Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elbutuló ország elbutuló népe

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sokan kérdezik: mi is lehet az, ami véget vethet az orbáni rezsim uralmának Magyarországon? Nagyon sokan – magam is – a fiatalokban látom a jövőt. Ők azok, akik a frissen megszerzett tudást kamatoztatva képesek lehetnek változást elérni. Olyan változást, mely végre jó útra terelhetné Magyarországot. A tegnapi napon látott videó azonban igencsak elgondolkodtatott. Amennyiben hazánk ifjai ilyen szellemi képesség birtokában vannak, akkor mit is várunk mi ettől a generációtól? Hogy lehetséges az, hogy valaki, aki az ELTE-TTK kémia-biológia szakán szerzett diplomát, beálljon a kormánypropagandisták mögé? Hol tart a mai oktatás, ha egy ELTE diplomás nem képes egy összefüggő, értelmes mondatot összerakni?

Történt ugyanis, hogy a Nógrád megyei Fidelitas sajtótájékoztató keretében mutatta be a helyi Jobbik és MSZP ellen irányuló kampányplakátokat. Mint azt az Ifjúsági Szervezet egyik tagja, Kertész Csilla kifejtette: „Közel egy hónapos kampány során több, mint kétezer kampányt fognak országszerte kihelyezni a fidelitasosok.” Hogy ezzel mit akart mondani, az rejtély, de az is, hogy egy sajtótájékoztatón miért hitték azt, hogy nem fognak a sajtó munkatársaitól kérdéseket kapni. Az egyszerű kérdésekre hebegés és habogás közepette próbáltak válaszolni az ifjú titánok, úgy is, mint országunk jövője.

Kertész Csilla egy állami ösztöndíjban részesült balassagyarmati születésű fiatal. A Petőfi Sándor program, mely 2015-ben indult, a szórványmagyarságot segítő program, amelynek létrehozását a Nemzetpolitikai Államtitkárság segítette. Kertész Csilla az elmúlt két évben kétszer is sikeresen pályázott az ösztöndíjra, mely így kétszer 9 hónapon át, havi 500 000 forint támogatást jelentett. Ezzel semmi gond nem lenne, ha ezt a pénzt egy olyan fiatal kapta volna, aki valóban alkalmas lehet a pályázatban kiírtaknak megfelelő tudását átadni a külhoni magyaroknak.

A sajtótájékoztatón részt vevő 5 emberből ketten nyilatkoztak, vagy legalábbis próbálkoztak. Kertész Csilla mellett Simon Gergő, a Fidelitas salgótarjáni elnöke próbálkozott válaszadással. Először kijátszotta a már az anyapárt által is igen sokat használt „nem nyilatkozom” kártyát, elhárította a kérdést. Majd később ismét nekiveselkedett, aminek ez lett az eredménye:

Úgy látszik a Fidesznél ez az irányvonal. A Tállai-Kósa-féle úton menetelve a dicső és ostoba Magyarország felépítése. Még csak arra sincs igény, hogy a hazugságaikat képesek legyenek valahogy kimagyarázni. A vitaképtelenség már lassan amúgy is a Fidesz sajátja. A válaszadás helyetti korábbi ellentámadás mostanra értelmetlen hebegésbe megy át, de úgy néz ki, ez a párt számára vállalható irányvonal. A nép elbutítása megkezdődött, ennek eredménye pedig lassan a felszínre kerül. A láthatólag fogalmatlan pártkatonák toborzása megkezdődött. Ezen tagok pedig tökéletesek a Fidesz számára. Kizárt, hogy megkérdőjelezzék a párt bármely döntését is. A tisztelt házban parancsszóra fogják nyomni a helyes gombot, bármiféle agyalás nélkül.

Fiatalként szomorúan látom, milyen irányba haladunk. Sajnos ott tartunk, hogy a korrupció és a tényleges munka nélkül szerzett jövedelem egyfajta norma lett odahaza. Ez már sajnos bőven túlmutat a vicc kategórián. Ha a Fidesz erre építi a jövőjét, az ország pedig további bizalmat szavaz nekik, akkor itt már nem csak az a kérdés, hogy mi lesz itt 4-5 év múlva, hanem hogy mi lesz 10-20 év múlva az országgal? A nemzeti elbutulás már régen megkezdődött, a kérdés csupán annyi, ki képes ezt megállítani?adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.