Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Élvezzük, mert nekünk fetreng

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tartsunk férfinapot! Az a legtöbb olvasónak nagy valószínűséggel megvan, hogy van nekünk egy Andy Vajnáról Vajna András Györgyre magyarosodott filmipari parókakészítőnk, aki annyira végtelenül sikeres volt az usában, hogy vénségére hazatántorgott, mert itt is sikeres akart lenni.

És lett is, mert a tehetség mindenhol kitapossa magának az utat, még lúdtalpasan, vietnami tangapapucsban is. Be is jött Vajnának a hazatántorgás, ha akarna, akkor sem tudna elugrálni a rá zúduló szerencse útjából. Lett neki nagy széfje, ahonnan finanszírozza – persze a mindenki pénzéből – a magyar filmgyártást. Miután egy hihetetlen munkabírású, szerteágazó tehetségű zseniről van szó, a filmipar irányítása mellett simán belefér a kaszinócézárság is. Ehhez persze óriási szerencse kellett, de szerencsére hősünk jóban van Fortunával (biztosan az újhazában haverkodtak össze valami hamburgerezőben), mert véletlenül a magyar kormány 2012-ben hirtelenváratlanul betiltotta a játékgépeket, majd azzal a lendülettel betiltotta a kaszinók működését. Mindezt persze azért tette, hogy megvédje a magyarembereket a játékszenvedély nevű kórságtól.

Néhány hónappal később valaki szólhatott a vezérkarnak, hogy van rossz játékszenvedély és van jó is, mert mégis úgy döntöttek, hogy engedélyezik a kaszinók működését. Bizonyos keretek között. Ezeket a bizonyos kereteket pedig egyrészről Szima Gábor, Kósa Lajos kebelbarátja, másrészről Andy Vajna, Fortuna barátja jelentik, miután ők ketten kaptak kaszinókoncessziót.

És a szerencse istenasszonya még ezen a ponton sem állt le, mert egyrészről elintézte, hogy Vajna kaszinóiban ne legyen kötelező bevezetni az online pénztárgépeket – értelemszerűen a franc se tudja ellenőrizni, mennyi a bevétel – másrészről még azt is kibulizta, hogy a parókakészítő-filmguru adókedvezményt kapjon azokra a jövedelmekre, amiket sikerült bevallania és nem offshore-cégekbe talicskázott át. Mindez persze a mi érdekünkben történt, kétsége ne legyen senkinek.

Tudom, hogy férfitársaim már kezdik elveszíteni a türelmüket, mert ugye férfinapot hirdettem a cikk elején, azt pedig mindenki beláthatja, hogy Andy kevéssé vonzó jelenség férfiszemmel nézve. A női szemek nevében nem mernék nyilatkozni. Egy női szem azonban feltétlenül megakadt a parókakészítő-filmguru-kaszinócsászár őszülő halántékán és kirobbanó szerelem lett az akadás vége.

Palácsik Tímea volt a szerencsés szemfelszedő, aki igent rebeghetett az ujjára csusszanó brilleknek. Egy darabig keresgélte a helyét, mint minden fiatalasszony, majd nyitott egy fánkozót. Aztán bezárta. Aztán megnyitotta. Közben azt mesélte, hogy akár napi hat fánkot is befal, de ugyanakkor azt is mesélte – máshol -, hogy még csak meg sem kóstolhatja a fánkdában árusított instant diabéteszt, mert fogyózik folyamatosan.

Mindeközben az ifjú férj megvásárolt egy tévécsatornát, majd be is jegyeztette külföldön, hogy mégse itthon kelljen adót fizetnie és ne a magyar médiatörvények vonatkozzanak rá. Vett még ezt-azt, meg ugye a végtelen szerencse sem fejezte be az üldözését, ezért az online-kaszinók bizniszét is hazavihette az ő kis asszonykájának.

Csakhogy a kis asszonyka közben úgy döntött, hogy most, hogy harmincvalahány évesen végre felmászott a csúcsra, betör ő holivúdba. És tényleg. Kicuccolt ámerikába – hála a jó istennek, hogy a kaszinókból összecsorog annyi bevétel, amiből sikerül fedezni egy szerény életvitelt a világ azon eldugott szegletében – és építi a portfólióját, vagy micsodáját. Most jön az ígért férfinap, figyelem!

A guccsidioros fotókat most nem tolom fel, mert csak a randa irigységet táplálnám vele. Ez a kis történet azonban egyértelműen bizonyítja az élet igazságos voltába vetett hit jogosságát, a kormány szavahihetőségét és a világ megfelelő működését. Merthogy.

Egy egyszeri parókakészítő is meg tudja csinálni a szerencséjét Magyarországon, ha elég szorgalmas. A szerelem egyrészt vak, másrészt legyőz minden akadályt. A kormány mindig igazat mond, mert. Azt mondta Varga Mihály az idők balladai homályába süppedt szónoklatában, hogy azért kell a kaszinóst mindenféle adókedvezményben részesíteni, hogy aztán majd a jóságos ember a rászoruló gyermekek megélhetését és boldogulását tudja támogatni a megspórolt pénzből.

És lám, vakulj magyar! Pontosan ez történik. Már amennyiben figyelembe vesszük Vajnáné és az ő ura közötti korkülönbséget, akár gyermekként is tekinthetünk a harmincvalahány éves feltörekvő holivúdi sztárjelöltre.

Nekünk lényegében minden fillért megér a történet. Azért is hoztam ide ezt a helyes videót szombatnak napján, mert miénk ez a cirkusz, nekünk fetreng Timike a homokban. Ugyanis mi fizetjük. Akkor legalább élvezzük a látványt.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.