Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi folyik itt? Moszkva külvárosa lettünk, csak elfelejtettek szólni nekünk?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Egyéni problémákkal a frakciónk nem foglalkozik, közlekedési balesettel sem, olyan ügyekkel sem, amikor valaki valakinek a zsebéből kiveszi a pénztárcáját, ha a meccsen szidják a bírót, vagy ha megfenyegetnek valakit. Ez nem a mi dolgunk, nem a Fidesz-frakció dolga. Ilyen kérdéssel nem szoktunk foglalkozni”

ezt bírta reagálni Halászjános valamilyen szóvivő tegnap arra a jogos újságírói kérdésre, hogy mégis hányadán állunk ezzel a civil aktivistákat fenyegető Magomed Dasajev nevű oroszbarát csecsen bevándorlóval. Jó, nem így hangzott a kérdés, de az ügy legalább mindenki előtt ismert. Tuzson Bence másik kommunikátor zseni is valami hasonlót böffentett: a kormányzatnak nincs feladata a csecsen férfi ügyében, aki úgy érzi, nyomást gyakoroltak rá, tegyen feljelentést.

Komáromy Gergely, a szovjet emlékművet húsvét hétfőjén megdobáló aktivista a 168 órának elmesélte a történetet arról, hogy miként fenyegette meg őt és a családját ez a derék, dúlt keblű csecsen jóember, akinek és számos ismerősének ezzel a gesztussal belegázoltak a lelkivilágába:

Az Index mai tanulságos cikkének köszönhetően már azt is tudjuk, hogy egy zárt orosz nyelvű Facebook-csoportban szervezkedett a budapesti orosz nagykövetség tudtával és minden bizonnyal beleegyezésével (tudjuk, ez az a nagykövetség, ahol magyar állampolgároknak tilos tüntetni), ahol egyebek mellett Komáromy megnyomorításáról fröcsögött Magomed barátunk. Aki kedélyesen elbeszélgetett az Index újságíróival a szokásos orosz dezinformációs panelekbe csomagolt, elég sok sebből vérző múltjáról, és azt is eldicsekedte, milyen jóban van immár az aktivistával, akit előzőleg (erről nem mesélt) meg akart nyomorítani.

Tudom, hogy kit érdekel, ki mit ír egy zárt Facebook-csoportban, de azért ez így veszedelmesen hangzik, nem?

„Az ilyeneket meg kell nyomorítani, aztán közszemlére tenni a videót, hogy a többiek elgondolkozzanak. … Ez a hulladék még nem kapott a fejére az oroszoktól. Megleckéztetném. EMBEREK, SEGÍTSETEK MEGTALÁLNI!

 

Magának akarta a bajt, meg is kapja. Nyilván nem a semmiért tette. Személyes ügynek tekintem. Ő akarta a bajt, és szívesen el is intézem neki.

 

Hol lesz fellépése? Mikor? Vannak ott kamerák? Gyalog megy oda, vagy kocsival? Mennyi szemtanú lehet mellette? Lesznek ott rendőrök? Meg kell tudni, hol lakik, hogy ne csináljunk magunknak gondot. Nem vagyok én kamikaze. Tisztán kell az ilyen ügyeket intézni.

 

Semmit nem fognak tudni bebizonyítani, jó ügyvédem van :)))”

Én örülök, hogy ilyen öntudatos, oroszbarát csecsen bevándorlók élik világukat Magyarországon, üzletelnek, jönnek-mennek és amikor úgy tartja úri kedvük, akkor magyar emberek megverésére/megnyomorítására uszítanak a budapesti orosz nagykövetség tudtával. Az érintett orosz hivatásos diplomata pedig – aki mintegy mellékesen a Jobbik elnökének 2015-ös évértékelő rendezvényén a meghívott diplomaták listáján szerepelt – nem a hatóságokat értesíti, a hatóságok pedig nem a feladatukat végzik, mint ilyenkor elvárható lenne/normális helyeken szokás, hanem nyugalomra inti az elszabadult indulattal fröcsögő kommentelőket, mert hiszen a magyar rendőrség lépett az ügyben.

Ez igazán lenyügöző, remélem nem sértem meg Magomed pajti és a komplett magyar kormány érzékeny mimózalelkét, ha megkérdezem, hogy maradhatunk még egy kicsit mi is, vagy nem baj, hogy levegőt veszünk, nem sértjük meg az orosz szimpatizáns lelkét? Mégis mi folyik itt? Hova jutottunk? Mi van itt, Moszkva külvárosa lettünk, és elfelejtettek szólni nekünk? Ki a gyászt szolgál ez a magyar állam és ez a magyar kormány, mert a fenti ábra szerint közlekedési balesetekkel ugye nem foglalkoznak. Nem, valóban.

Szóval ha jól értem, akkor már nem csak a Kubatov-féle kopasz verőemberek gyomrozhatnak és törhetnek össze civil magyar ujjakat, rugdoshatják szöges bakanccsal a demokráciát, hanem az oroszbarát csecsenek is a törvény fölé katapultálták magukat?

Ez a Rezsiszilárdra emlékeztető Magomed milyen alapon uszíthat büntetlenül magyar állampolgárok elleni brutalitásra Magyarország területén? És nem az, hogy a magyar kormány piszlicsáré ügyekkel nem foglalkozik, és karba tett kézzel nézi ahogy egy verőlegény alkatú bevándorló szórakozik véleményt nyilvánító, a véleménynyilvánításért hatóságilag elítélt magyar polgárral, de olybá tűnik, mintha rendben lévőnek találná ezt az egészet.

Most nem baj, hogy gazdasági bevándorlók nem tisztelik az életformánkat? Hol vannak a háromgyerekes szír férfiakat köpködő hazafiak, a nemzetféltő szittya magyarok? Miért nem üvöltenek teli torokból, hogy konkrétan megélhetési migránsok konkrétan bűncselekményt készítenek elő magyarok ellen?

Tisztelt, magyar civileket festékespalackok elhajításáért bilincsben elhurcoló állami hatóságok! Ez a fajta viselkedés nem kelt önökben félelmet és megbotránkozást?

Ilyenkor nem hörögnek azért, hogy nemzetbiztonsági veszély és szuverenitás? Ilyenkor nem, amikor alvilági, magyarul nem beszélő figurák burkoltan fenyegetőznek és önbíráskodásra készülnek, mert a ki tudja milyen büszkeségüket megsértették?

Minek minősül ez a sztori azon túl, hogy az ábra szerint Komáromy és családja azért úszta meg azt, hogy kárt tegyen bennük az elszabadult csecsen, mert együttműködő volt?

Minek minősül az, ha valaki politikai okokból akar kárt tenni annak az országnak az állampolgárában, amelyik befogadta őt, és másokat is erre buzdít?

Előfordulhat ma ilyen Európában úgy, hogy közben a kormány megvonja a vállát és ahhoz hasonlítja az ügyet, mint amikor egy meccsen szidják a bíró felmenőit?

Komolyan ennyire kretének vagyunk, hogy ezt is bevesszük? Milyen üzenete van annak, hogy a magyar államot nyíltan, többször deklaráltan, de facto nem érdeklik az ilyen ügyek? Hogy akkor hajrá, bárki kénye-kedve szerint követheti a példát? Akkor az ilyen zsaroló-fenyegetőző Magomedektől majd egyenként bocsánatot kell kérnie minden olyan magyar állampolgárnak, akit a frász tör ki az újabb orosz megszállás láttán? Akkor majd mindenki, akit orosz nemzeti érzéseiben megsértenek az önkezűleg vehet elégtételt ezért?

Erről van szó, emberek. És arról, hogy ennek az orosz nagykövetségen jól fekvő csecsennek valójában ügyvédre sincs szüksége. Se jóra, se rosszra. Itt a jó bevándorlót védi a hatalom, a nem megfelelő véleményt nyilvánító állampolgárnak pedig lehet bármilyen jó ügyvédje. Félelmetes és vérfagyasztó. A kormányzati oldalon futó orosz kódos sztori, az orosz követségnél betiltott mai tüntetés közben az, hogy a Magyarországon magyarok elleni agresszióra buzdító sötét figurák haja szála nem görbül, a hatóságokat, a kormányt hidegen hagyja hogy konkrétan ki ő, és milyen alapon szolgáltatja magának az igazságot, nem sok kétséget hagy afelől, hogy bizony ez pontosan az, aminek látszik. Az orosz gyarmatosodás öles léptei.

Jó, tudom, Magomed barátunk nem akart ütni, dehogyis. Leszarom.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.