Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hányinger, gyalázat, legalja: Fidesz a neved

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegnap este még csak félhangosan dohogtam magamban, amikor olvastam, hogy az Index, a HVG és a 444 munkatársait nem hogy nem engedték be, de meg se hívták a Schmidt Terror Gyalázat Mária vezette intézmény falai között megrendezett, CEU-vitának csúfolt szégyenletes kormányzati önfelszopó, az ideológusasszony puszta jelenléte okán hisztérikusra sikeredett, de legalább tök értelmetlen süketek párbeszédére. Ahova – még egyszer – csak az mehetett be, akit meghívtak. Vagyis a lakájok, seggnyalók, parancsot teljesítő szalagmunkások. Pont.

Ma már nem dohogok, csak egyszerűen értetlenül és megsemmisülve szemlélem: nem az a legalja, hogy a kormány és népes csürhéje munkájukat végző újságírókat lehetetlenít el és foszt meg közérdekű (!) információktól, közpénzen szervezett faszverésekre nem engedi be őket, kitiltogatja őket a parlamentből, megtiltja a pártkatonáknak, hogy nyilatkozzanak, de mostmár erőszakot is alkalmaznak, kezet emelnek rájuk, rángatják, lökdösik őket.

A Fidesz nevű állampárt budapesti, XI. kerületi nemzeti konzultációs népbutító rendezvényén – miután megtiltották a 444 újságírójának, hogy felvételeket készítsen Varga Mihály közepes tehetségű könyvelő és Simicskó István hasonszőrű káder előadásáról – az ügyeletes csinovnyik lerángatta a lépcsőn, kicsavarta a kezéből a telefonját, és arról képeket törölt ki. Történt ez nem sokkal azután, hogy Fideszék melldöngetve bejelentették: országszerte több mint száz helyen tartanak nyilvános fórumokat a nemzeti konzultáción feltett kérdések témájában. Azt nem mondták, de mostmár világos: a nemzetnek nem része az a sajtó, amelyik nem a propagandát szolgálja.

Most akkor lehet jönni megint, lehet moralizálni, lehet eltartani azt az átkozott kisujjat, lehet Bayer Zsoltikát simogatni. Csak most már extrában meg kellene válaszolni a kérdést, hogy hova a picsába süllyedt ez az ország, miközben finnyásan-undorodva patikamérlegre helyeztük az erkölcsöket? Minek kell történnie még ahhoz, hogy már senki ne a stílust keresse a rezsim ellen küzdő másik emberben, hanem befejezze az önáltatást, és felfogja: egy maffiaszervezet irányítja az országot, a napi kormányzati uszítás és a viszkető tenyerek politikája pedig a közös sírunkat ássa.

2017. májusában egy évvel a parlamenti választások előtt, egy nyilvánosan meghirdetett eseményre (konzultáció, lakossági fórum) a Fidesz azt enged be, akit akar, előzetes regisztráció alapján szelektálja a jelenlévőket. Ezek ugyanazok, akik a magyar emberek mögé bújva hazudták nemrég Brüsszelben, hogy ők megkérdezik a népet, ők folyamatosan kapcsolatban állnak a néppel. Ők a példa. A követendő jó példa. És most ott tartunk, hogy egy Szabó László nevezetű, egyébként triplanévtelen senki, az újbudai Fidesz tagja, az önkormányzat kabinetvezető-helyettese kezet emel egy nőre? Azért, mert a munkáját végzi? A nőügyekkel nem foglalkozó, büszkén és hangosan fingó, vak komondorokra mutogató, nőket bántalmazó államférfiak ide jutottak? (Amúgy meg tökmindegy, hogy nő vagy férfi a megráncigált, megalázott újságíró.)

És nem elég, hogy lökdösi és rángatja, de a jelen lévő tisztelt polgári-nemzeti-keresztény érzelmű fajmagyarok gyülekezete nem a bántalmazott segítségére siet, hanem rátámadnak valamennyien az áldozatra (!!!) és megpróbálják megfélemlíteni. És nem arról van szó, hogy a gyáva senki a hátsó ajtón távozik az épületből (de, ott távozott valószínűleg), hanem a kiérkező rendőrség érvelése az igazán mellbevágó: nem tudták azonosítani a támadót (aki az újságírót az épület elé lökdöste ki férfiasan) és mivel a szervezők nem látják szívesen, ezért nem mennek vissza vele az épületbe, hogy együtt keressék meg. Vagyis mivel a bántalmazott az állampárt rendezvényén nem kívánatos személy, ezért a rendőrség nem hajlandó azonosítani az állampárt színeiben keménykedő trógert? Ezután ez lesz? A Fidesznek előjoga lesz arra, hogy önkényeskedjen, önbíráskodjon, kényszerítsen, kezet emeljen?

Ez már akkor sem volt vicces, és már akkor is a magyar demokrácia mélypontja volt, amikor azok a szépen fejlett tar úriemberek a választási irodánál fizikai erőszakkal megakadályoztak random magyar embert, hogy állampolgári jogával élhessen és népszavazási kezdeményezést nyújtson be. A bűnösök ártatlannak találtattak és szabadlábon röhögnek a markukba azóta is. És végképp nem volt vicces, amikor nem oly régen festékdobálásért vertek bilincsbe két aktivistát, miközben köztörvényes bűnözőket futni hagytak.

Minden következmények nélkül maradt, és miután kormányzás helyett sorosozva, oligarcházva nyíltan üldözik és igyekeznek megbélyegezni a még életben lévő független sajtóorgánumokat, ma odáig fajultak, hogy huszadrangú, feltörekvő fiatal titánok fizikailag erőszakoskodnak újságírókkal. Olyan újságírókkal, akik tudósítani szeretnének egy olyan eseményről, amelyről kiderült, hogy oda csak a nyaloncoknak szabad a belépés. És ebben a pillanatban nem ott tartunk, hogy bizonyos Szabó László lemondott a tisztégéről és sűrű bocsánatkérések közepette megszégyenülve elvonult, és nem az van, hogy a rendőrség a bántalmazott polgár érdekében jár el, hanem szabólacika irodája tudatja az érintettekkel, hogy nem hajlandó szóba állni velük, a rendőrség pedig falaz az erőszaktevőnek.

Már nem elég a lélektani nyomásgyakorlás, a köpködés, megbélyegzés, immár jön a fizikai erőszak, a tettlegesség, a csoportos megfélemlítés? Az, amiről Bayer szekértoló beszélt? Hogy majd most meglátjátok? Amikor gúnyosan összeröhögött a hozzá hasonló puhatestűekkel, hogy óbégatnak a libsik mert nincs sajtószabadság? Nesztek, bazdmeg, sajtószabadság. Most kezdődik – gondolom – az áldozathibáztatás. Hogy minek ment oda? Hogy mégis mit képzel magáról egy nem közpénzből nem propagandafirkász, a nemzetből kitagadott nemzet ellensége egy kormánypárti rendezvényen?

Mégis meddig lehet ezt még tolni? Meddig lehet mindenki mögé egy Soros Györgyöt vizionálva bármit megtenni? Ez a sajtószabadság? Nem hallom. Ez a sajtószabadság? Indul a békemenet? Megvédeni szabólacikát? Vargamisit? Simicskót? Mi a követező lépés? Jól kihúzzátok magatokat és büszkék vagytok lacikára, aki jól megmutatta, hol a helye egy sorosbérenc hazaárulónak? Ez jön most?

Mert ha nem ez jön, akkor minden ügyeletes szarlapátolónak kórusban kellene kikérnie most magának, ha egyáltalán még újságírónak csúfolja magát, hogy bár naponta foggal és körömmel, a saját sekélyes intellektusával és gumigerincével védelmezi a hatalom védhetetlen disznóságait, de az mégsem fér bele, hogy egy közpénzpolitikus kezet emeljen a munkáját végző újságíróra. Függetlenül attól, hogy nem egy csónakban evezünk. Vicceltem. Semmi ilyesmire nem számítok.

Mert másfelől: mire lehet számítani egy olyan politikai párttól, amelyik bevallottan nem foglalkozik nőügyekkel, amely soha semmilyen körülmények között nem határolódik el erkölcsileg megbukott csatlósaitól. Egy ilyen pártban újratermelődik az erőszakos suttyóság. Ez a Fidesz védjegye. Kádéenpéstől. Ezt a kultúrát védik a bevándorlóktól és a civilizáltabb Európától. Az egész országot érintő, állítólag legégetőbb kérdésben szervezett lakossági agymosásra csak a híveiket engedik be. Több, mint jelzésértékű.

Nem hiszem, hogy tévedek, amikor azt gondolom: hivatalosan is elérkezett a fizikai erőszak ideje. Haladunk az Erdogan és Putyin által kitaposott ösvényén. A rendőrség szemet huny, a felbátorodott második, harmadik vonal pedig felbátorodik és zaklatni fog mindenkit, aki nem körön belül van. Mélypont, morális fertő. Nőre kezet emelni, újságíróra kezet emelni, bárkire kezet emelni. Kormánypárti színekben. Hányinger, gyalázat, legalja: Fidesz a neved.

Frissítés: Természetesen a Fidesz szerint mindez hazugság és provokáció.

adomany-1