Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi ez a penetráns középkori halszag?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben a korábbi hatmilliárd mellé három hónap leforgása alatt további nyolcszáz millió forintot öntöttek a Századvégbe, hogy kutassák ők a migrációt, miközben a 25 milliárd összköltségvetésűre tervezett vizes világbajnokság most tart 130 milliárdnál és még hol a vége, miközben az Orbán-kabinet legújabb minisztere (nem, nem az egészségügyről vagy az oktatásról van szó), a paksi atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter már le is tette az esküt, meg még az osztogatás, növekedés 2018-as költségvetését is benyújtották, lemond a kormány.

A cseh kormány tudniillik. Cseh, úgy mint a V4-ek egyik tagja. Az MTI szűkszavú beszámolója szerint Bohuslav Sobotka szociáldemokrata cseh miniszterelnök számára tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy helyettesét, egyben kormánya pénzügyminiszterét, a koalíciós partnerpárt ANO elnökét, adócsalással vádolják és a gyanút mindeddig nem tudta eloszlatni. Mindig mondtam én, hogy rohadnak és hanyatlanak ezek, és még csak el se kell menni legnyugatabbra. Ahelyett, hogy meghosszabbítanák a bűnözőgyanús jóembert Lovasberényen keresztül a Seychelle-szigetekig példának okáért, lemond egy egész kormány. Ahelyett, hogy – minél jobban támadják – növekvő bizalommal legyenek iránta, megvédjék és takargassák, hátha a debilkretén, aranyhal-memóriával felvértezett polgárok elfelejtik. (Szevasz, Rogán! Farkas Flórián jól van? Mindenki mást is üdvözlök!)

A lényeg, hogy ez is egy közönséges nap volt Illiberáliában, amely V4-es perspektívából még cudarabbul fest. Amikor is továbbá a Fidelitas az Indexet szopatta Simicskás matricákkal, a közpénzből kitartott moslékmédia elvetemült szerzői pedig a változatosság kedvéért a Momentum elnökét hitlerezték. Most valahogy mindezekről nincs kedvem bővebben elmélkedni. Mert itt van nekünk a NER egyik legnagyobb ajándéka, az oktatási rendszer minden oldalról szétkúrásának legújabb mérföldköve, amely írva található a szakgimnáziumok pedagógia szakirányt választó tanulóinak szánt mintaérettségi javítókulcsában.

A család emberek egy közössége, vagy több közösség kapcsolata, ahol a tagok között leszármazotti kapcsolat van, házasság vagy örökbefogadás. A családot az különböztet meg más csoportoktól, hogy különnemű személyekből áll, akik különböző generációkhoz tartoznak, reprodukálja önmagát.

 

A család élén családfő áll: ez hierarchikus viszonyt fejez ki a családtagok között, amely értelmében a családfő irányító szerepet tölt be a családban, az ő szava döntő a legfontosabb kérdésekben. A családfő szerepét hagyományosan a férfi, férj, családapa töltötte be. A válások számának emelkedésével a gyermeküket egyedül nevelő szülők aránya nőtt, így asszonyok/anyák is „előléphetnek” családfőként.

Hogy emellett a gyerekek nevelésének bevett eszköze a kényszerítés (elvileg nem a büntetőjogi kategóriára gondolnak) és a büntetés-fenyegetés, azt már nem is részletezem, mindenki utánajárhat ITT. A keresztény mázzal leöntött gyerekverési kézikönyv után lehet, hogy csak habnak fog tűnni a középkor meghonosításának együttműködési rendszerében.

Tisztázzunk egy dolgot, rögtön a közepén: miután ezeket a helyes megfejtéseket a fideszes alaptörvény már nagyjából tartalmazza (a gyereknevelésről nem rendelkezik az alaptörvény), egészen megrökönyítő lenne, ha a Fidesz által megnyomorított oktatási rendszer valami mást követelne egy érettségi feladatsorban, mint a saját agyrémét.

Ettől függetlenül nekem senki ne jöjjön azzal, hogy megint egy gumicsonttal állunk szemben, miközben ennél fontosabb kérdések nyomorgatnak. Annál nagyobb pusztítást nem lehet elképzelni, mint a felnövekvő generáció szellemi és lelki megmérgezése, indoktrinációja, amelyet a cselédbarát (nem elírás) magyar kormány megszállottsága okán fényévekre akarnak katapultálni az olyan fölösleges értékektől, mint a nyitottság, emberség tolerancia, és úgy általában a tőlünk különböző embertársaink választásainak, döntéseinek tiszteletben tartása.

Egyáltalán milyen gyalázatos magyarsággal van megírva ez a javítási útmutató, vagy mi a franc ez? Mit jelent ez a mondat? Ennek minden része fáj: A családot az különböztet meg más csoportoktól, hogy különnemű személyekből áll, akik különböző generációkhoz tartoznak, reprodukálja önmagát? Gyalázatos tartalmán, félreérthetőségén túl, ez a mondat magyarul van? Nincs? És akkor csodálkozunk, hogy a cselédnek és alattvalónak szánt diákok funkcionális analfabétaként végzik el az iskolát? Hogy szövegértés terén (is) hajtjuk a seregeket? Nem csodálkozunk, de felháborítónak tartjuk.

Tehát azonos nemű emberek egymás iránti szeretetén alapuló közösség nem család. Nem házasságban élő, gyermektelen párok nem család. Nem házasságban élő, gyermekes pár szintén nem család? Elhunyt élettársa gyerekeit nevelő nő/férfi nem család. Nagyszülők által nevelt gyerekek nem család? Vagy az igen? Mi az, hogy a családfő, a férfi dönt a fontos kérdésekben? Mi ez a penetráns középkori halszag, hol élnek ezek az emberek? Milyen hierarchia? A maffiacsaládokra gondoltak netán a hierarchiával? Mert minden más esetben dohos, undorító ez a definíció. Igaz, azt nem írja sehol a javítókulcsban, hogy boldog családokról van szó, ahol mindkét szülő családfőként funkcionál és közösen hoznak döntéseket.

Akkor Vajna Tímea és Vajna András család? Vagy ők sem? Mondjuk tény, hogy különböző generációkhoz tartoznak, ám a reprodukcióval még mindig van némi probléma, nem mintha engem érdekelne. És Matolcsy doktor meg a jógaoktató kisasszony? Ők család? Ők sem? És azok a családok, ahol a vak komondor a családfő, akin anyunak joga van átesni? Ez után mi következik mégis? Itt is felüti a fejét az orosz modell? Hogy miszerint a gyerekek épsége érdekében a családfő büntetlenül verheti a hierarchiában alatta álló feleségét? Akkor majd a kényszerítés helyébe a verés lép, így leírva? Azt is bevállalják?

Nem tudom, mi lesz ennek a vége, de már most is elborzasztó látni, ahogy a központostított, szétvert oktatási rendszer nagyszámban termeli ki az értő olvasásra képtelen egyedeket, akiket poros, bűzös, botrányos, múltszázadi és azelőtti eszmék mentén formálnak droidokká a munkaalapú társadalom legnagyobb gyönyörűségére. Bűn ez. Megbocsáthatatlan bűn. A hatszorosára drágult vizes világbajnokság és Mészáros Lölö százmilliárdja sehol nincs ehhez képest.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.