Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Azért Orbán a legjobb európai politikus, mert sok gyereke van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ezt szeretem én a propagandamédiában! Mindig képesek kitalálni valami akkora ostobaságot, amivel meg tudják dönteni az előző napi csúcsot. Nincs unalom, ráadásul  gyakorlatilag teljesen mindegy, melyik tagját nyitom meg a szoros szövetségben működő eltartottaknak, néhány kivételtől eltekintve ugyanazokat a cikkeket fogom olvasni mindenhol.

Most a G. Fodor-féle magasröpt és mélylélektan tegnapi alkotásai között sikerült olyasmire lelnem, ami – bár elég gazdag a fantáziám – eszembe sem jutott volna.

Kedvenc szerzőm – Bertha László -, aki nem csupán világhírű politológus (ITT már megemlékeztünk a munkásságáról, amikor egy lopott cikkből fabrikált propagandakiáltványt az idősek ellen), hanem a 888.hu főszerkesztő-helyettese is, másodállásban pedig feltaláló. Bár ez utóbbit csak gondolom. Mégpedig abból gondolom, hogy merőben új nézőpontból vizsgálja a politikusok szakmai és emberi minőségét. Figyelem!

Abból lehet tudni, hogy ki milyen politikus, hogy van-e neki gyereke. „Emmanuel Macron megválasztásával Európa »Top 4« gazdaságának – Németország, Egyesült Királyság, Franciaország és Olaszország – vezetői mind gyermektelenek (…) Ők az új európai »szuperpolitikusok« osztályának tagjai, akik a liberális korszellemnek megfelelően lemondanak a hétköznapias családi életről, hogy minden energiájukkal a saját karrierjükre összpontosíthassanak (ebből a sorból egyedül Theresa May lóg ki, ő ugyanis sajtóinformációk szerint meddő). ” ( a teljes cikk ITT olvasható)

Szakmai – és ezen a ponton már az is mindegy, hogy politológus, újságíró, bányász, vagy urológus valaki – és morális értelemben is sikerült eljutni mindennek a legaljára. De nem véletlenszerűen íródott meg ez a súlyosan beteg cikk, hanem van neki eszmei mondanivalója is. Tudom, hogy szinte hihetetlen, de a szerző majomügyességgel megmutatja a jó példát, a követendő utat, a minden szempontból tökéletes politikust. Mégpedig nem is akárhogyan, hanem mindjárt sorrendbe állítva. Íme:

  • Orbán Viktor magyar miniszterelnök 5 gyermek édesapja
  • Beata Szydlo lengyel miniszterelnök 2 gyermek édesanyja
  • Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök 2 gyermek édesapja
  • Robert Fico szlovák miniszterelnök 1 gyermek édesapja

Nem tudom, más hogy van ezzel, de nekem eddig eszembe sem jutott bárki szakmai, emberi, politikusi, államfői kvalitásait gyermekszámhoz kötni. Ugyanis úgy gondoltam és most is úgy gondolom, hogy ez mélységesen magánügy. A világon senkinek semmi köze nincs hozzá, hogy egy ember hogyan dönt az életéről, vállal, vagy nem vállal gyermeket. Ha esetleg szeretne utódot, de valamiért nem lehet – mert meddő – akkor meg különösen undorító ebben vájkálni.

Orbán Viktor attól nem lesz jó politikus, becsületes ember, jó államfő, hogy van öt gyermeke. Az legfeljebb az országnak plusz tehertétel, amennyiben ezek a sarjak a mi lábunkon állva óhajtják élni a luxuséletüket.

Felmerül persze a kérdés, hogy kinek szólnak az ilyen cikkek. A választ gyorsan meg lehet találni az Indexen. Az Index és a Závecz Research reprezentatív közvélemény-kutatása szerint a nemzeti konzultáció néven futó agybaj visszaküldőinek több, mint háromnegyede Fidesz szavazó. A kutatásból az is kiderül, hogy Magyarország túlnyomó többsége kifejezetten zaklatásnak érzi a konzultációt. Ez alól természetesen a hívek képeznek kivételt, mert őket 83 százalékban nem zavarja a dolog. A lényeg azonban most következik.

A Fidesz szavazóbázisának jókora része alacsony iskolai végzettséggel rendelkezik. Ez önmagában még nem kell, hogy tájékozatlanságot, szűklátókörűséget, manipulálhatóságot jelentsen, de azért emeli annak a valószínűségét.

A kormánypropagandából is egyértelműen látszik, hogy a reklámok ezt a réteget célozzák az egymondatos üzeneteikkel. Nekik szól (mert ők vevők rá) a nacionalista üzenetek sokasága, a gyűlöletkeltés, a háborús pszichózis.

És nekik szólnak az ilyen ostoba cikkek is, mert ők elhiszik, hogy akinek több gyermeke van, az alkalmasabb egy ország vezetésére, mint akinek egy sincs.

Merő segítőkészségből azt javasolnám a pártlapok munkatársainak, hogy feltétlenül írjanak majd olyan cikkeket, melyekben levezetik, hogy sokkal alkalmasabb politikai vezető az, aki ifjúkorában focizott, aki képtelen kihúzni a kezét a zsebéből, aki kezet csókol a hölgyeknek, akinek görbe a lába, vagy aki kényszeresen nyalogatja a szemgolyóját, mint egy rendesebb gekkó. Félek, hogy fognak is ilyen cikkek születni.

Nincs más megoldás, fejleszteni kell az oktatás színvonalát. Ezt a kormányt csak a józan ész válthatja le. A hülyécske cikkeket irkáló melósokat nem kell leváltani, ha elapadnak a közpénz-források és a piacról, vagy az olvasók önkéntes adományaiból kell megélniük, maguktól kimúlnak ezek az oldalak.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.