Elbutuló ország elbutuló népe

fidelitas

Sokan kérdezik: mi is lehet az, ami véget vethet az orbáni rezsim uralmának Magyarországon? Nagyon sokan – magam is – a fiatalokban látom a jövőt. Ők azok, akik a frissen megszerzett tudást kamatoztatva képesek lehetnek változást elérni. Olyan változást, mely végre jó útra terelhetné Magyarországot. A tegnapi napon látott videó azonban igencsak elgondolkodtatott. Amennyiben hazánk ifjai ilyen szellemi képesség birtokában vannak, akkor mit is várunk mi ettől a generációtól? Hogy lehetséges az, hogy valaki, aki az ELTE-TTK kémia-biológia szakán szerzett diplomát, beálljon a kormánypropagandisták mögé? Hol tart a mai oktatás, ha egy ELTE diplomás nem képes egy összefüggő, értelmes mondatot összerakni?

Történt ugyanis, hogy a Nógrád megyei Fidelitas sajtótájékoztató keretében mutatta be a helyi Jobbik és MSZP ellen irányuló kampányplakátokat. Mint azt az Ifjúsági Szervezet egyik tagja, Kertész Csilla kifejtette: „Közel egy hónapos kampány során több, mint kétezer kampányt fognak országszerte kihelyezni a fidelitasosok.” Hogy ezzel mit akart mondani, az rejtély, de az is, hogy egy sajtótájékoztatón miért hitték azt, hogy nem fognak a sajtó munkatársaitól kérdéseket kapni. Az egyszerű kérdésekre hebegés és habogás közepette próbáltak válaszolni az ifjú titánok, úgy is, mint országunk jövője.

Kertész Csilla egy állami ösztöndíjban részesült balassagyarmati születésű fiatal. A Petőfi Sándor program, mely 2015-ben indult, a szórványmagyarságot segítő program, amelynek létrehozását a Nemzetpolitikai Államtitkárság segítette. Kertész Csilla az elmúlt két évben kétszer is sikeresen pályázott az ösztöndíjra, mely így kétszer 9 hónapon át, havi 500 000 forint támogatást jelentett. Ezzel semmi gond nem lenne, ha ezt a pénzt egy olyan fiatal kapta volna, aki valóban alkalmas lehet a pályázatban kiírtaknak megfelelő tudását átadni a külhoni magyaroknak.

A sajtótájékoztatón részt vevő 5 emberből ketten nyilatkoztak, vagy legalábbis próbálkoztak. Kertész Csilla mellett Simon Gergő, a Fidelitas salgótarjáni elnöke próbálkozott válaszadással. Először kijátszotta a már az anyapárt által is igen sokat használt „nem nyilatkozom” kártyát, elhárította a kérdést. Majd később ismét nekiveselkedett, aminek ez lett az eredménye:

Úgy látszik a Fidesznél ez az irányvonal. A Tállai-Kósa-féle úton menetelve a dicső és ostoba Magyarország felépítése. Még csak arra sincs igény, hogy a hazugságaikat képesek legyenek valahogy kimagyarázni. A vitaképtelenség már lassan amúgy is a Fidesz sajátja. A válaszadás helyetti korábbi ellentámadás mostanra értelmetlen hebegésbe megy át, de úgy néz ki, ez a párt számára vállalható irányvonal. A nép elbutítása megkezdődött, ennek eredménye pedig lassan a felszínre kerül. A láthatólag fogalmatlan pártkatonák toborzása megkezdődött. Ezen tagok pedig tökéletesek a Fidesz számára. Kizárt, hogy megkérdőjelezzék a párt bármely döntését is. A tisztelt házban parancsszóra fogják nyomni a helyes gombot, bármiféle agyalás nélkül.

Fiatalként szomorúan látom, milyen irányba haladunk. Sajnos ott tartunk, hogy a korrupció és a tényleges munka nélkül szerzett jövedelem egyfajta norma lett odahaza. Ez már sajnos bőven túlmutat a vicc kategórián. Ha a Fidesz erre építi a jövőjét, az ország pedig további bizalmat szavaz nekik, akkor itt már nem csak az a kérdés, hogy mi lesz itt 4-5 év múlva, hanem hogy mi lesz 10-20 év múlva az országgal? A nemzeti elbutulás már régen megkezdődött, a kérdés csupán annyi, ki képes ezt megállítani?adomany-1