogatnod sem a végzettségedről, sem a hetvenkét sóhivataltól nem kell beszerezned semmit. Ha palacsintát akarsz sütni és azt kiszállítani a vevőknek, akkor azt csinálod, ha fotósként akarsz megélni, akkor azt, ha meg kárpitosként, akkor azt csinálhatod. Ha szarul csinálod, úgyis kidob a piac.

Talán a parlamentben alibiző dicső ellenzéki politikusok a majd mi piszkosul megtámogatunk mindjárt valakit valaki más adójából helyett azon dolgozhatna, hogy élhető, normális, a vállalkozókat és munkavállalókat kiszolgáló, és nem azokat kirabló rendszert hozzon létre. Ha a mindenkori kormány kegyén múlik az, hogy éppen milyen kört támogat és milyet nem, akkor nekünk hosszútávra reszeltek. Ha mindenbe beleugat az aktuális hatalom és mesterséges környezetet teremt a vállalkozások számára, amelyben nem a vállalkozón múlik, hogy működik, vagy elbukik, meggazdagszik, fejlődik, vagy megreked egy adott szinten, akkor sem a gyerehazafiatal, sem a maradjitthonfiatal/középkorú/idős nem fog működni, mert ez egy élhetetlen ország marad.

Az ellenzéki pártoknak innen üzenem, hogy ideje lenne dolgozni, vagy lemondani a magas gázsiról, extra juttatásokról és elhúzni a vállalkozói szféra irányába és kipróbálni: milyen ma Magyarországon munkából élni.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!