Pihenjenek. Elvégezték a dolgukat. Vége van

Illusztráció: Pezibear Illusztráció: Pezibear

Kiss anyuka, Nagy anyuka! Gratulálok, mindkettejüknek egészséges, szép kisfiuk született. Mindkét baba 54 centi, 3650 gramm. Mintha ikrek lennének! Hoztak be pólyát? Jó. Melyik kié? Helyes ez a kék az aranyszínű csillagokkal, bár nekem személyesen a hátamon futkos a hideg ettől a színkombinációtól. De ha a Kiss családnak ilyen az ízlése, természetesen nem szólunk bele, demokrácia van.

Nagyék ezek szerint a narancssárga alapon kubatov-mintás pólyácskát szánták a dednek. Különösen szép ez a finom hímzés a sarkában, az aprólékosan kidolgozott Kreml egészen élethű. Anyuka hímezte?

Kissék a bal oldalon lévő ajtón távozhatnak, sok szerencsét hozzá. Nagyék jobbra fáradjanak ki, sok boldogságot, jó egészséget a családnak!

Kedves Nagy család, szíveskedjenek az első pénztárhoz fáradni, ott lehet felvenni a 10 milliós lakástámogatást, a kettes pénztárnál a másik tízmilliós hitelt. Ne tessék aggódni, a támogatást nem kell visszafizetni, majd az adóból szépen visszakerül egy része, a többit Kissék ajándékozták önöknek. A hitel kamatát szintén Kissékkel közösen fizetik.

Kedves Kiss család, az önök gondja, hogy nem tudják igénybe venni a CSOK-ot. Ja kérem, nem közmunkára és minimálbérre kellene berendezkedni. Hogy az önök falujában nincs más munkalehetőség? Költözzenek máshová! Hogyhogy miből? Adják el a mostani lakást! Szülőké és még fizetik a hitelt, de amúgy sem vesz senki házat a környéken? Ez nem az én problémám.

Nagy úr, gratulálok a harmadik gyerkőchöz! Igazán helyes lurkó. A lakás is igazán szép lett, nagyon ízléses ez a narancs mintás fürdőszoba csempe. Sok hitelt kellett felvenni a CSOK mellé? Persze, nem gond a törlesztő. Fedezi is a családi kedvezmény, amit leírhatnak az adójukból. Nincs mit köszönni, mi mindent a magyar családokért teszünk. Szeretettel várjuk önöket a választáson. Remélem, ránk fognak szavazni.

Kiss úr, mi közöm hozzá, hogy nem tudják igénybe venni teljes egészében a családi adókedvezményt? Miért nem keresnek többet, akkor igénybe tudnák venni! Hogyhogy nem lenne rá szükségük, ha többet keresnének? Ingyen kapják a tankönyveket, a menzáért sem kell fizetni, mit akarnak még? Ezt a kormány adja ajándékba, nyugodtan meg is köszönhetik a háborgás helyett! Mi az, hogy adófizetők pénzéből? Az már elveszítette a közpénz jellegét! Már meg sem kérdem, kire szavaznak. Inkább maradjanak itthon, vagy menjenek templomba. Hálátlan népség!

Igazán szép autót vettek, Nagy úr! Kényelmes? Remek. Jól van a család? Gyerkőcök? Megy a vállalkozás? Igazán örülök, hogy ilyen sikeres magyar családok állnak a kormány mellett!

Na, mi a baj Nagyné? Baleset érte a férjét az új terepjáróval? Biztosan fizet a biztosító, ne aggódjon. Hogy a férje kórházba került? Semmi baj, jó az egészségügyi rendszer, hamar meggyógyul. Kitartás!

Megsérült a gerince? Nem tud többé járni? De sajnálom!

Munkaképtelen lett? A vállalkozása is csődbe ment, mert nem tudja betegen folytatni? Nagy kár. Hát arról én nem tehetek, hogy a felülvizsgálat ilyen rokkantsági fokozatot ítélt meg. Ennyi jár, ezt nem én döntöm el. Ennyiből nem tudnak megélni? Adják el a házat, költözzenek egy olcsóbba. Falun fillérekért lehet kapni ingatlant. Hogy még hitel van rajta? Nem kellett volna ilyen nagy lábon élni. Tanulja meg beosztani a kevesebbet.

Hogy mi lesz falun a gyerekekkel? Mi lenne? Mások is élnek falun, mégis felnőnek valahogy. Ja, hogy nincs rendes nyelvoktatás és internet sem? Egyszerre nem megy minden, most hoztuk vissza a csőd széléről az országot. Hogy jön ide a focistadion?

Hogysmint, Kiss család? Hiányzik a gyerek? Külföldre? Gondolom, mosogatni. Örülök, hogy jól megél és segít önöknek is. Az a dolga a gyereknek. Szépen rendberakták a házat, egész pofás lett. Harminc év ment rá az életükből? Magánügy.

Nagyné, ne bőgjön! Van ingyenes tűzifa a rászorulóknak, igényeljen! Arról én tehetek, hogy egy hónap alatt elfűti az egészet? Ossza be! Ne mindig mástól várja a segítséget. Ennyi rokkantellátás jár, dolgozzon a férje! Hogyhogy nem tud? Az orvos szerint tud. Szétesett a kerekesszék, még az utcára sem  tud kimenni? Három év múlva majd igényelhetnek másikat, addig oldják meg, ahogy akarják.

No lám, egy szobába kerültek megint, kedves Kissné és Nagyné. Mint a szülészeten, csak ez nem szülészet. Ne ordítsanak, a nővérke nem ér rá mindig maguknak ugrálni, még harminc betegről kell gondoskodnia. Fáj? Ja, öregnek lenni fáj. Így, szépen elcsendesednek, a nyugtató máris hat. Ha múlik a hatása, kapnak másikat, hogy szép csöndben legyenek. Így nem fájnak a felfekvések, nem zavarja magukat a mocskos ágynemű. Már semmi sem zavarja magukat. A tüdőgyulladás sem, a lassú fuldoklás sem. Pihenjenek. Elvégezték a dolgukat. Vége van.adomany-1