Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Pihenjenek. Elvégezték a dolgukat. Vége van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kiss anyuka, Nagy anyuka! Gratulálok, mindkettejüknek egészséges, szép kisfiuk született. Mindkét baba 54 centi, 3650 gramm. Mintha ikrek lennének! Hoztak be pólyát? Jó. Melyik kié? Helyes ez a kék az aranyszínű csillagokkal, bár nekem személyesen a hátamon futkos a hideg ettől a színkombinációtól. De ha a Kiss családnak ilyen az ízlése, természetesen nem szólunk bele, demokrácia van.

Nagyék ezek szerint a narancssárga alapon kubatov-mintás pólyácskát szánták a dednek. Különösen szép ez a finom hímzés a sarkában, az aprólékosan kidolgozott Kreml egészen élethű. Anyuka hímezte?

Kissék a bal oldalon lévő ajtón távozhatnak, sok szerencsét hozzá. Nagyék jobbra fáradjanak ki, sok boldogságot, jó egészséget a családnak!

Kedves Nagy család, szíveskedjenek az első pénztárhoz fáradni, ott lehet felvenni a 10 milliós lakástámogatást, a kettes pénztárnál a másik tízmilliós hitelt. Ne tessék aggódni, a támogatást nem kell visszafizetni, majd az adóból szépen visszakerül egy része, a többit Kissék ajándékozták önöknek. A hitel kamatát szintén Kissékkel közösen fizetik.

Kedves Kiss család, az önök gondja, hogy nem tudják igénybe venni a CSOK-ot. Ja kérem, nem közmunkára és minimálbérre kellene berendezkedni. Hogy az önök falujában nincs más munkalehetőség? Költözzenek máshová! Hogyhogy miből? Adják el a mostani lakást! Szülőké és még fizetik a hitelt, de amúgy sem vesz senki házat a környéken? Ez nem az én problémám.

Nagy úr, gratulálok a harmadik gyerkőchöz! Igazán helyes lurkó. A lakás is igazán szép lett, nagyon ízléses ez a narancs mintás fürdőszoba csempe. Sok hitelt kellett felvenni a CSOK mellé? Persze, nem gond a törlesztő. Fedezi is a családi kedvezmény, amit leírhatnak az adójukból. Nincs mit köszönni, mi mindent a magyar családokért teszünk. Szeretettel várjuk önöket a választáson. Remélem, ránk fognak szavazni.

Kiss úr, mi közöm hozzá, hogy nem tudják igénybe venni teljes egészében a családi adókedvezményt? Miért nem keresnek többet, akkor igénybe tudnák venni! Hogyhogy nem lenne rá szükségük, ha többet keresnének? Ingyen kapják a tankönyveket, a menzáért sem kell fizetni, mit akarnak még? Ezt a kormány adja ajándékba, nyugodtan meg is köszönhetik a háborgás helyett! Mi az, hogy adófizetők pénzéből? Az már elveszítette a közpénz jellegét! Már meg sem kérdem, kire szavaznak. Inkább maradjanak itthon, vagy menjenek templomba. Hálátlan népség!

Igazán szép autót vettek, Nagy úr! Kényelmes? Remek. Jól van a család? Gyerkőcök? Megy a vállalkozás? Igazán örülök, hogy ilyen sikeres magyar családok állnak a kormány mellett!

Na, mi a baj Nagyné? Baleset érte a férjét az új terepjáróval? Biztosan fizet a biztosító, ne aggódjon. Hogy a férje kórházba került? Semmi baj, jó az egészségügyi rendszer, hamar meggyógyul. Kitartás!

Megsérült a gerince? Nem tud többé járni? De sajnálom!

Munkaképtelen lett? A vállalkozása is csődbe ment, mert nem tudja betegen folytatni? Nagy kár. Hát arról én nem tehetek, hogy a felülvizsgálat ilyen rokkantsági fokozatot ítélt meg. Ennyi jár, ezt nem én döntöm el. Ennyiből nem tudnak megélni? Adják el a házat, költözzenek egy olcsóbba. Falun fillérekért lehet kapni ingatlant. Hogy még hitel van rajta? Nem kellett volna ilyen nagy lábon élni. Tanulja meg beosztani a kevesebbet.

Hogy mi lesz falun a gyerekekkel? Mi lenne? Mások is élnek falun, mégis felnőnek valahogy. Ja, hogy nincs rendes nyelvoktatás és internet sem? Egyszerre nem megy minden, most hoztuk vissza a csőd széléről az országot. Hogy jön ide a focistadion?

Hogysmint, Kiss család? Hiányzik a gyerek? Külföldre? Gondolom, mosogatni. Örülök, hogy jól megél és segít önöknek is. Az a dolga a gyereknek. Szépen rendberakták a házat, egész pofás lett. Harminc év ment rá az életükből? Magánügy.

Nagyné, ne bőgjön! Van ingyenes tűzifa a rászorulóknak, igényeljen! Arról én tehetek, hogy egy hónap alatt elfűti az egészet? Ossza be! Ne mindig mástól várja a segítséget. Ennyi rokkantellátás jár, dolgozzon a férje! Hogyhogy nem tud? Az orvos szerint tud. Szétesett a kerekesszék, még az utcára sem  tud kimenni? Három év múlva majd igényelhetnek másikat, addig oldják meg, ahogy akarják.

No lám, egy szobába kerültek megint, kedves Kissné és Nagyné. Mint a szülészeten, csak ez nem szülészet. Ne ordítsanak, a nővérke nem ér rá mindig maguknak ugrálni, még harminc betegről kell gondoskodnia. Fáj? Ja, öregnek lenni fáj. Így, szépen elcsendesednek, a nyugtató máris hat. Ha múlik a hatása, kapnak másikat, hogy szép csöndben legyenek. Így nem fájnak a felfekvések, nem zavarja magukat a mocskos ágynemű. Már semmi sem zavarja magukat. A tüdőgyulladás sem, a lassú fuldoklás sem. Pihenjenek. Elvégezték a dolgukat. Vége van.adomany-1

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.