Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De, b@zmeg, Habony közszereplő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegnap még azon morfondíroztam röhögve, hogy a lakájmédia vajon mikor fog eljutni oda, hogy a francia elnökválasztás eredményében is Soros kezét azonosítsa, ehhez képest (így legyen ötösöm ott, ahol sose lesz): az elvtelen szarlapátolók tényleg megírták, és már egymástól is átvették a rongyosra csócsált sorosozós dallamokat. Nem tudom, hány bőrt lehet még lehúzni erről a témáról, de nyúzzák csak szorgalmasan, épeszű embernek ez már jóval több a soknál. Haladjunk.

Közben azt írja az újság – engem a sorosista háttérhatalmazásnál speciel egy fokkal jobban érdekel, mivel méltatlanul megfeledkeztünk róla -, hogy a nem létező, papíron munkanélküli Habonyárpád, aki semmilyen kormányzati kifizetési listán nincs rajta, aki miniszterelnöki, kormányzati és egyéb típusú nemtanácsadó, de valahogy mégis kismillió ponton összefolyik a hatalommal és a közpénzzel, berágott a Jobbikra, amiért plakátra tették az ő orcáját.

Rogán Antonio haverjához hasonlóan, a szipákoló partyarc is kőkemény perelőbajnok. Habony, akinek dicső múltjában nyugdíjas emberek hasba rugdosása is szerepel a gipszfaragó-vitrinőri kvalitások mellett, azért kéri ki magának ezúttal (is), mert szerinte továbbra sem tekinthető közszereplőnek, akinek – mint ilyen – kötelessége volna összeszorított fogakkal tűrni.

Vagyis tehát az engedélye nélkül nem lehet róla plakátot készíteni. Vagyis őtitokzatossága szerint a Jobbik képmáshoz való jog megsértését követi el azzal, hogy szerepelteti a plakátokon a Ti dolgoztok, ők lopnak felirat mellett. Különösen a lopnak felirat mellett, gondolom én. Ezért aztán a láthatatlan, csodákat tevő, kormányzati döntéseket nem hivatalosan, de annál nagyobb erőkkel befolyásoló divatdiktátor (mekkora szar lehet, amikor a két milliós kockás kabátot lezabálja kaviárral és dobhatja ki a francba) azt szeretné, ha a bíróság a plakátok eltávolítására kötelezné a pártot, ha eltiltaná a további jogsértéstől, ráadásul könnyes bocsánatkérést is vár Vonáéktól.

Mivel a kollektív memória már a két héttel ezelőtti gennyes ügyletekre sem emlékszik, ideje volna egy kicsit újra beszélni erről a fantomról, akinek egyetlen rend hétköznapi hacukája a magyar átlagbér n-szeresére rúg. Pedig volt már, hogy Vajnától kért kölcsön a londoni gatyából kilógó seggű urizálásra.

Azóta jobban mennek a dolgai, mióta két éve létrehozta a Modern Media Group Zrt. nevű cégét (a Lokál és 888 mizérialapok gazdája), amelybe úgy ömlenek az állami hirdetésekbe csomagolt csilliárdok, hogy Kósa Lajos vinnyogása adja a másikat. Miszerint aHabonyárpád nem közszereplő. Orbán, Mészáros, Rogán közszereplő, de a szintén Soros pénzén tanult Habony nem közszereplő. Az meg például, hogy a rosszemlékű, kurvadrága és nem mellesleg eredménytelen népszavazással zárult kvótakampánnyal is az ő Gucci kollekciója gyarapodott, az kit érdekel?

Akkor Simicska Lajos miért közszereplő, egyáltalán nem tisztelt csúszómászók? Az egész internet felsír attól a megszámlálhatatlan videótól (itt, itt, itt, itt vagy itt), amelyben a Fidesz apraja és nagyja köpni-nyelni nem tud a Habony név hallatán. Beleértve Kósa nem túl intelligens Lajost is. Attól kezdve, hogy fingjuk nincs, ki az, addig, hogy mindenkinek (folyósói beszélgetőpartneri minőségében) tanácsot ad a Fideszben, de sajnos formális szerepet nem tud vállalni, minden volt már, és mindennek az ellenkezője is.

Most akkor ha Simicska Lajost fel lehet baszkodni a plakátokra, akkor Habony Árpádot miért is nem? Ha Simicska miatt a nem kormánypárti médiát meg lehet bélyegezni, akkor ki a kurva élet az a Habony, aki időről-időre előbukkan a letelepedési kötvényes száműzetésből és az éppen aktuális önérezetes hisztijével a tudomásunkra hozza: nem elég, hogy közpénzből pislog Ibizán és uszít a szennypropagandájával magyart a magyart ellen, még neki áll feljebb, tőle kell bocsánatot kérni.

Ez a szemtelen, biztonsági öv nélkül vezető, sajtó elől menekülő, luxuséletet élő, szépművészeti alkotásokat a lakásába nem tudjuk milyen alapon hazahurcoló, sértődött, de legalább arrogáns piperkőc Orbán országlása óta a közpénzek körül sertepertél. Az egész kormány a testével védi, a miniszterelnök mindenkit hülyének nézve tesz úgy, mintha nem értené a rá vonatkozó kérdéseket, és mindig ő az (mármint Habony), aki a jó hírneve megsértéséért perel. Beperelte már az őt milliárdos munkanélkülinek nevező Párbeszéd Magyarországért pártot, amely egyébként felszólította a NAV-ot, hogy kezdeményezzen vagyongyarapodási eljárást Habonynál. Valaki tudja, hogy mi lett az eredménye? Én se.

Ez a talpig gerincoszlop fenyegetőzött azzal 2014 végén (az ügyvédjén keresztül, az MTI-nek eljuttatott közlemény útján, pedig az MTI nem közszereplőkkel nem foglalkozik, ugye), hogy beperel mindenkit, aki azt a látszatot kelti, hogy nem rendelkezik a megélhetését biztosító törvényes és nyomon követhető jövedelemmel. Ugyanez a hatalmas karakter 2015 végén egy olyan perben veszített az Index ellen, amelynek során azt kifogásolta, hogy olyan felvétel készült róla, amelynek rögzítéséhez, felhasználásához nem járult hozzá. Miután a lap azzal védekezett, hogy Habony egyrészt politikai közszereplő, másrészt az életvitele nincs összhangban a látható jövedelmével, és politikai szerepvállalása miatt ez közéleti vita tárgya, a bíró is kimondta: emberünk közéleti szereplőnek minősül, személyiségi jogainak védelmére csak korlátozottan hivatkozhat.

De nem, nem és nem nyughat őkelme, a nagyon okos Kósa meg alámuzsikál: Habony nem közszereplő. De, bazmeg, Habony közszereplő, bár nincs élő ember, aki hozzájárult volna ahhoz, hogy kedvére dagonyázzon a közpénzes dézsában. Ez egy gennyes pattanás (a sok közül) az ország seggén, amit nem lehet kinyomni. Ahelyett, hogy kussolna, vagy ahelyett, hogy kiteregette volna a lapjait, és megnyugtató választ adott volna arra, hogy kicsoda ő és miért élősködik a nyakunkon, évente egyszer eszébe jut, hogy neki jogai vannak, jó hírneve van, róla nem készülhet felvétel, ő nem kerülhet plakátokra, mert akkor bocsánatot kell kérni tőle. Mert akkor belegázolunk a mimózalelkébe.

Hát tele van a tököm ezzel a feneketlen impertinenciával. Nem kell a hiszti, a hőbörgés, sértődés. Egy dologhoz van jogod, Habony: előállni a bizonyítékokkal, hogy miből telik Guccira, Vuittonra, ízléstelen ruhatárra és luxusra, hogy állunk a letelepedési kötvényekkel, a Hong Kong fölötti sétahelikopterezésekkel, miért és mennyivel vertél át és loptál meg minket. Ha ezen túl vagyunk – amúgy tök sokatmondó, hogy nem az a bajod, hogy lopással vádolnak, miközben nem igaz, hanem hogy a pofádat kirakták a plakátra – és kiderült, hogy minden rosszindulatú pletyka ellenére talpig becsületes vagy, minden fillérrel el tudsz számolni, akkor lehet majd hőbörögni.

Addig viszont jogod van kussolni és legalább az életben egyszer pontosan belőni, hogy hol a határ. Mert amúgy szerintem sem plakáton lenne a helyed. Már rég nem.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.