Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


No, ezt kellene ügyesen megmagyaráznia valakinek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ez a nap sem múlhat el örömhír nélkül és jó is ez így. Ni csak, mit leltem az MTI-n! Miután nekem mindjárt Kövér László után Novák Katalin a példaképem az anyaságban, nem tudom kihagyni az anyák napja előtt egy nappal rendezett éljenhurrát.

Annyira tökéletes az MTI hír, hogy feltétlenül ide kell csinálnom (nem lustaságból, attól még a cikk nem lesz energiatakarékosabb), aztán trappoljunk végig rajta, nehogy valaki is hülyén haljon meg.

„Novák Katalin a »Ha gyermek születik a világra, család is születik « című rendezvényen elmondta, a tervek szerint 2018-ban 1500 családnak tudnak nagy értékű csomagot átadni a Családbarát Ország program részeként. Az államtitkár szólt arról is, hogy tavaly 93 100 gyerek született Magyarországon, ez a szám 2009 óta nem volt ilyen magas. A demográfiai adatok mögött azonban mindig az életet kell látni, amire a rendezvénye jelenlévő szülők többször is igent mertek mondani – emelte ki. Hozzátette, szép, régi szokás, hogy egy gyerek születését ünnepnek tekintik, ezt a hagyományt idézi fel a NOE babaköszöntő rendezvényén. Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára úgy fogalmazott, a család előbb volt mint az állam, vagy bármely más közösség, ezért a családok különleges bánásmódot érdemel. A család, amely évezredek óta apából, anyából és gyerekekből áll a »Jóisten adománya és a Jóisten kegyelméből tudják gondozni a szülők a gyerekeket és a gyerekek idősödő szüleiket « – fűzte hozzá. Azt mondta, a politikusoknak az a dolguk, hogy beemeljék a családot a közgondolkodásba és a közbeszédbe, valamint segítsék és boldogabbá tegyék a családok életét. Hozzátette, az elmúlt hét év kormányzásának is a »gyümölcse«, hogy nő a házasságkötések és a születések száma, ezzel párhuzamosan pedig kevesebb a válás és az abortusz   Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége arról beszélt, hogy egy kisgyermek mindig csodálatos és tökéletes, és egy kisgyermek születése nem csak a családnak érték, hanem a társadalomnak is öröm.”

Kivételesen sikamoljunk (új szót hoztam a világra, tudom. Nemzeti érzelműek nyugodtan használják elipszilonnal, engem nem zavar) el a cím felett, mert ha elkezdeném elemezni, másról nem ejthetnék szót, márpedig.

Ha az az 1500 nagyértékű csomag nem tartalmaz lakást és autót, valamint biztos jövedelmet, akkor mi lehet az a nagy érték, amiért csak 1500 darabra futja? Finnországban például – 1949 óta, mert előtte csak a rászorulók kaptak – minden baba születésekor kapnak a családok egy induló csomagot – lehet pénzt kérni helyette, de nem szoktak -, tehetősek és nem annyira tehetősek egyformán. Az ország így üdvözli a kis jövevényt és így figyelmezteti a társadalmat, hogy egyenlőnek születünk. Vagyis nem mi, hanem ők. Ezt annyira komolyan veszik ott, hogy az első hetekben a babák a csomagolásra használt kartondobozban alszanak.babybox

Így fest egy babadoboz finn módra. Ha sikerül megtudni, mit rejt majd az az 1500 nagyértékű csomag, feltétlenül be fogunk arról is számolni. Haladjunk tovább.

Novák Katalin – akit én sok minden más mellett a matek tudásáért és a felkészültségéért is tisztelek igennagyon – azt mondja, hogy tavaly 93 100 gyerek született Magyarországon, ez a szám 2009 óta nem volt ilyen magas. És mennyire igaza van neki! Ugyanis például 2009-ben 96 442 baba született (a gazdasági válság csúcspontján járunk), az azt megelőző években, 2004-ig visszamenőleg:

95 137 97 496 99 871 97 613 99 149

Ezek a KSH hivatalos adatai. Innen nézve nem olyan biztos, hogy van okunk ünnepelni az elmúlt hét év kormányzásának gyümölcsét. Sőt – bár nem szeretném elrontani Novák Katalin frenetikus hangulatát, hoztam még valamit, szintén a KSH hivatalos oldaláról. ITT a link a statisztikához, én kimásolok belőle néhány mondatot.

„ A halálozások számának tavaly szeptember óta tartó emelkedése tovább folytatódott. 2017. január–februárban 26 970-en vesztették életüket, ami nagymértékű, 21%-os emelkedést, számszerűen 4658-cal több elhunytat jelent az egy évvel korábbihoz képest. 1999 óta ez a legmagasabb első kéthavi halálozási érték. A szökőnaphatást figyelembe véve az elhunytak számának emelkedése még jelentősebb mértékű, 23% volt. Ezen belül januárban 25, februárban pedig 20%-kal többen vesztették életüket, mint az előző év azonos hónapjában. A 2017. év eleji jelentős halálozási többlet hátterében – a két évvel ezelőtti folyamatokhoz hasonlóan – most is a tetőző influenzajárvány állhatott.

A halálozások számának jelentős emelkedése, valamint a születések csökkenése következtében a természetes fogyás a 2016. január–februári 7409-cel szemben 2017 első két hónapjában 12 388 fő volt, ami 67%-os növekedést jelent.”

No, ezt kellene ügyesen megmagyaráznia valakinek. Mert szerintem influenzajárvány eddig is volt, sőt, van ellene védőoltás, ami 1999-ben még nem volt. Mégis ennyi a halott és egyre több. Lehetséges, hogy az egészségügy területén is érdemes lenne szétnézni, mindjárt a nagy melldöngetést követően?

A Jóisten adománya, a család apából, anyából és gyerekekből álló ősi közössége, ami régebbi a politikánál, de most mégis a politikának kell beemelnie a közgondolkodásba és a közbeszédbe, talán ráér majd akkor, amikor annyira jól áll az ország, hogy lesz időnk hülyeségeket hallgatni.

Még annyit a üzennék Aradszki Andrásnak, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkárának (hogy jön ide az energiaügy egyébként?), hogy NEM a Jóisten kegyelméből tudják gondozni a szülők a gyerekeket és a gyerekek idősödő szüleiket, hanem azért, mert sokszor emberfeletti áldozatokat hoznak, miközben a kormánytól ehhez semmiféle segítséget nem kapnak.

Pápuszi.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.