Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Az ország meg nyolcadik éve nem tudja, hogy ki az a Habony Árpád

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt már önmagában is nehezen fogja fel az agyam, hogy vannak olyan magukat médiának nevező kormányszócsövek, amelyek rendben lévőnek találják, hogy szélsőjobbos erőszakszervezetek berontanak egy ország parlamentjébe és ott képviselőket vernek véresre, mert egy albán nemzetiségű (értsd: kisebbségi) embert választottak házelnöknek. Ahogyan az a Macedónia nevű jog- és mintaállamban történt tegnap este.

Aggasztó, hogy odáig jutottak az elmebajban, hogy Soros György személyének gyűlölete (értsük úgy, hogy Soros félkézzel és egyszemélyben befolyásolja Macedóniát is, hát elegük lett az igaz hazafiaknak) már az erőszakot is legitimálja. Ez így, ahogy van, borzasztó irányt jelez. Nem tudom, mennyire működne ez a beteg logika, ha mondjuk a román parlament magyar házelnököt választana egy szép napon és feldühödött román hazafiak önbírásokodólag, hazafias érzelmektől fűtve szétcsapnának a fején egy vodkás üveget. A Soros György tehet mindenről elv alapján jól megérdemelné? Értem.

Az viszont legalább annyira sötét jövőt fest, hogy a magyar kormány – amely egyedüliként a nyugati szövetségi rendszer (EU, NATO) tagországai közül Putyin és Moszkva hangjára rímelően a Soros-ellenes jobboldal mellett foglal állást ebben az egyáltalán nem Budapesten eldöntendő macedón vitában – Soros György démonizálását, hajszolását és az ellene indított dzsihádot nevezte ki az ország vezetését szolgáló programnak és mindent ennek rendeltek alá. Például nem az agyatlan erőszakot ítélik el, hanem sorosoznak.

Hogy a ma reggeli, 23 és fél perces miniszterelnöki igehirdetésben összesen hányszor ejtette ki a nevét az egykori Soros-ösztöndíjas küldetéstudat, azt pontosan nem tudom megmondani, de éppen elégszer. Ennél szerintem egy fokkal érdekesebb – nem a győri szurkolótábor szempontjából, nyilván -, hogy konkrétan hány hazugság/alternatív valóságfoszlány fért bele ebbe a huszonvalahány percbe. Egy nappal az Európai Néppárt soros ülése előtt, két nappal az európai parlamentben előadott köpönyegforgatás után ma ilyeneket mondott:

– Ha megtámadják Magyarországot, akkor a miniszterelnöknek oda kell mennie, ez a helyszín legutóbb az Európai Parlament volt.

– Támadás alá vették a migráció megfékezését végrehajtó Magyarországot.

– Soros György egy tehetséges magyar spekuláns. Az Európai Unió eszméje azonban nem a tőzsdei spekuláció, hanem a szociális piacgazdaság. A közösség szemben áll a kaszinókapitalizmussal, valaki ne azon gazdagodjon meg, hogy mást tönkretesz.

– Soros György Magyarországon azért vált közellenséggé, mert kétszer megtámadta a magyar pénzügyi rendszert. Először meg akarta szerezni az OTP-t, ezt még Horn Gyula volt miniszterelnök akadályozta meg, a második támadást pedig a hitelválság idején hajtotta végre.

– A két bangladesi migráns ügye – amelyben elmarasztalta Magyarországot a strasbourgi bíróság – megmutatta: felépítettek egy rendszert, amelynek következtében rendszeresen megcsapolnák a magyar büdzsét. A bangladesiek esetében az történt, hogy „egy Soros által finanszírozott szervezet beperelte Magyarországot”, „az eljárásban a szakértői véleményt egy másik Soros-szervezet adta, majd a bíróságon az ítéletet egy Soros-egyetemen oktató bíró vezetésével hozta meg egy bírói tanács”. Ergo „be vagyunk kerítve”, ha ez így megy tovább, „tízezerszám fognak bennünket megskalpolni”, „el akarják venni a magyarok pénzét”. 

– CEU: „azt akarjuk megtudni, hogy az micsoda. Senki sem tudja, itt olyan jogi zűrzavar van, hogy ennek az átvilágítása időt vesz igénybe.”

A győri különítmény ujjongó elragadtatásával szemben én azt gondolom, hogy ugyan nem újdonság a szemenszedett hazugságok és Soros György magánszemély kényszeres ostorozásának kormányprogrammá emelése, de a fenti, hatból hat hazugságot akkor sem kell kellene elengedni a fülünk mellett, ha pillanatnyilag esély sem mutatkozik arra, hogy a józan ész talaján maradva abban a reményben lehessen érveket egymás mellé helyezve vitázni, hogy a paranoia és a háború helyét átveszi a normalitás.

– Magyarországot soha sehol nem támadta meg senki, ez érvényes az Európai Parlament legutóbbi plenáris ülésére is, ahol a magyar kormány által szándékosan generált helyzetről vitáztak és ahol egyébként mindenki az elismerés hangján beszélt a magyar népről. Egyetlen felszólaló, egyetlen brüsszeli bürokrata nem vette a szájára, nem marasztalta el Magyarországot. Kizárólag Orbán Viktorral és kormányával szemben fogalmazódtak meg bírálatok. Senki nem támadta meg hazánkat, ellenben az ország hét évnyi fideszes rombolás után sem lett azonos Orbán Viktorral.

– Miközben Magyarországot nem támadja senki, a migráció megfékezésén, azaz a káosz és a zűrzavar mások nyakába varrásán fáradozó magyar kormányt sem támadja senki, mindössze a fellépés módját vitatják. Lásd mindjárt lent.

– Soros György valóban egy tehetséges magyar spekuláns, amennyiben a tőzsde évszázadok óta ama logika szerint működik, hogy amit valaki elveszít, azt másvalaki megnyeri. Sőt. Soros a mindenkori legtehetségesebb spekuláns, aki saját kútfejéből és zsenijéből tett szert arra, amije van. Ugyanez nem mondható el Vajna András amerikás magyarról és kaszinópápáról (ha már kaszinókapitalizmus), akinek a kedvéért emberek százainak megélhetését tette tönkre a magyar kormány. Mészáros Lőrinc évi 100 milliárdos, Rogán-Garancsi-Tiborcz-Csányi-Csetényi és az éhes holdudvar ki tudja hány milliárdos gyarapodásának árnyékos oldalán az elmúlt öt-hat évben nagyjából 3,7 millióról 4,2 millióra nőtt a létminimum alatt élők száma. Sorossal ellentétben Orbán klientúrája közpénzből zsírosodik, a zsírosodás mögött viszont nem áll gazdasági teljesítmény, tehát Orbán tényszerűen egy országot tesz tönkre, miközben már megint másokat vádol azzal, amit ő maga követ el.

– Soros György azért vált közellenséggé nem Magyarországon, hanem a Fidesz hivatalos kommunikációjában, mert Orbán Viktor kormánya hét év után nem tud felmutatni értékelhető gazdasági eredményeket, a csókosoknak átjátszott piaci ágazatok, az állami pénzszivattyúk maximumra kapcsolása, az önerőből tehetséges kisvállalkozók és úgy általában a középosztály megnyomorítása állandó háborús, elterelő hadműveleteket, újabb és újabb ellenségeket igényel. Amikor Soros állítólag kétszer megtámadta a magyar pénzügyi rendszert, Orbán Viktor vagy kussolt, vagy a luxus- és limuzinszocialisták vérét szívta, gyurcsányozott, vagy be sem járt dolgozni.

– A bangladesi migránsok ügyéről előadott szöveg nettó hazugság. Senki nem akarja megcsapolni a magyar büdzsét, az kizárólag az Orbán-kormány privilégiuma, amivel maximálisan vissza is él. A két analfabéta, menedékkérelmük beadásakor a bangladesi árvízhelyzetre hivatkozó menedékkérő alapvetően nem lett volna jogosult a menekült-státuszra, senki nem kényszerítheti a magyar hatóságokat, hogy azt bárkinek megadják, de a magyar hatóságok a kérelmezők tisztességes eljáráshoz való jogát (tolmács, bírói eljárás) is megtagadták. Orbán állításával szemben tény, hogy az elmarasztaló ítéletet egy hét tagú bírói testület hozta meg, amelynek elnöke a kijevi, illetve strasbourg-i egyetemen szerzett diplomát, egyiket sem Soros alapította. Ha Sajó Andrásra célzott a kényszeres hazudozó, akkor ő valóban a CEU alapítói közé tartozik úgy, hogy két évtizede semmi köze nincs az intézményhez. A magyarok pénzével következésképpen egyedül a magyar kormány szórakozik, a magyarok pénzét egyedül Orbán és bűnbandája veszi el. Hét éve.

– Ha Orbán nem tudja, mi az a CEU, akkor kérdezze meg Kovács Zoltánt, akinek volt szerencséje ott okulni tök feleslegesen. Érdekes, hogy nem tudják, mi a CEU, de raklapnyi alulművelt pártkatona áll ki naponta elmagyarázni, hogy hányadán állunk vele. Nem tudják, mi a CEU, de egy hét alatt sürgősségi eljárásban, előzetes tárgyalások nélkül hoznak törvényt az ellehetetlenítéséről. Vizsgálódnak, következtetésekre jutnak, de nem tudják, mi a CEU. Orbán Brüsszelben magyarázkodik és mondja meg a tutit, de nem tudja, mi a CEU. Az ország meg nyolcadik éve nem tudja, hogy ki az a Habony Árpád, aki szintén a köz vérét szívja.

Az van, hogy ez az ostromlott vár szindróma (megtámadtatásunk siráma a nyolcadik hatványra emelve) nem fedi el, hogy a hatalmon lévő bűnszövetkezet sikeres meggazdagodásának nyilvánvaló eszköze az ország eltaposása. A magyarok pénzéért aggódik, mert a harácsolás az ő kiváltsága. A törvényesített korrupció eszközével lopja el az ország jövőjét (kishantos, földek, trafikok, magánnyugdíj, kaszinók, a sor végtelen) és Sorosra mutogat. Ezt a gyalázatos hörgést be kell szorozni héttel, ez megy lassan egy évtizede. Már nem havonta, hanem naponta, óránként. Győri illúziói ellenére ezt az embert a népharag fogja elsöpörni. Nincs már semmilyen kétségem efelől.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.