Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Az én fütyim nagyobb, mint a tiéd, Jani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

János: bibliai eredetű férfinév, a héber Yohhanan névből, illetve ennek latin Johannus alakjából származik. Jelentése: Isten kegyelmes, megkegyelmezett. Becenevei: Jánoska, Jani, Janika, Jancsika,  Jancsó, Janó, Jankó, Janóka, Janesz, Janek. Orosz megfelelője  Iván / tudják, a Rettenetes/. Olasz megfelelője: Giovanni / mint Casanova/. (Forrás: Wikipédia) 

Egy nagy, történelmi nemzet életében vannak olyan keresztnevek, amelyek megtestesítik a hazát, esetenként a név egyben a hont is jelentheti. Léteznek egy magát komolyan vevő országban ezért olyan személynevek, melyeknek a tekintélyét akár még a törvény szigorával is biztosítani kell. A törvényhozók elvitathatatlan feladata gondoskodni arról, hogy bizonyos utónevek szentek és sérthetetlenek legyenek. Aki ennek a súlyát nem tudja felfogni, az nem egyéb, mint Soros-ügynök, a CEU által kiképzett libsi nemzetáruló.

Átérezve a Tisztelt Ház felelősségét, tudva, hogy milyen rettentően elfáradtak a sok-sok gombnyomogatástól, feladatukat átvállalva – ingyér – az alábbi törvényjavaslat elfogadására indítok népi, mit népi, a világ magyarságát érintő kezdeményezést.

1.§ A magyar parlament alsó, felső és még felsőbb háza a János nevet védetté nyilvánítja.

2.§ A törvény hatálybalépésének napjától a János név anyakönyvezése tilos.

3.§ A János nevet tilos hivatalos helyeken – különösen a parlamenti üléseken, tüntetéseken, a karvalytőke által pénzelt minden nemzetellenes fórumon – megemlíteni, skandálni, rigmusok gyártására használni.

4.§ A János név a magánjellegű kapcsolatokban is szigorú védelmet élvez. Tilos a  János nevet családi perpatvarokban, kocsmai verekedésekben illetlenül bárkinek a szájára venni.

5.§ Az óvodai, közoktatási tantervekben kifejezetten biztosítani kell a név legmagasabb szintű védelmét. Kerülni kell, hogy a kisfiúk azzal hencegjenek egymás között, hogy „az én fütyim nagyobb, mint a tiéd, Jani”.

6.§ Házastársi kötelékben élő hölgyek – szeretkezés közben – kerülni kötelesek az „óh János, te vagy a Jani” sóhajokat.

7.§ A törvényt megszegő parlamenti képviselők mentelmi joga a tett elkövetésekor azonnal, e törvény erejénél fogva megszűnik.

8.§ A magyar nyelvből az MTA köteles törölni a paprikajancsi, máléjankó, fajankó, keljfeljancsi, olcsójános, máléjános és más, dehonesztáló  kifejezéseket.

9.§ A törvény megszegőire a hatóság és a TEK  teljes szigorával lesújt. A bűnösök a Karmelita Kolostor pincéjében kialakított tömlöcben kerülnek elzárásra, a nagybajuszú főméltóság által megszabott ideig, mely ellen még a Legmagasabb Helyre sem lehet fellebbezni. Az elítéltek kötelesek naponta ezerszer leírni: „János nevét a számra többé nem veszem!” mondatot.

10.§ A törvény elfogadásának napján azonnal hatályba lép.

Indoklás:

A törvényjavaslat célja, hogy a jelenlegi méltánytalan helyzet megszűnjön és a nemzet horgászának a becses keresztneve ne legyen alkalmas a megszentségtelenítésre, a fő pecás tekintélyének a csorbítására. Az utóbbi időben nagyon elszaporodtak a János nevet fortélyosan, saját önző, nemzetietlen céljuk érdekében kihasználók cselekedetei, ezért szükség van ilyenképpen a magas szintű jogszabályi védelemre. Szeretett hazánk jogalkotása minta a világ jobbik felén, így a törvény megalkotásával, az élenjáró nemzetek sorába kerülünk.

A törvényjavaslat beterjesztése előtt magam is végeztem – igaz nulla forintért -nemzeti konzultációt. Ugyan csak szerény személyemet kérdeztem meg, de igen sikeresnek gondolom. Arra jutottam, hogy a szántóvetők, a szövőnők, a kohászok, a bányászok, a közmunkások, a közmunka nélküli munkanélküliek, de még a felcsúti stadion ürgeöntői is mind támogatásukról biztosították a nemes kezdeményezést. Tudják ők is, hogy a védetté nyilvánítástól eggyé forrhat a magyar, mert vannak olyan nemzeti  ügyek, amelyeket  pártállástól, világnézettől, súlytól, magasságtól, nemtől, kortól, továbbá  mindentől és mindenkitől függetlenül támogatni kell.

Biztos vagyok abban, hogy a nép véleményét a nap minden percében nagy és szinte mérhetetlen alázattal követő, kiváló munkát végző parlamenti többségben ücsörgők átérzik a törvényjavaslat rettentő súlyosnak mondható voltát, ezért azt soron kívül, rendkívülinél is sürgősebb eljárásban megtárgyalják és lelkiismeretükre hallgatva törvénybe iktatják a János név tiszteletét az idők végezetéig.

Budácsik Lajos

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.