Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidelitas plakátkampányt indít nagypapi és nagymami ellen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

De nagyon jó nekünk, drága honfitársaim itt, Kongóban. Mármint a kongó stadionok és kongó fejek, valamint a kongó családi hűtőszekrények vidám országában.

A kormánypárt keltetője – a Fidelitas néven futó társulat – végre megmutatja oroszlánkörmeit és teleplakátolja az országot. Nekünk és értünk teszik ezt, hogy a keményen hülye kisember is tisztában legyen azzal, mi is a helyzet a politika törött raklapokból eszkábált színpadán.

A plakáton az fog jól látszani – szigorúan egy számjegyű IQ-hoz belőve -, hogy Soros György Botka Lászlót, Simicska Lajos pedig Vona Gábort használja bábként. Aki nem tudja elképzelni ezt a színvonalas plakátot, annak ide csinálom, lehet nézegetni (hamarosan mindenhol).1493297241-borocz-plakat-st-kg20

Értelmezzük, mit látunk a képen! A plakát bal szélén az a Soros György látható, aki a kormány számos politikusának taníttatását finanszírozta, de – és ez a fontosabb – aktívan, anyagilag hozzájárult a Fidesz párttá alakulásában, amennyiben ő finanszírozta annak technikai és infrastrukturális hátterének kiépítését. Azokban az években sok tízmilliót tolt bele Orbán Viktor álmába, a saját pártba.

Létrejött a Fidesz – Soros György pénzének köszönhetően -, majd – miután Soros politikai pártokat nem finanszíroz – jött a plakát jobb szélén látható Simicska Lajos és folytatta az építkezést. Először is megalapozta a párt gazdasági hátországát (székház eladás, az ebből származó bevétel szétcsatornázása különféle cégekbe, majd a cégek eltüntetése, illetve az Orbán bánya megvásárlása), persze közben a saját vagyonának is megágyazott, megkerülhetetlen politikai tényezővé vált.

A Fidesz választási vereségei ellenére is Orbán Viktor mellett maradt, szorgalmasan építette a párt és a saját gazdasági hatalmát. A 2006-os vereséget követően is tovább dolgozott Orbán Viktor trónra segítésén, nem zárta el a pénzcsapot, rendelkezésre bocsátotta a médiabefolyását. Nélküle a Fidesz nem az lenne, aminek most ismerjük és valószínűleg Orbán Viktor sem az lenne, akinek ma ismerjük.

Semmi újdonság nincs abban, amit eddig leírtam, de nem árt néha emlékeztetni magunkat, hogy a Fidesz, pontosabban Orbán Viktor és bandája nem más, mint Soros György és Simicska Lajos közös gyermeke. A plakát bal szélén látható bábművész nélkül a párt nem tudott volna felépülni, a jobb szélen lévő művész nélkül pedig sem gazdasági, sem médiahatalmát nem tudta volna kiépíteni. Simicska Lajos évtizedekig állt szorosan Orbán Viktor mögött úgy, hogy közben Orbán nyolc évig volt kormányfő.

Innen nézve minimum vicces – bár szerintem sokkal inkább szánalmas – a két szülő ellen indított totális háború. Az főleg elgondolkodtató, hogy mindeközben a kormánykommunikáció úgy állítja be Simicskát, mintha az tegnap bújt volna elő valami barlangból és a kormánynak, személyesen Orbán Viktornak semmi köze nem lenne hozzá. A legtragikusabb ebben az egészben az, hogy működni látszik a dolog. A nagyon elszánt híveknek eszükbe sem jut feltenni azokat a kérdéseket, amelyeket minden épeszű szavazó feltenne és nem gondolkodnak el egy percre sem imádottjuk erkölcsi kicsinységén, sem morális mélységén.

Tehát a Fidelitas most plakátkampányt indít nagypapi és nagymami ellen. 2000 plakátot fognak kihelyezni, az ehhez szükséges pénzt a Fidesz országos elnökségétől kérték és kapták.

Egyszerűbb gondolkodású szavazók kedvéért összefoglalom a lényeget: miután Soros György kezdeti, Simicska Lajos évtizedeken át tartó aktív segítségének köszönhetően létrejött és megerősödött a Fidesz, majd ebből kikristályosodott egy minden gátlást nélkülöző érdekszövetség, amely az ország totális lerablását tűzte ki célul, Orbán ki akarja nyírni egykori segítőit, az ő lejáratásukhoz százmilliókat, ha nem milliárdokat) ad a saját fiókszervezetének a pártkasszából, amely pártkasszába a mi adóinkból kerül a pénz.

Tehát még ezt is mi fizetjük. Hát nem szellemes? Hát nem egy geci ez az ember? De.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.