Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már a bank is velem akar konzultálni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben a kormány nemzeti konzultációs agybajával vagyunk időnként elfoglalva, méltatlanul megfeledkezünk mindenki másról, aki szintén velünk akar konzultálni. Akár van erre igényünk, akár nincs. Ez akkor tudatosodott bennem, amikor megnyitottam a netbankot, mivel intéznivalóm támadt pénzügyileg. Ez jött szembe.bank

Nem tartom magam analfabétának még funkcionálisan sem, de beletelt néhány percbe a szöveg átfogó értelmezése.

Induljunk ki abból, hogy azért nem kértem naprakész információt, mert rühellem, ha zaklatnak olyan ügyekkel, amelyek a pillanatnyi helyzetemben nem aktuálisak. Nem szeretem, ha telefonon hívogatnak, ha teleszórják az e-mail fiókomat engem nem érdeklő levélkékkel, ha a hagyományos postaládámat szemetelik csurig, vagy ha a telefonom postaládájába dobálják az elektronikus üzenetkéket.

Mégpedig azért nem szeretem, mert nagy kislány vagyok. Teljesen egyedül is képes vagyok felmérni az anyagi helyzetemet és annak tudatában intézni a pénzügyeimet. Amennyiben ilyen igényem támad, akkor elengedett kézzel is megtalálom a nekem kellő információkat akár a bank honlapján, akár telefonos segítséget kérek, esetleg befáradok egy bankfiókba. Azt viszont mindennél jobban gyűlölöm, ha a saját szolgáltatóm, az én pénzemért engem zaklat.

A bank konkrétan ezt teszi. Teljesen, mint a kormány hülye konzultációs kérdései, amikre nem létezik jó válasz.

Induljunk ki abból, hogy a fent bemutatott üzenetet nem lehet bezárni semmi módon. Csak akkor jutok tovább az általam megnyitni kívánt felületre – praktikusan úgy jutok csak a saját bankszámlámhoz – ha beikszelek valamit. Vagy nem ikszelek be, de akkor az összes felsorolt módon zaklatnak. A szöveg ezen része számomra jelen agyállásom szerint teljesen értelmezhetetlen. Amelyik kedves olvasó érti, mert kódfejtő, vagy bankban dolgozik, esetleg ő írta ezt a zsarolóvírus-jellegű keresztkérdést, tegye már meg, hogy elmagyarázza nekem is. Köszönöm.

Amennyiben Ön nem jelöli meg egyik csatornát sem, úgy a fenti nyilatkozata a kommunikációs csatornákra nem vonatkozik.

Mit csináltam? Vagy hová menjek? Hány éves a kapitány? Ha beikszelem az egyik csatorna engedélyezését, akkor az azt jelenti, hogy engedélyeztem a saját zaklatásomat, pedig nem akartam. Ha nem ikszelek be semmit, akkor az összes csatornát engedélyeztem. Már amennyiben előzőleg le nem tiltottam az összeset. Ha letiltottam, akkor viszont – amennyiben most egyet mégis beikszelek, hogy tovább tudjak lépni a számlámra – akkor feloldottam a tiltást. Tegye fel a kezét, aki biztos abban, hogy ő letiltotta, vagy csak nem kérte a reklámokkal történő zaklatást a bankja részéről!

Drámaian hiányolom az ikszelős játékból azt az opciót, ami arról szól, hogy nem kérek semmi módon értesítést. Márpedig ez számomra ebben a formában nem több, de nem is kevesebb, mint zsarolás. Mégpedig olyan, ami akár a Bankfelügyeletet is érdekelheti.

Egyébként úgy általánosságban is a pofám szakad le, amikor kéretlenül reklámokkal bombáznak, amikor a tulajdon lakásomban hívogatnak egészségfelmérésnek álcázott termékbemutatókra és amikor rákérdezek, hogy honnan van a telefonszámom, szemrebbenés nélkül mondja, hogy a telefonkönyvből. Csakhogy nincs benne a telefonkönyvben. Ezért nem adom meg soha a telefonszámomat, mert másnap már ötven marketingcég kezd el zaklatni. Ezért nem adom meg azt az e-mail címet, amit használok (van szemétgyűjtésre használt is), mert másnapra csurig lesz reklámokkal.

De ameddig ezeket meg tudom oldani, a saját bankom ellen hogy tudok védekezni? Sehogy. Ők zsarolhatnak nyugodtan. Holott az időt és pénzt inkább az internetes felület fejlesztésére fordíthatnák, mert olyan ósdi és gagyi, hogy az valami egészen elképesztő. Egy deviza utalást hat oldalon át kell kitölteni, nem lehet egyben átlátni. Egy valami azonban van a nagyon gagyi oldalon is. Levelezési lehetőség. Olyan, amin keresztül a bank el tudja nekem küldeni a reklámjait, ha már annyira akarja.

A cikkben feltett kérdésre repesve várom az olvasók megfejtéseit, addig is besétálok a bankba és mindent letiltok, amit eddig esetleg még nem. Bizony.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.