Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Hát egy nagy bánatos lópikulát, édesdrága honfitársaim a siratókórusban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ezeket nem lehet soha a büdös életben leváltani. Ezek itt maradnak örökre, szívják a vérünket, itt soha nem lesz változás, mert az ellenzék is szar. Ezek meg mindenhol ott vannak, övék a pénz, a hatalom és a dicsőség örökkönörökkéámen.

Hát egy nagy bánatos lópikulát, édesdrága honfitársaim a siratókórusban. Persze meg lehet mindent magyarázni és annak az ellenkezőjét is meg lehet és még hihető is lesz az összes verzió. Bizony hogy le lehet ezeket váltani. A kormányt is, az ellenzéket is le lehet. Simán.

Első lépésben el kellene kezdeni gondolkodni. Mármint önállóan. Ez azt jelenti, hogy nem szabad elhinni fenntartás nélkül senkinek semmit (a Szalonnának sem, senkinek sem), hanem több helyről tájékozódni, aztán kialakítani egy önálló véleményt. Ha az ember agya már stabilan áll a saját lábán, onnan szinte sima az út.

Második lépésben be kell fejezni az állandó rinyát. Esküszöm, egy csomó embernek attól van orgazmusa, ha legalább naponta nyolcszor halálosan meg tud sértődni valamin. Megsértődik a maga nevében, megsértődik mások nevében, végszükség esetén a macskák, vagy a harangtornyok nevében is képes halálosan megbántódni.

Ha valaki azt mondja, írja, énekli, hogy a Fideszt az idős emberek tartják hatalmon, akkor nem megsértődni kell, hanem tudomásul venni a tényeket. Márpedig ez tény. Ez kurvára nem azt jelenti, hogy minden idősebb ember rájuk szavaz és piszkosul be kellene már fejezni azt, hogy aki nem rájuk szavaz, az azon nyomban megsértődik és nekiugrik annak, aki egyáltalán szóba meri hozni ezt a bizonyított tényt.

A Fidesz az öregek pártja. Pont. Amúgy az MSZP és a DK is. Másik pont. Ezzel semmi baj nincs. Sem azzal, hogy valaki idős, középkorú, vagy fiatal, sem azzal, hogy melyik pártot tartja szimpatikusnak. Ezzel együtt egy csomó idősebb ember nem fideszes, nem mszps-s, nem dk-s.

Lehetőleg mindenki a saját nevében sértődjön meg, ne mások helyett.

Nézzük a tényeket. A Fidesznek (de az MSZP-nek, vagy a DK-nak is) van egy stabil szavazóbázisa. Ők akkor is az istenüket fogják támogatni, ha az minden reggel szüzeket áldoz nyilvánosan. Egyáltalán nem kell meggyőzni a híveket arról, hogy hülyeségben hisznek, ugyanis a hit lényege éppen az, hogy nem a racionalitáson alapul, ezért sem érvekkel, sem tényekkel nem lehet meggyőzni a hívőt. De nem is kell meggyőzni, mert szíve joga hinni.

A stabil szavazóbázison kívül (és itt már csak a kormánypártról beszélek) gyakorlatilag mindenki más érdekből támogatja Orbán hatalmon maradását. Azok, akik mindenki más rovására gazdagodhatnak Orbán kegyelméből (a nemzeti oligarcháinktól kezdve a Rogán-Habony pároson át Schmidt Máriáig) támogatni fogják, de nem az utolsó csepp vérükig, az biztos. Néhány ezer emberről beszélünk, nagyjából ennyien járnak nagyon jól a jelenlegi rendszerben.

Az egész egy mesterségesen felfújt lufi. Látszat, illúzió. Mindennek a külső rétegét a propagandamédia adja. Az is teljesen érthető, gondoljunk csak bele, kik és milyen cikkeket irkálnak. Ezek az emberek egy rendszerváltás után mennek az árok partra kutyaszart szedni közmunkában, mert pont arra alkalmasak szellemileg és erkölcsileg. A jó hír ebben az, hogy akik viszont most szedik a kutyaszart közmunkában, azok szintén a helyükre kerülhetnek végre és a helyük nem az árok partján van.

Tudom, mindenhová be van épülve a maffia, mindenhol az ő embereik ülnek, ha sikerülne is leváltani őket, nem szabadulnánk, mert továbbra is ők irányítanának. Na, erre megoldás az elszámoltatás. És nem ám csak a nagyon tehetséges miniszterek és az ő elnökük számoljon el, hanem mindenki. És nem csak az anyagi gyarapodásukkal, hanem a szakmai alkalmasságukkal is. Aki erkölcsileg, szakmailag nem méltó a betöltött posztra – legyen az egy minisztériumi alkalmazott, vagy egy iskola igazgatója – annak ott a lapát.

Az egyértelmű, hogy egyetlen egy párt sem képes leváltani a Fideszt. Na és? Akkor más módot kell találni. A választási szövetség megoldást jelenthet. Hogy abba a pártok nem mennek bele? Hát, akkor kapják be a pártok. Az embereknek kell támogatni, nem a pártoknak. Egy párt önmagában éppen olyan fikció, mint a Fidesz mindenhatósága. Látszat, semmi más. Emberek csoportjáról beszélünk, márpedig ahol a szavazók vannak, ott van a pártjuk is.

Spanyolországban a Podemos megcsinálta. Igaz, hogy még nem tudták leváltani a véneket, de elsöpörték a mindenhatóságukat, megroppantották, gyakorlatilag megbénították a leválthatatlannak hitteket.

Franciaországban Macron megcsinálta a választási szövetségével. Márpedig Spanyolországban, Franciaországban és Timbuktuban is az van, mint Magyarországon. A társadalom egy része – számításaim szerint durván 20 százaléka – stabilan agyhalott. A többi meg nem az, vagy nem annyira.

Totális diktatúrát nem lehet bevezetni, ezt még Orbán sem tudja megcsinálni. Nem azt mondom, hogy nem merné, azt sem, hogy nem szeretné. Hanem azt mondom, hogy nem tudja megtenni. Tehát elmehetünk szavazni. És hogy nincs kire? Hát az meg kin múlik? Mert szerintem rajtunk. Ha jönne egy olyan ember, aki képes értelmes programot hirdetni és alternatívát kínálni – és akit nem tépnénk szét mi, magunk és nem engednénk a kormánygalerinek sem széttépni -, még most is maga mögé tudna állítani annyi szavazatot, amennyivel a francba lehetne kergetni az alkalmatlanokat.

Ehhez persze szükség lenne arra, hogy ne ugorjunk be a propagandának, mert az bizony mindenkit igyekszik bemocskolni. A saját józan eszünkben kell bízni, semmi másban. Tudom, nálunk az a rendszer, hogy pártokra lehet szavazni. Ha azonban a pártok tagsága és szavazói azt mondanák a vezetőségnek, hogy vagy jöttök velünk, mert le akarjuk váltani a rezsimet és ezt ti magatok nem tudjátok megtenni, vagy maradtok és akkor hetente öt elnökségi ülést is tarthattok, ameddig éhen nem haltok, akkor a pártoknak nem maradna választásuk.

Egyszerű matek. 8 millió szavazó, ebből 1,5 a Fideszre fog szavazni, a többi meg nem. Márpedig a többi 6,5 millió szavazót jelent. Le kell tojni a propagandát, akár egyértelműen a jelenlegi rezsim szolgálatában áll, akár ellenzékinek tűnik. Mindenki csak a tulajdon józan eszében bízzon, a saját értékítélete szerint döntsön. 6,5 millió ember több, mint 1,5 millió. Nem? De. Akkor meg mi a fenéről beszélünk?adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.